Afacere pe care NU o recomand in 2013 : magazin online ( shop )

Afacere pe care NU o recomand in 2013 : magazin online ( shop )

Mari afaceristi din Romania ( chiar mari, nu sunt ironic ) si site-uri mari de stiri recomanda astfel de afaceri in 2013, afaceri care merg in 2013. Eu nu recomand pentru un tanar care vrea sa devina om de afaceri sa investeasca in prima sa afacere intr-un astfel de domeniu : magazin online ( shop ).

Un magazin online inseamna o investie foarte mare, un colectiv ( numar de angajati ) foarte mare, costuri de intretinere si functionare foarte mare, contracte dependente, etc.

Un magazin online este o platforma ( o pagina speciala de internet, nu un site normal ) care necesita investitie foarte mare si intretinere regulata la costuri foarte mari.

Un magazin online inseamna „SECURITATE” si o investitie in softuri si programe foarte scumpe, deoarece pe magazinul online se emit „plati cu cardul” si trebuie sa oferi o siguranta a informatiilor si tranzactiilor efectuate.

Un magazin online inseamna si „livrare produse”. Contracte cu firme de transport, costuri de transport, costuri cu asigurarea produselor transportate,etc.

Un magazin online are in medie 10% din vanzari RETURNATE din x motive :

  • Refuz plata,
  • Refuz comanda,
  • Client inexistent,
  • Client nehotarat,
  • Client nemultumit,
  • Adresa incorecta,
  • Etc.

Asta inseamna COSTURI SUPORTATE INTEGRAL DE CATRE MAGAZINUL ONLINE!

Un magazin online trebuie sa suporte si costurile de RMA ( garantie si service la produsele comercializate ).

Un magazin online trebuie sa suporte cheltuielele cu dispeceratul ( call center-ul care se ocupa de comenzi, livrari, etc. ) cat si cheltuielele de office si back`office ( contabilitate, marketing, etc. ).

Lista poate continua.

Deci pe scurt : daca un site costa de la 250 euro in sus, un magazin online nu stiu daca se poate realiza cu o suma de 10 ori mai mare, adica cu 2500 euro.

Pe langa faptul ca investitia initiala este foarte mare, de mii ( zeci de mii ) de euro, ulterior costurile si cheltuielele de functionare sunt foarte mari.

Alt motiv pentru care NU recomand aceasta afacere este faptul ca o asemenea afacere poate fi initiata doar de catre o persoana care are istoric in IT ( experienta in domeniul IT ) si care cunoaste mediul online sau doar de o persoana care detine un buget ( investitie ) care sa ii permita sa contracteze o firma specializata pentru realizarea magazinului online ( shop ) si ulterior un contract de mentenanta ( intretinere ).

Deci o simpla stire aparuta pe un site de stiri ( oricat de mare ar fi ) semnata de un afacerist ( oricat de mare ar fi ) NU inseamna GARANTIA REUSITEI IN AFACERI!

REPET : cea mai buna afacere pentru o persoana este o afacere in domeniul in care respectiva persoana are pregatire profesionala, expertiza, experienta.

Idei de afaceri in online marca CiprianAndronache.ro ( idei unice in Romania ) gasiti la sectiunea „Afaceri online” pe acest blog de afaceri cat si in Top 13 afaceri online 2013.

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *