Ce fel de blog merge in 2013?

Ce fel de blog merge in 2013?

 

 

Ce fel de blog merge in 2013? Blog „de nisa” sau „blog generalist”? In primul rand nu exista astfel de categorii. Exista „blog generalist” si „blog strict specializat” ( personal, cum este cel pe care il citesti acum ). Blog „de nisa” sunt toate ( teoretic ), caci orice bloger se adreseaza ( teoretic ) unui segment de piata, pe un domeniu de activitate , etc.

Toata lumea intreaba blog de nisa sau blog generalist? Toata lumea intreaba „ce blog merge in 2013?”. Insa raspunsul nu este ce fel de blog merge in 2013 ci „ce blog poti tu sa realizezi” ca si pregatire profesionala, experienta, expertiza, investitie, etc.

Nisa inseamna un segment de piata neacoperit, teoretic. Sau acoperit partial, caci nu exista in Romania nici un segment de piata neacoperit, d-aia am spus „teoretic”.

Deci in 2013 merge orice blog strict specializat realizat de catre un bloger care este ( el ca si persoana ) specializat intr-un domeniu si care implementeaza un proiect realizat de un specialist si investeste in proiectul respectiv atat timp cat si bani.

Nu poti face un blog de afaceri daca tu esti mecanic auto si nu stii nimic despre afaceri, despre vanzari, despre strategii de dezvoltare business, despre costuri, investitii, gestiune, contabilitate, economie, marketing, etc.

Intr-adevar blogurile generaliste nu mai au priza la public. Este plina blogosfera de bloguri generaliste, de blogeri care scriu despre orice, in general despre subiectele cotidiene.

Si tot adevarat este ca nici nu prea au avut priza, d-aia poate si multi spun ca nu poti avea succes in online cu un blog generalist.

Fals, in online ai succes cu orice realizezi daca acel „orice” acopera o nevoie, ofera un raspuns la nistre intrebari, ofera niste solutii la unele probleme, etc.

Am mai spus, degeaba pui curs valutar pe blogul tau despre pisici cand :

  • Blog despre pisici trebuie sa contina articole doar despre pisici,
  • Cine este interesat de cursul valutar intra pe BNR.ro ( singurul site autoritzat si creditat si credibil pentru cursul de referinta ).

Pe scurt : in 2013 merge blogul care este realizat in domeniul pregatirii tale profesionale, realizat dupa un proiect ( plan de afaceri, vezi exemple aici pe acest blog de afaceri ), dupa o investitie in design, programare, SEO, etc.

Idei de bloguri ( idei de afaceri online ) sunt multe. Si pe acest blog de afaceri gasesti multe idei de bloguri, idei de afaceri online. Insa NU este deajunsa o idee, trebuie pregatire si specializare in domeniu, investitii, timp, etc.

Si da, un blog strict specializat are mai multe sanse decat un blog generalist, deoarece un blog strict specializat prin concept prezinta materiale creatie proprie ( material activ google ), pe cand un blog generalist prezinta informatii cu caracter general si cu cautare temporara in google.

Va urez succes si pentru idei de bloguri si afaceri in online nu ezitati sa ma contactati.

 

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *