Cea mai mica inima din lume

Cea mai mica inima din lume

In aprilie 2012 la Spitalul de copii Gesu din Roma ( Italia ) un copil de doar 16 luni trece cu succes peste o operatie de inima, cea mai mica inima artificiala din lume de doar 11 grame.

Este o stire emotionala, o stire pe care o uitam dupa ce ne bucuram pentru bietul bebelus.

Asta la prima vedere, insa daca analizam ne dam seama ca acesta este viitorul, viitorul din mai multe motive.

Este viitorul in sensul ca in viitor vor fi roboti, vor fi multe organe artificiale, etc. Da, asa este, sunt multe operatii cu organe artificiale. De la ochi la inima, etc.

Insa daca privim din punct de vedere economic putem spune ca intr-adevar organele artificiale sunt viitorul in orice economie.

Mai mult de atat, tarile care vor dezvolta aceasta industrie vor domina lumea, deoarece industria farmaceutica a depasit industria petroliera.

Viitorul ne rezerva pastile in loc de hrana, inima artificiala de doar 11 grame, etc.

Mai bine de 90% din populatia globului este bolnava. Asta ce inseamna? Inseamna ca exista o piata de cateva miliarde de clienti pe acest segment.

Mai concret? Inseamna ca in viitor vom face rate in banci pentru un organ artificial, ca vom lucra pentru organe artificiale nu pentru masini de lux, ca ne vrom hrani cu pastile, etc.

Din acest motiv este recomandat ca si Romania sa investeasca in domeniul acesta, in dezvoltare si cercetare, astfel incat pe viitor si Romania sa ofere ( macar romanilor ) organe artificiale produse in Romania la preturi de Romania.

Sper ca ai nostri guvernanti sa vada si altceva nu doar autostrazi si sa aloce bani de la buget si in domeniul dezvoltarii si cercetarii, mai ales ca in domeniul sanitar noi romanii suntem foarte buni.

O buna planificare si o viziune corecta pot face diferenta in economie.

Este o simpla recomandare si trebuie tratata ca atare.

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *