Capra, ursul si calculatoarele

Capra, ursul si calculatoarele

In mediul rural ( din experienta vorbesc ) sunt primarii care detin 10 pc-uri si folosesc doar 3 dintre ele ( exemplu comuna Vorona Botosani, una dintre cele mai mari comune din Botosani, cu 2 companii nationale : TransDor si Voronskaya ) deoarece primarul, trecut in varsta, se ocupa de “datini si obiceiuri”, el fiind cel care ne onoreaza de ani buni de zile cu “capra si ursu” pe la toate televiziunele. Celelalte 7 pc-uri le tine incuiate! Ce interes are el sa dezvolte comuna cand castiga anual, doar din excursiile in Europa cu “Capra” si “Ursu” sute de milioane de lei vechi?

Ce sunt vinovati tinerii si batranii din comuna Vorona Botosani ca au un asemenea primar?

Ce sunt vinovati tinerii si batranii din comuna Vorona Botosani ca au un primar care a fost director de scoala si a ajuns primar doar datorita d-ului Contac si PSD-ului?

Din astfel de motive mediul rural traieste intr-o saracie crunta, din aceste motive copiii din mediul rural nu au parte de educatie.

Comuna Vorona din Botosani este una dintre cele mai mari comune din Botosani si detine o manastire ( Manastirea Vorona ) ce dateaza din anul 1600, insa turismul este 0 ( zero ) chiar daca exista acele 2 mari firme nationale care ar putea face o mica promovare.

Comuna Vorona din Botosani detine un muzeu UNIC IN LUME. Muzeul “Mastilor” realizat de catre Maestru Tugui ( D-zeu sa-l ierte ), maestru care inainte sa moara a „sarutat mana” d-ului Sorin Andronache de la Tele M Botosani deoarece i-a trecut pragul si i-a luat interviul.  Aceste masti realizate de d-ul Tugui au facut inconjorul lumii ( prin d-ul primar de Vorona care se foloseste de aceste masti sa-si mareasca incasarile cu „Capra” si „Ursul” ) , insa nu a venit nici un strain in Vorona sa vada muzeul, deci turismul este 0 ( zero ).

Desi este un punct turistic totusi Vorona nu incaseaza nici un leu din turism, deoarece primarul comunei Vorona este un “turist”, un turist pentru ca an de an viziteaza Europa cu “Capra” si “Ursul”, vizite ce-i ofera un venit de cateva sute de milioane de lei.

Din cauza unor astfel de persoane ( primari ) nu exista turism in Romania, nu exista proiecte europene, nu exista nimic in mediul rural!

Solutia pentru saracia din mediul rural, solutia pentru cresterea turismului, solutia pentru cresterea dosarelor de proiecte europene este schimbarea celor care NU fac nimic desi au resurse, schimbarea primarilor care depasesc o anumita varsta, schimbarea primarilor care intr-un mandat au realizat DOAR 4 excursii cu “Capra” si “Ursul”.

Distribuie acest articol daca esti de aceeasi parere!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

2 Responses to “ “Capra, ursul si calculatoarele”

 1. Alexandra spune:

  Referitor la anumite aspecte din acest articol, nu imi voi exprima parerea pentru ca nu sunt in cunostinta de cauza si nu imi permit, insa in ceea ce priveste educatia din mediul rural, respectiv Vorona, da-mi voie sa te contrazic: am terminat liceul la Vorona si sunt mandra de asta deoarece desi am urmat un liceu din mediul rural am ajuns la una din cele mai bune universitati din Romania, Universitatea „AL.I.Cuza” Iasi, pe care am si absolvit-o cu rezultate mult mai bune decat ale colegilor mei ce au facut studiile liceale in mediul urban. Astfel in ceea ce priveste educatia din aceasta comuna , te rog sa nu iti dai cu parerea pentru ca esti in necunostinta de cauza.

  • Alexandra : daca tu personal ai invat si ai ajuns un student bun, NU inseamna ca educatia si activitatea celor din primarie este la nivelul lui 2012-2013. Comuna Vorona am dat-o ca si exemplu, deoarece parintii mei sunt d-acolo si deoarece am avut mai multe tentative de colaborare cu d-ul primar, insa d-lui era prea ocupat cu datini si obiceiuri in loc sa aiba o gandire de ansamblu si sa dezvolte comuna.

   Eu vorbeam despre „viitor” nu despre trecut, vorbeam despre POSIBILITATILE de dezvoltare ale acestei comune, nu despre faptul ca unii elevi ( cum ai fost si tu ) NU invata.

   Tocmai despre voi tinerii vorbeam si spuneam ca imi pare rau ca nu vi se ofera mai multe posibilitati. Atata timp cat primarul merge cu capra ( la propriu ) iar vicele este mai mult beat decat trez, NU stiu ce strategii de dezvoltare aplica ca sa dezvolte comunitatea din Vorona.

   Sunt comune ( tot in Botosani ) mult mai dezvoltate decat Vorona chiar daca nu au resursele comunei Vorona : Manastire, Schit, Muzeu Tugui, etc.

   Trebuie sa intelegi Alexandro : daca ne multuimim cu putin…putin vom avea si vom realiza in viata.

   Doar asa de final : altii cumpara pamant pe Luna si noi mergem cu capra in 2012…..

   Iti urez succese la facultate, succes in cariera si pe viitor sa ajuti si tu comunitatea din care te tragi, deoarece NU toti pot face singuri ci este necesar sa-i ajutam.

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *