Audit SEO blog

Este important un audiot SEO pentru blogul meu? Cat costa un audit SEO pentru blogul meu?

Larco Constantin ne ofera raspunsul la aceste 2 intrebari : 5 euro costa un audit SEO ( tarif pentru network ).

Ca si exemplu de audit SEO si ca si importanta voi prezenta auditul SEO realizat de Constantin Larco pentru acest blog de afaceri cu raspunsurile din partea mea :

1.Constantin Larco :  Ceea ce este important in zilele de dupa panda si pinguin (update de algorritm de la google) este prezenta siteului in social network. Siteul are o prezenta destul de discreta asa cum se poate vedea in imaginea de mai jos:

Beneficiul unei prezente mai agresive in social network este imens pentru un site, aici vorbim de trafic targhetat, castigul in autoritate, metode de optimizare de tip link bait si multe alte beneficii se pot obtine de la o prezenta in social mai incisiva. Aici nu vorbim doar de facebook si twitter ci si de social network-ul romanesc: cica.ro, smen.ro, cirip.ro si alte site de acest tip.

Ciprian Andronache : este foarte adevarat, insa trebuie tinut cont si de vechimea acestui blog de afaceri. Blogul de afaceri CiprianAndronache.ro are o vechime mai mica de 2 luni, deci este normal prezenta discreta. Pe langa vechime conteaza si ornigrama google. O promovare intensa poate produce urmari foarte grave, cum ar fi penalizarea blogului.

2.Constantin Larco : Siteul nu este optimizat deloc pentru visitatori ce vin pe site prin intermediul tabletelor sau a smartphone-lor.  In aceasta era a mobilitati e pacat sa se piarda in fata celor care navgheaza pe net de pe dispositive mobile. Recomand in aces scop instalarea unui plugin pentru mobile optimization (jetpack)

Ciprian Andronache : este foarte adevarat, insa trebuie tinut cont si de numarul de vizitatori. Tinand cont ca este un blog de afaceri cu continut static dar activ google ( nu stiri, nu can-can-uri ) numarul de vizitatori este mic. Dupa ce va creste numarul de cititori pe blog se va implementa si plugin-ul pentru cititorii de pe mobile ( tablete, smartphone-uri, etc. ).

3.Constantin Larco : Meta keywords: este prea scurt si are in componenta cateva cuvinte care nu isi au rostul:”bani online”, “vanzari”, sunt cuvinte prea generice si eu as insista pe niste longtail.

Ciprian Andronache : Meta keywords-ul trebuie sa fie scurt ( 150 ). Bani online si vanzari sunt generice, insa fac parte din categoria tags-urilor folosite si in inscrierea in cele 400 de directoare, in inscrierea in directoarele de link-uri, directoare de articole, etc. Recomandarea este buna pentru orice blog nou.

4.Constantin Larco : Siteul este structurat ca un blog din aceasta cauza prima pagina este dinamica si este destul de dificil sa rankeze pe un anumit cuvant cheie. Din aceasta cauza lipsesc <H1>, <H2> pe cuvinte cheie. Pentru a rezolva aceasta problema recomand realizarea unui post stiky optimizat pe cuvintele cheie pe care se doreste sa se optimizeze siteul si implicit prima pagina, post care va ramane pe prima pagina si in acest fel front page-ul are sansa sa rankeze mult mai usor.

Ciprian Andronache : adevarat, insa cand vorbim de un blog normal, de un blog generalist. CipriaAndronache.ro este un blog de afaceri cu continut static si activ google, nu contine continut activ temporar si ne-activ google. Recomandarea este buna pentru bloguri in general, pentru site-uri care au continut activ temporar.

5.Constantin Larco : Cateva imagini nu au atributul “alt” completat.

Ciprian Andronache : adevarat. Blogul de afaceri CiprianAndronache.ro prezinta curs de vanzari ( om de vanzari ) si idei de afaceri, proiecte de afaceri, planuri de afaceri, toate creatie proprie marca Ciprian Andronache, ceea ce inseamna ca se incearca sa NU se foloseasca poze ( imagini ) decat in cazurile absolut necesare, din acest motiv lipsa atributului ALT la cateva imagini nu poate afecta un blog care nu se bazeaza pe utilizarea imaginilor ca si material postat regulat.

6.Constantin Larco : Sa vorbim despre aranjarea in pagina ca de exemplu aceasta pagina:

Aici se subintelege ca vrea sa se optimizeze postul pe cuvantul afacere profitabila. Din pacate lipsesc tagurile <H2> si <H3> care sa contina cuvantul cheie dar, atentie, aceasta este o sabie cu 2 taisuri, folosirea excesiva pote fi vazuta de google ca spam, de asta recomand utilizarea pe tagurile de mai sus a cuvintelor long tail: “in cazul in care cauti idei de afaceri profitabile…..”. Cuvantul cheie este cam diluat, este depasit de „parfum” nu cred ca se urmareste cresterea pe acest cuvant, eu as introduce mai multe expresii pe cuvantul targhetat. Este bine ca acesta sa se afle in prima fraza din post si in ultima fraza.

Recomand introducerea unui link pe unul din cuvintele cheie din post catre un alt post sau cate index

Ciprian Andronache : adevarat. S-a sesizat foarte bine aspectul „prima fraza” si „ultima fraza” cat si faptul ca lipseste „excesul” ( ceea ce google penalizeaza ).

Cuvintele cheie folosite pe acest blog de afaceri se regasesc in majoritatea articolelor. Cum spuneam : CipriaAndronache.ro este un blog de afaceri cu materiale creatie proprie care prezinta continut static si activ google ( nu activ temporar ) din acest motiv multi specialisti nu ar intelege schema utilizarii cuvintelor cheie, titluri, etc.

Nu introduc link-uri interne pe cuvintele cheie din post ( ca si trimitere catre alt articol de pe blog ) deoarece aceasta este politica : NU STRESA CITITORUL.

Acest blog de afaceri prezinta curs de vanzari, ceea ce inseamna ca pe blog exista „cititori” nu „vizitatori”, deci NU pot stresa cititorul cu intern-link-uri, cu anunturi google, etc. Insa aceasta recomandare este buna pentru orice blog generalist.

7.Constantin Larco : Este bine deasemenea o trimitere catre wikypedia din cand in cand, asta da autoritate postului respectiv.

Ciprian Andronache : adevarat, insa pentru blogurile generaliste, pentru blogurile standard. Un blog de afaceri ( de tip personal ) care prezinta curs de vanzari, idei de afaceri, proiecte si planuri de afaceri din start prezinta credibilitate deoarece sunt prezentate de catre un Business Consultant ( Ciprian Andronache ) nu de catre un „nickname” care scrie „pareri despre orice”. Deci recomandarea este buna pentru orice blog generalist.

8.Constantin Larco : Invita vizitatori sa comenteze pe site, beneficiezi de continut fresh si maresti bounce rate-ul siteului, beneficiezi de link bait, cei 30.000 care ipotetic ar vizita siteul zilnic fi sigur ca cel putin cativa vor scrie despre siteul tau, vor aduce alti vizitatori, iti vor da linkuri, vor sharui pe facebook, etc.

Ciprian Andronache : adevarat, insa si aceasta recomandare este pentru un blog generalist ( stiri, can-can, etc ) nu pentru un blog de afaceri care prezinta notiuni concrete, care prezinta curs de vanzari ( la cursuri nu se comenteaza ).  Tocmai acesta este principiul ( strategia ) folosita pe acest blog : raspunsuri la ceea ce cauta cititorul, nu interactiune.

Tinand cont de faptul ca timpul petrecut pe site de catre un cititor depaseste 10 minute ( cf. Google ANL ) inseamna ca strategia functioneaza.

9.Constantin Larco : Pe categoria :“om-de-vanzari” lipsesc imaginile din posturi. O imagine da bine la vizitator si incanta ochiul.

Ciprian Andronache : adevarat, insa am mai precizat deja o data faptul ca „om de vanzari” este un „curs de vanzari”, deci este normal sa nu contina imagini. Recomandarea este foarte buna pentru orice blog generalist.

10.Constantin Larco : Observ o densitata cam mare a linkurilor dofollow, sfatul meu este amestecarea linkurile dofollow cu cele nofollow pentru da o tenta de naturalete in obtinerea de linkuri.

 

In incheiere: per total siteul e bine realizat si optimizat.

Cu stima

Larco Constantin

http://www.e-seo.ro

Ciprian Andronache : adevarat. Asta s-a intamplat din cauza celor cateva sute de directoare in care s-a inscris, insa se va remedia problema imediat, este o recomandare foarte buna pentru orice bloger.

Multumesc d-ului Constantin Larco de la e-seo.ro pentru acest audit SEO la acest blog de afaceri si recomand cu incredere oricarui tanar bloger si firmelor care detin un site sau un shop sa apeleze la serviciile SEO oferite de www.e-seo.ro.

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

4 Responses to “ “Audit SEO blog”

 1. Tanisha spune:

  Thank you for any other informative web site.
  Where else could I get that kind of information written in such a perfect method?
  I’ve a mission that I am just now running on, and I’ve been at the glance out for such information.

 2. No Hands SEO 2.0.6.0 Crack spune:

  It’s really a nice and helpful piece of information. I am glad that you simply shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 3. converter video to mp3 online spune:

  Some sort of Television Mentioned In Measures!

 4. Kirby spune:

  Good post. I learn something totally new and challenging on sites
  I stumbleupon everyday. It’s always helpful to read content from other authors and use something from their sites.

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *