Afacere pe care NU o recomand in 2013 : cresterea iepurilor

Afacere pe care NU o recomand in 2013 : cresterea iepurilor

O alta afacere recomandata de foarte multi ca si afacere profitabila si afacere care merge in 2013 este cresterea iepurilor. Sunt site-uri care iti vand si CD-uri prin care te invata sa cresti iepuri. Eu NU recomand o asemenea afacere.

Iti cumperi un CD care te ajuta sa inveti sa cresti iepuri. Bravo!

Si dupa? Ce faci?

Ai crescut iepurii si? Stai si te uiti la ei?

Sunt rautacios, stiu, insa am vrut sa scot in evidenta de ce NU recomand o asemenea afacere in 2013 in Romania.

In 2009 sora mea din Italia a dorit sa investeasca intr-o astfel de afacere. Dupa ce i-am comunicat de aceasta afacere a aparut si la ProTV ca si recomandare aceasta afacere, deci clar era mediul si perioada perfecta pentru a investi intr-o asemenea afacere.

Si?

Si nu a mai investit.

De ce?

Deoarece in Romania in 2009 nu exista centru de colectare, abator si centru de prelucrare a carnii de iepure.

A exista o singura investitie in acest domeniu, un investitor italian, insa a dat faliment.

Marea problema a agriculturii romanesti si a acestei afaceri cu iepuri este : centrul de colectare si prelucrare a carnii. Nu stiu daca in prezint exista astfel de centre in Romania, eu va relatez o problema esentiala care a aparut in momentul in care familia mea a dorit sa investeasca intr-o astfel de afacere. Astfel si in 2013 poate exista aceasta problema chiar daca exista in Romania unele centre de colectare si prelucrare carne de iepure. Poate fi distanta prea mare si deci costurile de transport sunt foarte mari, implicit si pretul de vanzare este mai mare, deci trebuie tinut cont si de acest aspect destul de important.

Intr-adevar este foarte tentant sa auzi ca sunt iepuri de rasa care se vand la un pret de 300 de euro. Insa DACA NU AI CUI SA-I VINZI, ce faci cu ei? Mai valoreaza 300 de euro daca nu ii vinzi?! Deci inainte sa investiti intr-o afacere analizati si riscurile la care va expuneti dupa start-up ( dupa ce ati pornit afacerea ).

Deci nu este deajuns doar o idee de afacere citita pe un site de stiri. O idee de afacere recomanda de catre un Business Consultant difera de o simpla stire, deoarece un Business Consultant iti realizeaza o analiza si ulterior iti ofera o recomandare/plan afaceri pentru o afacere profitabila in 2013 mulata pe domeniu tau de pregatire.

Tentatia este mare, insa afacerile nu se fac dupa tentatii ci dupa planuri de afaceri, dupa proiecte si analize, dupa recomandarile unui Business Consultant.

REPET : cea mai buna afacere pentru o persoana este o afacere in domeniul in care respectiva persoana are pregatire profesionala, expertiza, experienta.

Idei de afaceri profitabile care merg in 2013 marca CipriaAndronache.ro ( idei unice in Romania ) gasiti la sectiunea „Afaceri Offline” pe acest blog de afaceri si sub forma de Ghid Afaceri ( dreapta site ).

 

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

17 Responses to “ “Afacere pe care NU o recomand in 2013 : cresterea iepurilor”

 1. florian spune:

  am ceva experientza in domeniul plantelor medicinale…mai exact lavanda…as vrea sa investesc ceva la scara mare de ex 20-30 hectare dar dupa ce am studiat putin pe internet am observat ca sunt destui care o fac deja si problema ramane unde anume vanzi?
  ce anume as putea face in tara?

 2. simion spune:

  sal… vreau sa incep si eu o afacere la sat… sunt din republica moldova… imi dau adesea ori intrebara cu afacerea cu iepuri… am strins un capital de bani… si ma framinta faptul de ai investi in cofectionanrea custelor si la cumpararea de minim 60 de epuri de rasa… as dori sami raspundeti va rog va fi ceva profitabil

 3. Denis spune:

  Salutare! Sunt si eu de peste Prut. Tare as fi recunoscator daca as vedea/auzi parerea dvs. despre crestere si intretinerea de chinchilla pentru blanuri. Conditii optime sunt usor de realizat, o tara agrara ca Moldova permite cu usurinta lansarea unei astfel de afaceri. La sigur, nu?! Despre piata de desfacere a acestor blanuri de chinchilla, sunt foarte curios sa aflu daca le-as putea realiza undeva? Va multumesc tare mult!

  • Salve Denis. Trebuie să precizez că eu recomand DOAR idei de afaceri care îmi aparțin sau pe care le-am studiat. Legat de cererea ta NU pot să mă exprim până nu mă documentez, însă am o regulă care o folosesc mereu : dacă descoperi o idee de afacere care NU este încă pusă în practică NU înseamnă că devii bogat. Începătorilor din mediul de business eu tocmai asta recomand, să aplice afaceri care există deja pe piața pentru a putea să se înțeleagă sistemul, practicile, etc.
   O să mă interesez și ulterior o să îți trimit un email strict legat de chinchilla.

 4. sergiu spune:

  Salut,
  detin 800 mp teren si doresc sa incep o mica afacere cu fructe de padure(coacaz, zmeur, mur…). Ce recomandari poti sa-mi dai. Eventual cateva sugestii referitoare la vanzare. Multumesc.

  • Salut. Ce recomandări dorești? Cu privire la ce aspect? Legat strict de vânzarea lor eu îți recomand să Nu pornești afacerea fara să ai câteva soluții clare de desfacere.

 5. Varga Iosiv spune:

  am ceva experienta in cresterea iepurilor,dar problema de FOND ESTE LIPSA PIETEI DE DESFACERE !!!
  POTI SA CRESTI IEPURI DE HOBBY sau pentru sacrificare ,vanzi la cteva cunostiinte dar asta nu este AFACERE!!!
  asa ca nu va angrenati in afacere dupa TEORII CARE SUNT DATE IN CD!
  Vanzarea de CD-uri cu iepuri este afacere doar pentru cei care vand CD-UL …nu si pentru altii.
  Deci atentie ,nu muscati ca pierdetibani grei!!

  • Asta am spus și eu Iosiv, că NU recomand astfel de afaceri. Nu doar la iepuri există astfel de probleme ci la multe alte afaceri care se vând pe net sub formă de CD, însă oamenii nu vor să înțeleagă!

 6. CAMELIA spune:

  detin o suprafata de teren de aproximativ 2000mp, si as dori sa inceep o afacere cu flori( la ghiveci ), sau sa plantez goji.Care este cea mai buna varianta si ce sanse am din punct de vedere al desfacerii .

  multumesc mult

  • Bună Camelia. Depinde unde este amplasat terenul, ce buget deții pentru a investi într-o plantație, ce pregătire și experiență profesională ai, dacă terenul tău este un mediu adecvat unor astfel de culturi, etc. Dpdv al desfacerii nu îți poate răspunde decât cei care actvitează în acest domeniu, cei care fac exporturi sau cei care colaborează deja în acest domeniu cu firmele de specialitate.

 7. dan spune:

  Buna ziua.Existe centre de colectare a lavandei?Vreau sa ma apuc de o afacere cu lavanda , sa plantez pentru inceput 2-3-4 ari si apoi sa ma extind daca merge treaba bine.Va multumesc!

 8. dan spune:

  Buna ziua.Exista centre de colectare a lavandei?Vreau sa ma apuc de o afacere cu lavanda , sa plantez pentru inceput 2-3-4 ari si apoi sa ma extind daca merge treaba bine.Va multumesc!

  • Buna. Cu 2-3 – 4 ari nu puteți face producție din care să scoateți și profit. Înainte să vă apucați de producție cercetați piața și concurența, căutați centre de colectare/prelucrare și dacă NU există și dacă tot doriți d-voastră să vă apucați de afaceri atunci deschideți d-voastră un centru de colectare! Succes. Pt alte informații vă rog email.

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *