Ce inseamna vizitator si ce inseamna cititor? Si cum fac sa am cititori pe blog?

Vizitator este acel internaut care intra pe site-ul/blogul tau din greseala, din cauza unei reclame, dintr-o recomandare, etc. Odata intrat el poate fi catalogat in continuare vizitator sau poate deveni cititor.

Cititor este acel vizitator al site-ului/blogului tau care a intrat ca si vizitator si a devenit cititor deoarece a gasit ceea ce cauta, sau a gasit ceva ce nu cauta dar totusi i s-a parut interesant, tentant.

Cititorul este cel care iti va face involuntar sau voluntar reclama pozitiva blogului tau.

Vizitatorul care ramane in continuare vizitator nedevenind cititorul tau nu iti face reclama pozitiva poate doar negativa.

Acum sa iti spun cum faci sa ai mai multi vizitatori/cititori la tine pe blog/site. Raspunsul e foarte simplu, prin calitate. Da, prin calitatea blogului si anume : calitatea designului, calitatea domeniului ( denumirea ), calitatea articolelor, calitatea in tot ceea ce semnifica blogul tau.

Daca dai o cautare pe internetul romanesc vei gasi informatii sub forma de recomandari de genu : anunta prietenii, da mass pe messenger, posteaza pe facebook, pe hi5, etc.

Eu sunt de alta parere, si anume : inainte sa anunti prietenii, sa pui status la messenger, intai trebuie sa ai ce sa oferi. Mai concret, nu poti face o campanie ( reclama ) la un produs ( hartie igienica ecologica ) daca tu nu ai produsul respectiv deja ( hartia igienica deja produsa, aflata in stoc spre vanzare de exemplu ).

Deci intai creeaza, analizeaza si ulterior ofera. E o regula nescrisa.

Apoi , ai deja blogul, este on-line, a trecut deja o perioada de cand postezi regulat pe el, atunci poti sa te apuci de reclama.

Luam solutia care spuneam ca o sa o gasesti pe multe site-uri ca si recomandare de promovare, de a se face reclama : hi5, messenger, etc.

Eu nu-s adeptu si iti explic si de ce :

  1. In primul rand ca pe foarte multi din cei de pe messenger,hi5,etc nu-i intereseaza nimic in general  sau ce scrii tu pe blogul tau, sau sunt prea ocupati, sau nu sunt consumatori de internet, deci implicit nu vor intra la tine pe blog.
  2. In al 2 lea rand eu merg dupa alt tip de reclama, care o consider eu cea mai buna. Si anume “recomandarea” .

Sa iti dau un exemplu : intreaba-ti toti prietenii tai care au masini personale cati si-au cumparat masina doar pentru ca au vazut o reclama la televizor cu respectiva masina si atat? Si tine cont ca in reclamele de la TV se investesc sume enorme de bani.

Orice om, isi achizitioneaza o masina dupa ce se consulta cu familia, dupa ce intreaba prietenii, dupa ce citeste pe internet pe forumuri pareri si analize despre respectiva masina, dupa ce afla destule informatii tehnice, dupa ce o ia in test drive, etc, etc, etc.

Asa si cu blogul tau. Prin recomandare de la persoana la persoana.

Atentie, vorbim doar despre blogurile de calitate.

Tot pe internet vei gasi informatii precum SEO.  Si aici am o parere la fel ca cea legata despre messenger, hi5, etc.

Daca din start pleci ghidat astfel, si anume ca prin SEO iti vei aduce vizitatori pe blog vei pierde pe termen lung.

Mai concret : SEO te ajuta sa-ti aduci vizitatori pe site, dar nu si cititori si mai mult de atat, nu si cititori constanti si recomandari.

Apoi, tot pe internet vei gasi informatii de genu : titlu conteaza cel mai mult sau foarte mult.

Corect, conteaza foarte mult. Depinde ce doresti. Doresti prin titlurile pe care le folosesti sa fii gasit in cautarile google ( SEO ) si sa iti aduci vizitatori pe site sau doresti cititori pe blog?
Daca doresti cititori pe blog atunci foloseste titluri fara semnificatie SEO ci pur mulate pe articol dar care sa traga ochiul, sa creeze dorinta cititorului sa citeasca articolul, sa fie tentant. Deci ofera tentatie si placere.

SEO, titlurile, bold-uirea unor cuvinte cheie, inter-link-urile sunt doar elemente ajutatoare. Nu te baza pe ele pentru a avea cititori pe blogul tau. Cu ajutorul lor vei avea doar vizitatori.

Mai mult decat atat, risti reclama negativa pe termen lung. Pentru ca daca pui de exemplu un titlu cu cautare google dar care nu are legatura cu tematica articolului, cu gama blogului si intra un vizitator care cauta hartie copiator ecologica si tu de fapt ai scris despre hartie igienica ecologica acel vizitator nu va mai reveni niciodata pe blogul tau si te va si recomanda negativ.

Concluzia este foarte simpla : fii profesionist, nu minti vizitatorii/cititorii pentru ca vei avea de castigat pe termen lung astfel, pentru ca oferi credibilitate.

Tu esti vizitator sau cititor la blogul de afaceri CiprianAndronache.ro ?

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *