Cele mai bune afaceri pentru romanii din strainatate

Cele mai bune afaceri pentru romanii din strainatate

Foarte multi romani plecati la munca in strainatate doresc sa isi deschida o afacere in Romania si nu stiu ce afaceri merg in Romania, ce afaceri sunt de viitor, ce afaceri pot ei sa faca, etc.

Spuneam in mai multe lucrari ca Romania va domina Europa in urmatorii 20 de ani daca toti romanii plecati la munca in strainatate s-ar intoarce in Romania si ar investi in afaceri noi si ar profesa dupa standardele pe care le-au dobandit in strainatate.

Pe langa infuzia de bani ar mai fi si cresterea nivelului de business, cresterea mediului de afaceri si la propriu si la figurat ( si ca numar firme si ca nivel de calitate si profesionalism ).

Discutam cu foarte multe persoane aflate la munca in strainatate si toate erau tematoare, toate erau sceptice si toate invocau aceleasi motive :

–       Nesiguranta fiscala si legislativa din Romania,

–       Nesiguranta profitabilitatii afacerilor noi.

Astfel ofer un raspuns tututor romanilor din strainatate care doresc sa se intoarca acasa si care doresc sa investeasca intr-o afacere de familie sau intr-o afacere profitabila pe nivel national.

In primul rand legislatia fiscala din Romania permite si ofera facilitati tuturor tinerilor intreprinzatori ( aici va rog sa consultati site-ul ministerului ).

Statul Roman ofera si sprijin financiar sub forma de „imprumut” tinerilor intreprinzatori, nu doar facilitati.

In al 2 lea rand orice afacere noua trebuie implementata dupa un proiect, dupa un plan de afaceri, dupa o strategie si o viziune comunicata de un Business Consultant.

Atata timp cat in Romania exista aproape 600.000 firme, si aproape 50% dintre ele sunt pe plus la sfarsit de an economic, inseamna ca mediul din Romania permite sa-ti deschizi o afacere, sa investesti intr-o afacere.

Raspunsul la intrebarea „Sigur merge?” il ofer tot eu :

–       Statul Roman iti ofera facilitati ( deci sigur merge ),

–       Un Business Consultant iti ofera planul de afaceri ( deci sigur merge ).

Tot ce ramane de facut este sa te ocupi de afacere, sa pui suflet, sa reinvestesti profitul, sa dezvolti afacerea si sa urmezi recomandarile si sfaturile consultantului din strategia de dezvoltare.

O mare problema la majoritatea romanilor care vor sa-si deschisa o afacere este „amortizarea rapida a investitiei”. Acest lucru NU se poate si difera in functie de profilul afacerii.

Trebuie sa intelegem toti ca o afacere tocmai asta inseamna : VENITURI PE TERMEN LUNG, venituri constante pe termen lung.

Nu se poate amortiza o investitie in cateva luni, efectiv nu se poate, altfel am fi toti afaceristi.

Deci cele mai bune afaceri sunt cele recomandate de un Business Consultant, avizate de catre Minister ( daca se opteaza pentru facilitati fiscale ) si care se dezvolta dupa un plan de afaceri si in urma unei investitii care nu se doreste amortizata pe termen scurt, cat si acele afaceri care se muleaza pe profilul pregatirii profesionale al investitorului.

  • Daca doresti o idee de afacere de familie, o idee de afacere in mediul online sau o idee de afacere la tine in oras te rog sa folosesti formularul de contact sau citeste acest blog de afaceri si sa descarci cele 2 Ghiduri de afaceri,
  • Daca doresti proiectul ( planul de afaceri ) la o idee de afacere prezentata deja pe blog te rog sa folosesti formularul de contact,
  • Daca doresti consultanta la o afacere pe care deja o detii te rog sa folosesti formularul de contact,
  • Daca doresti orice informatie legata de afaceri, vanzari, etc, te rog sa folosesti formularul de contact.

 

Cu stima,

Ciprian Andronache

Business Consultant

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *