Ce personal sa angajez?

Strict specializat. Personalul strict specializat realizeaza performante. Performantele se transforma in profit. Tu vrei profit, asa e ?

Un bun om de afaceri are angajati profesionisti, crede-ma.

Suntem in 2012 si sunt foarte multi oameni de afaceri, foarte multe firme care inca colaboreaza cu angajati care nu-s profesionisti, nu-s strict specializati. Amatori, amatori fara experienta, fara cultura de profesionalism.

Ce inseamna asta?

Un angajat nespecializat inseamna salariu mic, dar si profit mic, deoarece sunt direct proportionale aceste 2 chestiuni.

Un angajat specializat inseamna salariu mare, asigurare medicala, laptop, masina, etc, insa acest angajat specializat, profesionist, iti va realiza performante, iti va creea profit.

Tu poti incerca. Foarte multi gandesc asa : lasa mai, ca pot si cu din astia.

Si? Ce se intampla?

Se pot pierde clienti, se poate ajunge la furturi, la delapidari, la orice “rau”.

Ulterior managerul investeste in ei prin cursuri de specializare, training-uri, etc. Ce inseamna asta? Investitii sau cost?

Multi au sa raspunda : investitii.

Insa eu ii contrazic : un angajat care ti-a venit nepregatit, nespecializat, nu va deveni profesionist nici cu 3 cursuri si 4 training-uri. Chiar daca ii poti ridica putin randamentul nu vei ajunge la performante cu el. Mai mult de atat, cu tot cu clauza contractuala conform legislatiei in vigoare iti va pleca de la firma oricand pentru un salariu mai mare la alta firma. Deci este un “cost” si nu o “investitie”? Da?!

Investitie este atunci cand angajezi un “profesionist” si tot ce-i oferi se considera investitie, deoarece el pe termen scurt iti realizeaza profit.

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *