Cele mai bune afaceri pe care eu NU le recomand

Cele mai bune afaceri pe care eu NU le recomand

Este plin internetul din .ro ( din Romania ) de fel de fel de recomandari de afaceri cu iepuri, afaceri cu ciuperi, afaceri cu vipere, etc.

Eu NU recomand astfel de afaceri, afaceri pe care foarte multe site-uri de afaceri le recomanda si le prezinta ca cele mai bune afaceri.

Din ce motiv nu le recomand? Este foarte simplu si pe romaneste o spun : eu daca sunt Business Consultant si timp de 12 ani de zile am stat intr-un birou si m-am iubit cu cifrele, nu am cum sa ma apuc de afaceri cu vipere cand eu NU am habar de nimic din domeniul vipere, serpi, etc.

Pot sa vizualizez 10 CD-uri de prezentare la o astfel de afacere, tot ce voi reusi eu ( cat si majoritatea ) sa inteleg dintr-o astfel de prezentare va fi „cum se face” insa nu voi invata cum sa o fac.

Ca si in orice domeniu ( ca esti bucatar, mecanic auto, consultant, etc. ) asa si in domeniul serpilor : iti trebuie experienta, iti trebuie studii, iti trebuie specializari.

Nu poate un bucatar sa se apuce de crescut vipere asa peste noapte.

Din acest motiv NU recomand astfel de afaceri oricarei persoane care doreste o afacere.

Recomandarea mea este ori sa apelati la un Business Consultant ori sa incercati o afacere pe domeniul d-voastra de activitate, pe domeniul pregatirii profesionale pe care o aveti, adica ceea ce stiti sa faceti.

Este foarte dificil sa migrezi dintr-un domeniu auto ( de exemplu ) intr-un domeniu ce are legatura cu cresterea serpilor veninosi.

Deci cea mai buna afacere pe care o recomand tuturor este acea afacere care iti place sa o faci si care se muleaza pe pregatirea ta profesionala.

Daca doresti idei de afaceri gratuite citeste acest blog de afaceri ( sau descarca ghidurile gratuite ), daca doresti un plan de afacere foloseste rubrica contact, daca doresti consultanta in afaceri foloseste rubrica contact.

Cu stima,

Ciprian Andronache

Business Consultant

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

2 Responses to “ “Cele mai bune afaceri pe care eu NU le recomand”

  1. Enache Radu spune:

    Intradevar a te focusa in special pe un domeniu anume poate aduce multe beneficii si aici putem vorbi si de cele de ordin material.Personal Ciprian Andronache reprezinta pentru mine un om care stie despre ce vorbeste,cunostintele si experienta acumulata de-a lungul anilor il transforma intr-o dogma informatica.
    Nu il cunosc personal,dar il recomand si ii recomand munca datorita ajutorului sustinut pe care mi l-a oferit si cel mai important,intr-un mod gratuit,atunci cand ai impresia ca nimeni nu iti este aproape,apare el,un necunoscut si te scoate din incurcatura.

    • Esti cel mai premiat grafician din Romania, este normal sa fii ajutat. Prin acest blog incerc sa ajut generatia tanara sa devina mai buni, iar pe cei care sunt deja cei mai buni ii apreciez si recomand mereu. Succese.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Afaceri rurale 2013 | CiprianAndronache.ro - [...] Cele mai bune afaceri pe care eu NU le recomand [...]

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *