Ce e ala blog? Ce e ala bloger?

Blogul este un site pe care se posteaza materiale, informatii, articole, poze, etc pentru a atrage cititori si a vinde reclama.

Daca asa gandesti, sa stii ca doar 1% din cei care gandesc asa ajung sa vanda reclama si sa faca bani dintr-un asemenea blog.

Blogul care este un site pe care se posteaza materiale creatie proprie, unice, de catre post`men-ii blogului poate fi un blog bun, un blog de succes care sa aiba vizitatori si poate si sa vanda dar si sa nu vanda, depinde doar de calitatea materialelor postate si segmentului de public. Pentru ca poti fi un post`men foarte bun, care scrii materiale foarte bune, dupa un tipar/profil anume, ordonat, etc, dar sa nu ai priza la public implicit sa nu vinzi.

Mai concret, desi stiu ca publicul cere mondenisme si can`can-uri eu nu sunt deacord cu asa ceva pentru ca aceasta gama iti poate oferi avantaje pe termen scurt nu si pe termen lung. Daca nu gasesti balanta intre ceea ce doreste publicul si profesionalism nu poti fi un blog de succes, implicit nu poti vinde, adica nu poti face bani dintr-un si cu un blog.

Deci de la inceput trebuie se te gandesti unde vrei sa ajungi, vrei sa o faci din ambitie, vrei sa o faci din placere ca un hobby si cat esti dispus sa faci asta pentru ca mai tarziu ( 6 luni de exemplu ) deja te saturi sau te plictisesti.

Tot de la inceput trebuie sa te gandesti despre ce scrii, chiar daca ti-ai ales o nisa, gama, categorie. Ai in cap momentan niste idei, materiale, articole, titluri, dar ele la un moment dat se consuma. Ulterior, despre ce vei scrie? Trebuie sa te gandesti foarte bine de la inceput astfel incat sa nu risti sa ajungi dupa o perioada ca nu mai stii ce sa scrii.

Tot de la inceput, daca te-ai hotarat ca o faci din hobby sau pentru bani, trebuie sa te gandesti ca  trebuie sa postezi regulat articole, deci trebuie sa scrii/creezi articole, materiale regulat si singur nu vei putea face fata. Ori din cauza timpului ori din cauza lipsei de inspiratie. Daca vei avea nevoie de ajutor, ai la cine apela? Daca da, verifica daca sunt disponibili de pe acum si verifica daca si accepta.

Tu faci bani cu blogul tau? Cati bani?

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *