Consultanță gratuită blogerilor și Top Bloguri România

Consultanță gratuită blogerilor și Top Bloguri România

În cei 14 ani de online am vizualizat mii de site-uri ( shop-uri, bloguri, site-uri de prezentare, etc. ). Dacă ar fi să adaug și numărul site-urilor analizate de către fratele meu Sorin Andronache cred că pot spune cu lejeritate că suntem cei mai buni analiști online, astfel a luat ființă și primul catalog de site-uri din România WebRoll.ro .

Nu am să vorbesc despre site-uri la modul general ci strict despre blogosfera românească, strict despre bloguri și blogeri, bloguri pe care le frunzăresc sau le-am frunzărit odată.

Nu am să fac prezentări sau ridicări în slăvi ci o să realizez mici analize în baza cărora o să prezint GRATIS recomandări ( strategii de dezvoltare ).

Dacă m-ar opri pe stradă cineva ( un străin ) și m-ar întreba instant : care este blogul care îți vine cel mai repede în minte sigur aș răspunde mereu ( tot instant ) tvdece.ro.

De ce tvDeCe.ro? Este foarte simplu deși existența lui este foarte complicată! Este un blog care mă binedispune, clar! Chiar dacă dețin și eu un blog de pamflet ( hartancui.ro ) totuși pe tvdece.ro găsesc câteodată câte un articol care mă amuză și mă binedispune la fel de mult ca o serată alături de prieteni la un grătar plin de mult vin roșu.

Atât Zicule cât și Flocirica ( cum îmi permit să-i alint cu gândul bun de a nu se supăra ) au fiecare câte un stil aparte, un stil care te face să zâmbești! Și acest lucru este foarte important în zilele noastre deoarece STRESUL este boala acestui mileniu.

Rar, chiar foarte rar, se întâmplă să fiu provocat să las comentariu pe vreun site, însă la ei pe blog cred că am lăsat cele mai multe comentarii, asta demonstrează și de ce i-am clasat pe primul loc în analiza mea.

Înainte să continui trebuie să îți precizez că analiza mea NU este un Top Blogeri Români! Analiza mea nu relatează Cei mai buni blogeri români! NU! Analiza mea este STRICT analiza mea personală ( din statutul de cititor + analist + consultant ).

Ce le-aș recomanda lor este foarte simplu :

 • Să realizeze o piesă de teatru ( scenariu ) sau film,
 • Să realizeze o revistă de timp liber cu cea mai bună selecție de articole amuzante,
 • Să realizeze un roman plin de umor ( o poveste de viață plină de întâmplări normale dar amuzante ).

Aceste recomandări sunt strict din punct de vedere economic ( pentru a monetiza/valorifica anii de muncă din spatele blogului ).

Următorul blog pe care-l frunzăresc mereu este Chinezu.eu. Cu Cristian am și corespondat puțin și pot spune că este unul dintre cei mai buni și mai DREPȚI blogeri români. Chiar dacă Chinezu.eu este un blog generalist Cristian este implicat în multe alte proiecte strict specializate gen BlogalInitiative.ro ( lista completă o găsești la el pe blog ).

La prima vedere Cristian este cel mai realizat bloger român. Are nșpe proiecte online, emisiune TV, prezentări și seminarii, etc.

Felicitări!

Dar dezvoltarea personală ( ca și dezvoltarea unei afaceri ) NU poate stagna. Am ajuns la un nivel și gata! NU! Mereu trebuie să ne adaptăm și să ne dezvoltăm.

Cred că oricine ar spune : păi bine, și câte să mai facă?!

Cum prin 2008 era un simplu bloger și cu timpul tot a adunat realizări, așa și acum ( 2013 ) cred eu că este momentul să mai adune realizări.

Strict din punctul meu de vedere îl văd pe Cristian depășind pragul prezentat de manual ( eu mi-s atipic, refuz multe legi prezentate în fel de fel de manuale de marketing, business, vânzări, etc. ) și realizând ceea ce doar americanii realizează.

Adică felicitări pentru toate realizările ( proiectele online, seminarii, etc. ) dar acum cred că este momentul să se ridice la nivelul de business online în sensul americănesc. Adică să dezvolte un proiect pe plan internațional la un nivel în care sumele stipulate sunt de ordinul milioanelor de dolari ( gen un proiect prezentat pe acest blog de afaceri și anume un concurent al facebook-ului ).

Un alt blog pe care l-am frunzărit odată este Arhiblog.ro. Chiar dacă dețin și eu un blog de pamflet ( categorie care, teoretic, îți permite să ai un limbaj mai puțin academic ) totuși ( eu personal ) nu agreez un astfel de limbaj, o astfel de exprimare PUBLICĂ tocmai din premiza că este PUBLICĂ.

Eu văd un bloger ( un blog ) ca un exemplu pentru o anumită categorie de oameni ( pentru un număr de cititori ). Un astfel de limbaj NU îl pot vedea ca exemplu!

Deși aceasta este părerea mea totuși Arhiblog este undeva pe locul 1-2 în categoria Cel mai citit blog din România ( Top realizat de fel de fel de analiști ).

Înțeleg foarte bine că trebuie satisfăcută această categorie de cititori ( care, spre surprinderea mea, este foarte mare ) din acest punct de vedere l-am atașat Top-ului meu.

Singura recomandare pentru ArhiBlog ar fi să avanseze în dezvoltare și să ajungă la nivelul de a presta ( prin fel de fel de aplicații, sondaje, cercetări, etc. ) ca Platformă USL. Adică toți cei catalogați Anti-Băsescu să fie segmentul său de piață.

Este o recomandare al naibii de profitabilă deoarece știe orice cetățean ce sume ( milioane de dolari ) se cheltuiesc în campaniile electorale.

Următorul bloger este un bloger pe care îl citesc NU doar din premiza că este cel mai citit blog conform Trafic.ro ci pentru că îmi și place cum scrie, ar un mod foarte direct de a se exprima.

Radufconstantinescu.ro  a scris deja o carte despre filozofia sexului și foarte multe articole pe blogul său radufconstantinescu.ro.

Având ca temă sex-ul este cumva de înțeles de ce este cel mai citit.

Recomandarea pe care i-o ofer este  să se ridice la nivelul de Concurent pe acest domeniu ( sex ) deoarece momentan lucrez la blogul majori.ro ( blog despre sex și fantezii sexuale ) unde voi lansa Primul Roman Porno Românesc ( cu o metodă NOUĂ de monetizare în online pe acest segment de ebook) care va fi, evident, și în limba engleză. Îmi doresc să am un concurent pe acest segment astfel îi recomand ca să migreze de la statutul de bloger la statutul de scriitor internațional ( nu doar România ).

Un alt bloger pe care îl citesc este blogerul nr. 1 de dezvoltare personală din România ( peste 120.000 de cititori lunari ) și anume FlorinRoșoga.ro.

La capitorul re-search este cel mai bun! De departe știe ce și cum să caute pe internet! La el găsești SUTE de recomandări de cărți și filme de dezvoltare personală.

Recomandarea mea pentru Florin este foarte simplă : CONȚINUT PROPRIU! Vreau să văd la el pe blog prezentări PERSONALE ( relatări, întâmplări, studii de caz, etc., toate persoanale ) :

–          întâlniri + discuții cu mari oameni de afaceri, președinți, experți, etc. Relatări în stilul personal despre cum au reușit cei enumerați să se realizeze,

–          interviuri ( text + audio + video ) cu oameni care au schimbat istoria recentă prin capacitățile lor de leader sau inventatori,

–          metode TESTATE și mulate pe PROFILUL CONSUMATORULUI ROMÂN! Nu orice metodă sau practică americănească se pretează la stilul nostru românesc.

–          O carte despre metodele de dezvoltare personală pe care le-a folosit și care l-au ajutat să ajungă unul dintre cei mai citiți blogeri ( de exemplu ).

Următorul bloger este Cabral.ro. Îl citesc pe Cabral nu doar pentru că și el își dorește să ajungă la Tomorrowland ci pentru că efectiv îmi place stilul său de a se exprima și subiectele pe care le abordează. Este un fel de porumbel al păcii, mult prea bun în can-can-ul de societate în care trăim.

Deși este deja o vedetă foarte cunoscută și apreciată în România totuși eu îi recomand ca pe blog să se adreseze mai mult TINERILOR! Sunt foarte mulți tineri care PUN ACCENTUL pe ceea ce spune Un Om Mare cum este Cabral.

Tinerii au nevoie de exemple pozitive, au nevoie să fie ajutați și îndrumați, au nevoie să le fie ascultate problemele și gândurile. Un generator de opinii este Cabral așa că ar trebuie să conștientizeze și mai mult că TOT ce spune el pe blog INFLUENȚEAZĂ mii de tineri.

De aici și recomandarea mea deoarece îl văd un MARE LUPTĂTOR împotriva Violenței Domestice și împotriva Consumului ALARMANT DE MARE de Alcool și Droguri în rândul tinerilor.

În lista celor pe care îi citesc sunt foarte mulți ( atât din domeniul economic cât și din alte domenii ) însă nu îi citesc chiar regulat și din acest motiv nu i-am prezentat acum aici, mai ales că mi-ar fi trebuit câteva pagini bune să-i enumăr pe toți.

Dacă și tu ai un blog cu domeniul propriu și dorești GRATIS o analiză + recomandare ( strategie dezvoltare în genul celor de mai sus ) tot ce trebuie să faci este să lași link la secțiunea comentarii și să aștepți articolul în care voi prezenta analiza blogului tău plus recomandările cu privire la dezvoltare/monetizare. Evident, ulterior ( înainte să implementezi cele recomandate de către mine ) trebuie să dezbați public ( deci la tine pe blog împreună cu cititorii tăi ) analiza și recomandările mele cu privire la blogul tău.

HAI! Cu încredere! E GRATIS și ai doar beneficii :

– este unic în România să primești gratis consultanță online ( să primești gratis recomandări cu privire la dezvoltarea ta online ),

– beneficiezi de un advertorial direct pe acest blog ( cu 1,2 link-uri către blogul tău ),

– beneficiezi de o vizibilitate mai bună pe un segment de piață dedicat celor din categoria Business!

Aștept comentariul tău!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

2 Responses to “ “Consultanță gratuită blogerilor și Top Bloguri România”

 1. Marcel spune:

  Poate va place:
  http://deieri-deazi.blogspot.ro
  Un blogulet la inceput de drum.Credeti ca poate creste in lumea voastra cruda?:-)

  • Blogosfera nu este crudă! Concurența este benefică pentru creșterea calitativă! Am lăsat de multe ori de înțeles ( prin unele recomandări ) faptul că nu îmi plac blogurile care nu sunt pe domenii propriu. Un bloger care deține un blog pe un sub-domeniu mi se pare că este temător, că nu dorește să avanseze, că nu are el singur încredere în munca sa, altfel ar fi investit într-un domeniu propriu. Ca și cum mi-aș deschide un bar dar nu cumpăr mese și scaune deoarece nu știu sigur dacă va merge sau nu.
   Articolele tale nu prea sunt articolele tale, la o primă vedere sunt articole de presă vechi pe care tu le publici online și adaugi și părerea ta. Având articole din mai multe domenii tind să cataloghez al tău blog în categoria generalist, adică scrii despre orice.
   Recomandarea mea este să încerci să îți faci un plan, o strategie de dezvoltare în mintea ta sau chiar pe foaie, să îți stabilești clar direcțiile, dorințele, etc, ca să știi unde trebuie să ajungi, astfel încât să știi ce să faci în continuare.
   Dacă vrei să avansezi trebuie să învestești, să înveți ( seo, marketing, etc. ) și să aloci mult mult mult timp. Dacă e din hobby, atunci este super ok blogul tău. Succes.

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *