Adevărul despre afacerile din România cu românii din Italia

Adevărul despre afacerile din România cu românii din Italia

Afaceri romani Italia from identitatea.it

Care e furnizorul care oferă cea mai avantajoasă colaborare din punct de vedere financiar ( cele mai mari discount-uri ) deoarece fiind la început am nevoie și de susținere financiară.

Mi s-a recomandat Revlon-ul.

Evident că ofer dreptul la replică brandului Revlon și chiar aș fi foarte interesat ( promit că o postez răspunsul lor ) de ceea ce vor comunica.

La Brici Botosani9

Deși din 2009 am scris aproape 2000 de articole pe diferite bloguri niciodată NU am fost adeptul criticilor ( fie ele și motivate ) însă când se întâmplă un atac la persoană trebuie oferită o replică.

O astfel de replică este acest articol.

Primind recomandarea de la o prietenă sun agentul de la Revlon și-l invit la frizerie.

Au venit 2 agenți Revlon care NU arătau ca 2 agenți ( se știe că în vânzări contează enorm de mult CUM TE PREZINȚI ca și ținută ) cu o tabletă și o ofertă scoasă la imprimantă alb-negru fix de o pagină A4.

Le spun cine i-a recomandat și de ce i-am contactat, dorind de la ei o ofertă atât pe mobilier cât și pe produse.

Îmi arată cel mai ieftin scaun de coafură ( nu de frizerie/barbier ) care la ei era undeva cu 300 de Lei mai scump decât pe orice site din domeniu.

Le comunic că am primit mai multe oferte strict pe acest model de scaun și că toate au acelaș preț, deci ceva NU este în regulă cu oferta lor.

Le promit că totuși o să analizez și trec la discuția de discount.

La Brici Botosani18

– Dacă fac o comandă de 10.000 Ron care este discountul pe care mi-l oferiți?

Păi nu o să îți mai emitem factură acum și deci NU mai plătești TVA-ul și deci câștigi undeva la 24%, cam acesta este discountul pe care ți-l oferim pentru o comandă mai mare!

– Scuzați-mă, deci dacă emit o comandă de 10.000 RON care este discountul PE FACTURĂ pe care mi-l oferiți, deoarece am nevoie de factură pe mobilier ( vorbim de obiecte de inventar totuși )?!

Da, deci cum spuneam, tu înloc de 12.400 RON vei plăti doar 10.000 RON, că dăm jos TVA-ul și vedem noi mai încolo cum o să îți emitem o factură în care să apară scaunele ca să poți să le introduci în contabilitate!

-Domnilor, mă repet : care este discountul?! Nu ne cunoaștem, este prima oară când ne vedem, deci haideți să începem cu dreptul!

Deja eram foarte revoltat deoarece eram luat de prost și nu a fost doar o simplă părere pentru că ceea ce a urmat a confirmat!

-Deci, haideți să vă explic! Am întrebat de discount, da?! Deci EU prefer CU FACTURĂ din 2 motive :

1.Odată că am nevoie de factură pe tot ce investesc aici,

2.Dacă NU îmi emiteți factură ( adică îmi dați discount TVA-ul care înseamnă 24% ) de fapt eu plătesc mai mult cu 32% pentru că odată plătesc impozit pe venit și a 2 a plătesc impozit pe dividente, deci categoric mă avantajează să plătesc 24% NU 32%, corect?!

Replica care mi s-a oferit a fost bestială dar totodată jignitoare :

Da, tu știi asta, dar de obicei mai vin proști din ăștia de prin Italia cu bani și investesc și ei n-au habar contabilitate!

– EU sunt venit din Italia!

S-au uitat unul la altul…..și efectiv au plecat fără să mai zică absolut nimic.

Nu am nimic cu brandul Revlon însă respectivii agenți erau angajații Revlon, deci țin să precizez lipsa de profesionalism, de educație și bun simț!

Trist, trist pentru că asta se întâmpla la finele lui 2014 NU prin 1980….și nici măcar nu și-au cerut scuze!

Tu ce părere ai despre cum sunt priviți românii care se chinuie prin străinătate și se întorc acasă și investesc?!

La Brici Botosani17

 

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

2 Responses to “ “Adevărul despre afacerile din România cu românii din Italia”

  1. Alex spune:

    În general mai toți tineri antreprenori se izbesc de lipsa de respect din partea marilor distribuitori și sunt priviți cu indiferență! Nu aș accepta niciodată să cumpar ceva de la un distribuitor fară să primesc factura fiscală si garanția (dacă este cazul) pe respectivele produse cumpărate! E absolut strigator la cer ca un furnizor să încerce să îți vandă produse fără factură fiscală! Dar în ziua de azi, ne putem aștepta la orice! Referitor la discuția dumneavoastră cu cei doi agenți de vanzări, dacă îi putem numi așa, e o lipsă totală de respect din partea lor! Dar totodată este un pic și vina respectivului distribuitor, așa se întâmplî când nu investești în personal, când pur și simplu banii primeaza în fața corectitudinii, a bunului simț și a respectului față de potențialii clienți si nu în ultimul rând față de toți oamenii! Trebuie să învățăm cu toții să ne cerem și să ne apărăm drepturile, trebuie să învățăm să ne ajutam reciproc, să ne prețuim un pic mai mult valorile și să sprijinim tot ce înseamnă societate românească!

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *