Cea mai bună metodă de vânzari : iluzionism și manipulare

Cea mai bună metodă de vânzari : iluzionism și manipulare

Luni dimineță, 14 octombrie 2013. O zi de luni plină de oboseala weekend-ului dar și de dorința de a realiza profit.

Ascultând mixul gândurilor și planificărilor fără să dau atenție aglomerației din traficul dimineței de luni mi se oprește privirea spre o imagine plină de culoare, plină de savoare și chiar de tentații.

Trag repede mașina pe dreaptă și fără să îmi verific cravata intru rapid incetinit totuși de mirosul cald al florilor aranjate organizat ca într-un tablou de excepție care redă frumusețe prin colajul culorilor florilor.

Mă așez elegant la rând fără să pierd din priviri florăreasa. Or fi florile frumoase, pline de culoare și mirosuri delicate însă și florăreasa face parte din acest tablou mirific.

Cămășuța alb imaculat denotă mult despre cea care o poartă. Părul prins frumos în codiță pe umărul stâng arată clar că nu este o persoană care se grăbește ci o persoană care are grijă de ea. Fustița nici prea mulată dar delog largă scoate în evidență vioara care face acest trup de femeie pe orice bărbat să conștientizeze de ce viața este așa frumoasă alături de o ființă gingașă și de ce noi ca bărbații trebuie să oferim afecțiune.

Nici nu îmi dau seama cât timp a trecut până s-au evaporat, parcă, toți cei din fața mea deși în mintea mea categoric a trecut prea puțin timp deoarece eram prea focusat să o admir când aud un glas dulce că mă întreabă :

–          D-voastră?! Ce doriți?

Nu am răspuns, deoarece nu a întrebat nimeni așa ceva. A fost doar glasul pe care l-am auzit din ochii ei extrem de frumoși și plini de viață. Privinind-o fix fără să clipesc chiar aud :

–          Bună dimineața! Dacă este luni dimineață și cravata vă stă perfect sigur doriți să impresionați o clientă cu niște flori frumoase?!

–          ..Nuu…

–          Ah! Este ziua șefei și ..

–          Nuu…

–          Auch. Ați lipsit în weekend de acasă și..

–          Nuuuu!

–          Dar atunci?

–          Stiți, eu nu doresc să cumpăr flori….eu…ăă, am intrat să vă spun că la noapte o să vă jefuiesc florăria!

Ochii ei superbi s-au oprit din clipit și mă fixau de parcă aș fi anunțat ceva foarte grav. Nu era nimic grav era doar uimirea cum un domn la cravată galbenă peste cămașa blue și cu servietă de piele poate spune că va comite o infracțiune. Și continui :

–          Pe geamul din lateral la care nu aveți gratii pot intra foarte ușor. Ținând cont că NU aveți sistem de efracție și nici sistem de supraveghere video, deci implicit nici vreun contract cu vreo firmă de pază și protecție, totul va fi foarte ușor.

–          Dar…cum?! Ce?! Unde?! Știți?! Darr cine suntețiiii?! Nu, eu sun la poliție! Doamneeeeeeee!

–          Stați, stați stimată doamnă! Am glumit ( și zâmbesc ca un prunc care primește laptele cald de la cea care i-a dat viață ). Sărumâna! Ciprian Andronache mă numesc și sunt consultant în afaceri.

Nu mai spunea nimic. Efectiv stătea și mă asculta în timp ce încă mănuța ei firavă se retrăgea din palma mea.

–          Treceam prin zonă, mergeam la biroul meu din C-lea Banilor Nr.1 și am observat potențialul acestei florării atât prin amplasarea într-o zonă excelentă cât și a sortimentului de flori pe care îl afișați.

Atât ea cât și cei care au intrat după mine stăteau și ascultau cuminți vorbele mele ca la o predică despre bunătatea umană.

–          Presupun că aveți o cifră de afaceri de maxim 150 de mii de euro pe an și un profit de maxim 10-15 mii euro și…

–          Darrrr, de unde știți așa ceva că eu nu v-am spus nimic și deabia ați intra în florăria mea prima oară?!

–          Doamnă, dați-mi voie! Sunt un Business Consultant, cu asta mă ocup.

–          Șiii cum, adică vă puteți da seama așa…instant de ..?!

–          Da doamnă, sărumâna! Nu ați investit niciodată în reclamă, business-ul d-voastră funcționează datorită zonei și datorită talentului d-voastră artistic, talent de a realiza cele mai frumoase buchete de flori. Aveți undeva la maxim 3 angajați, o chirie de maxim 5-600 euro pe lună și…

–          Doamne! Este extraordinar! De unde aveți aceste informații confidențiale? Doar contabila mea știe așa ceva?!

–          Doamnă, sărumâna! Dupe cum vă spuneam, sunt un consultant, cu asta mă ocup.

–          Șii…știți, înțeleg, dar afacerea mea merge, chiar nu am voie să …

–          Da doamnă, sărumâna. Afacerea d-voastră merge însă eu m-am oprit să vorbim despre potențialul d-voastră și potențialul afacerii d-voastră, despre profitul d-voastră pe care eu îl pot tripla!

–          Eh, haideți să lăsăm glumele! În această perioadă și cu o florărie chiar nu cred…

–          Doamnă, sărumâna! Dacă aș fi știut sigur că nu sunteți într-o relație v-aș fi invitat la un vin să purtăm această discuție. Eu sunt genul de consultant care recomandă investițiile pe timp de criză dintr-un motiv foarte simplu dar al naibii de relevant : toate sunt mai ieftine! Și cred că d-voastră trebuie să înțelegeți potențialul d-voastră. Acum toate afacerele migrează în mediul online și eu, chiar întâmplător, pură coincidență, am un proiect denumit LaNunți.ro care s-ar mula perfect atât pe profilul d-voastră cât și pe profilul afacerii d-voastră!

–          Da, mulțumesc, dar, știți, ăăă, cum să zic, m-ați luat prin surprindere și adică, deci…nu este posibil să știți atâtea despre mine!

–          Doamnă, sărumâna! Sunt un specialist însă totodată sunt om și un om foarte bun așa că dați-mi voie să vă spun că partenerul d-voastră este un bărbat foarte norocos, norocos cum nu sunt alții, clar! Legat de afacerea d-voastră știu clar că doriți să vă dezvoltați și chiar acum recent discutați cu mai multe persoane despre acest lucru.

–          Doamneeeeeeeeeeeeeeee! Nu este posibil așa ceva. D-voastră sunteți de la SRI?! Deci nu este posibil așa ceva. Vă rog!

–          Doamnă, dați-mi voie să …

–          Domnișoară, nu doamnă. Nu sunt căsătorită!

–          Perfect, iartă-mă! Dă-mi voie să îți sărut mâna ( și în timp ce-i sărutam mâna la un mod respectos i-am lăsat cartea mea de vizită în mână ) și să te invit la o cafea mâine dimineață ca să îți prezint gratis cum poți dezvolta afacerea ta la un nivel superior și să îți prezint proiectul care, acum îmi dau seama, de fapt pentru tine l-am generat, proiectul LaNunți.ro. Sincer îți spun că îmi doresc să îți fac aceste prezentări la o cină pe malul unui lac, însă nu îți cunosc clar statutul civil, dacă ești sau nu într-o relație, deoarece eu mă pricep să dezvolt afaceri și pe acest lucru m-am focusat și în privința ta. Chiar dacă ți-am lăsat cartea mea de vizită am nevoie și de cartea ta de vizită, atât pentru a te suna pentru a pune la punct datele întâlnirii noastre cât și pentru a recomanda tuturor colegilor serviciile tale deoarece știi cum sunt bărbații…mereu trebuie să apeleze la flori pentru a primi iertare.

Fac un gest de salut către toți cei care au intrat între timp în florărie, chiar la ieșire, în ușă, mă întorc și o salut pe florăreasă cu un zâmbet sincer chiar al naibii de sincer și plec.

Nu! Nu continuă povestea. Ceea ce îți voi spune în continuare va fi foarte dur! Nu va fi în acelaș ton cu rândurile de mai sus.

Ce se întâmplă? Ce este această poveste?

Este o lecție de afaceri, este o METODĂ DE VÂNZĂRI foarte productivă.

Să îți explic SECRETUL :

Ø  Orice om bun de vânzări trebuie să fie ATENT LA DETALII ( asta înseamnă firme luminoase, segmentul de activitate la fiecare firmă pe care o vezi pe stradă, să cunoști străzile, etc. ),

Ø  Orice om bun de vânzări trebuie să fie FOARTE INFORMAT ( informațiile despre cifra de afaceri, profit, nr angajați le poți afla foarte simplu de pe unele site-uri gen mfinante.ro ),

Ø  Orice om bun de vânzări trebuie să fie FOARTE PREZENTABIL ( atât fizic cât și verbal, totul trebuie să fie impecabil : ținută, limbaj, etc. ),

Ø  Orice om bun de vânzări trebuie să fie CONȘTIENT DE PLANIFICARE. Când ai intrat în acea florărie ( îmi cer scuze dacă par dur ) poate să fie și Angelina Jolie florăreasă, trebuie să te FOCUSEZI pe planul tău, pe corupere potențial client, pe câștigarea credibilității și pe stabilirea unei întâlniri.

Totul trebuie să fie foarte bine planificat. SCOPUL trebuie să nu fie pierdut. Este posibil să îți dorești o femeie ca respectiva florăreasă, bravo, însă delimitează vânzarea de viața personală.

Scopul meu a fost :

Ø  Corupere client. Coruperea s-a realizat prin o altă metodă de vânzări prezentată pe acest blog de afaceri denumită Hoțul.

Ø  Câștigarea credibilității. Am prezentat credibilitatea prin oferirea unor informații pe care clienta mea le considera secrete. Faptul ( la prima vedere ) că eu am aptitudinea de a-mi DA SEAMA despre astfel de informații financiare m-a ridicat în ochii clientei la nivelul de SPECIALIST, chiar dacă inițial poate părea Magie sau Iluzionism.

Ø  Stabilirea întâlnirii. Prin metoda Dresorului ( eu sunt Leul în casă dar nevastă-mea e dresorul, o veche zicală ) am lăsat-o să creadă că EA DECIDE când și unde prin gestul de a ofer cartea mea de vizită. Însă, imediat am obținut de fapt datele ei de contact pentru a stabili eu întâlnirea. Și profitând de efectul DRESORULUI imediat am ȘI STABILIT întâlnirea fără ca ea să își dea seamă că NU ea face toate acestea.

Ø  Manipulare finală pentru prezentarea ofertei. I-am oferit deja o mică ofertă, o scânteie. Am încercat să-i induc DORINȚA spre ceva ce-mi aparține, adică proiectul LaNunți.ro ( click ) . Inițial i-am Indus faptul că ceea ce am eu este ceea ce are ea nevoie, apoi i-am și spus ce am eu ca să știe ce să-mi ceară ( tainele manipulării pot fi pasul spre success ).

Ø  Nu i-am oferit prea mult timp dar nici prea puțin. Dacă îi ofeream 2-3 zile ieșea din efectul Indus. Dacă o invitam pe moment era o vânzare pierdută deoarece LUNI DIMINEAȚĂ nimeni nu poate sta la cafea deoarece este perioada când revii după weekend și trebuie să planifici activitatea pe săptămâna în curs, să verifici totul, etc.

Și, la final, i-am MULȚUMIT prin gestul de a oferi cartea sa de vizită colegilor mei, adică i-am promis că o să îi trimit clienți GRATIS!

Pentru orice ți se oferă trebuie să oferi ceva în schimb MEREU, altfel vei decădea în credibilitate.

Din punct de vedere scenariu totul a fost foarte bine pus la punct, toate etapele vânzării perfecte.

Învață acest secret de afaceri, aceaste metode de vânzări prezentate pe acest blog de afaceri deoarece sunt METODE TESTATE!

Descoperă tainele manipulării deoarece te vor ajuta foarte mult atât în carieră cât și în viața personală. De unde?

Știu, știu, pe net se găsesc foarte puține informații despre manipulare. Cursuri pe acest segment NU cred că există în România. Deci de unde?!!!

Răspunsul ți-l dau tot eu tot GRATIS, gratis cum te-am învățat să-ți ofer totul pe acest blog de afaceri : în curând voi lansa Primul Roman de Business din România, roman care va conține INFORMAȚII ULUITOARE DESPRE MANIPULARE, tehnici de vânzări, strategii de dezvoltare, metode de planificare pe termen lung, etc.!

Acum zi Mulțumesc pentru aceaste secrete de afaceri printr-un SHARE ( Distribuie ) la acest articol!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *