Cel mai rapid tren din Europa : 400 km pe ora ( video )

Cel mai rapid tren din Europa : 400 km pe ora ( video )

Dupa Italo, trenul care merge cu 300 km pe ora ( video la finalul articolului ) Italia anunta cel mai rapid si mai frumos tren din Europa : Frecciarossa 1000, tren ce va merge cu 400 km pe ora.

Frecciarossa 1000 catalogat cel mai frumos tren din lume doarece vine cu un design realizat de catre Bertone ( cunoscuti in domeniul auto ca si tuning ) si cel mai rapid tren din Europa deoarece va atinge o viteza maxima de 400 km pe ora. Nu este vorba de un test sau vreu experiment, Frecciarossa 1000 a fost deja lansat in aceasta vara in Italia si din acest an ( 2013 ) il vom vedea in mai multe tari.

Va avea o lungime de 202 metri, compus din 8 vagoane, vagoane ce ofera 4 clase : executive, business, premium si standard.

Este o investitie de 1,5 miliarde de euro si va circula in : Italia, Franta, Germania, Spania, Austria, Elvetia, Olanda si Belgia.

Detaliile ( confort si viteza ) sunt o atractie pentru orice calator, clar. Faptul ca poti tranzita atatea tari asa de repede este o facilitate enorma si o atractie.

Alt detaliu care conteaza este faptul ca Romania nu se afla in lista tarilor pe unde va circula Frecciarossa 1000, un detaliu care ne dezavantajeaza enorm.

Daca nu mai producem vapoare, masini, frigidere, trenuri, macar sa concesionam teritoriul pentru astfel de bijuterii de fluedizare a traficului.

Romania nu are infrastructura necesara, Romania nu produce trenuri, Romania NU!

Insa Romania poate stabili contracte cu astfel de tari ( Italia ) care sa ne ofere noua romanilor acest serviciu de transport si ulterior ( peste 10-15 ani dupa amortizarea investitiei ) Romania sa devina proprietarul de drept al infrastructurii, implicit si a tarifelor incasate ( sau macar procent ).

Daca vom astepta sa ne trezim peste noapte de la D-zeu cu productii de trenuri si avioane vom deveni ultimii din Europa.

Ceea ce recomand eu este sa analizam si sa vedem totul sumar nu unitar, astfel incat sa devina si Romania o tara civilizata, sa beneficieze de astfel de servicii si ulterior sa si incaseze.

Este o simpla recomandare si trebuie tratata ca atare.

Video Italo – Trenul care merge cu 300 km pe ora

Video Frecciarossa 1000 – Trenul care va merge cu 400 km pe ora

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *