Ce este negocierea?

Despre negociere vei gasi cateva informatii free pe internetul romanesc, vei gasi si cateva carti si poate si unele cursuri.

Negocierea, in conceptia mea, este o calitate a unui om, a unui om de vanzari, o calitate care prin practica si teorie poate deveni o calitate de baza, e un fel de talent, un fel de stil.

Negocierea, arta negocierii si istoria negocierii e un univers. Totul in aceasta lume se negociaza. De la Istambul unde totul se negociaza pana in Africa totul este negociabil.

Orice in viata noastra este negociabil, doar ca nu suntem constienti.

Este la fel ca si coruptia. De la cel mai simplu om pana la cel mai inalt politician.

Putem corupe cu un zambet un portar sa ne dea voie mai in fata si tot cu un zambet putem negocia o amanare a platii unui abonament.

Cu un moment de sinceritate putem corupe o persoana si tot cu un moment de sinceritate putem negocia pentru obtinerea unui nou job.

Negocierea este o arta greu de stapanit desi exista teoretic in fiecare om aceasta deprindere.

Negocierea nu se invata ca si o meserie de baza, mecanic auto ca si exemplu ci este mai mult legata de talent. Dar chiar si asa, marele talente pot gafa cateodata.

Negocierea este un taram minunat si cine are astfel de deprinderi va avea mare succes in cariera sa de vanzari, indiferent de segment.

Analizeaza-te putin si vezi in cate momente din viata ai negociat fara sa-ti dai seama.

Negociezi cu ai tai cand esti mic sa te lase afara, negociezi cu persoana iubita, negociezi cu colegii sa-ti acopere o greseala, negociezi cu dealer-ul auto, negociezi cu furnizorul de telefonie, negociezi cu menajera, negociezi oricand, oriunde si mereu in viata.

Negocierea este la fel ca si stapanirea limbajului non-verbal.

Un om de vanzari devine om de vanzari cu succes doar cand stapaneste bine arta negocierii, arta limbajului non-verbal, arta manipularii,etc.

O vanzare este compusa din negociere, din analiza clientului prin limbajul non-verbal, etc.

Cu cat stapanesti mai bine arta negocierii si a limbajului non-verbal cu atat mai mult vei realiza mai usor orice deal, orice vanzare mare si foarte importanta.

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *