Consultanță tuturor celor care m-au apelat pe facebook

Consultanță tuturor celor care m-au apelat pe facebook

Dacă ești cititor al acestui blog de afaceri și dorești consultanță sau unele răspunsuri te rog să mă apelezi astfel :

–          Pe email la adresa contact@CiprianAndronache.ro

–          Prin formularul de contact de la secțiunea Contact de pe acest blog.

NU pot citi toate mesajele de pe facebook deoarece am descoperit în SPAM mesaje din martie 2013, mesaje pe care nu le-am văzut în inbox deoarece au fost direcționate de către facebook în alt folder. Pe facebook dacă NU am în listă o anumită persoană NU îi pot trimite mesaj, din acest motiv NU pot răspunde oricui pe facebook.

Pentru a beneficia de consultanță orice cititor trebuie să TRIMITĂ pe email anumite informații pe care eu le cer pentru a putea realiza acel PROFIL al CLIENTULUI, în baza căruia pot dezvolta unele recomandări, idei de afaceri, direcții astfel încât să nu recomand unui bucătar profesionist să își deschidă pompe funebre.

S-a dovedit în multe studii că cei care fac performanțe sunt cei care FAC CE VOR și cei care FAC CEEA CE LE PLACE.

Alte studii au demonstrat că performanța vine atunci când fiecare prestează în domeniul în care are cunoștințe ( educație ) și experiență.

Datorită acestor chestiuni relevante rog să se folosească doar cele 2 forme de contact precizate mai sus, deoarece doar discutând organizat ( pe email ) pot să realizez acel profil al fiecărui cititor.

Cu privire la chestiunea de Consultanță GRATUITĂ trebuie să specific că fiecare persoană trebuie să înțeleagă că statutul de GRATIS are o anumită LIMITĂ. NU se poate sub formă gratuită să aloc pentru un cititor un număr de x zile sau să ajung să-i coordonez business-ul de la distanță.

Răspuns cititorilor care mi-au lăsat mesaje pe facebook :

 

 1. 1.    Daniel H.- Bacău – România

Buna seara Ciprian!

O sa trec la subiect direct….

Am o vila la 5 km in afara orasului Bacau si 9 km de centru…..vila este de 200 mp utili la DN Bacau-Margineni intr-un cadru natural superb(poalele subcarpatilor)

Daca poti sa-mi sugerezi o idee de afacere pentru a o transforma intr-un business .

M-am gandit si la varianta sa iau fonduri Europene pentru a o mari si a o transforma in Pensiune sau Azil Batrani.

O sugestie scurta este binevenita…

Sunt cunascator in afaceri(am fost asociat $0% din firma Cellular One)Cu stima Daniel H.

40%

Fondurile Europene sunt  o mare tentație, dar totodată o piedică, deoarece trebuie să dezvolți business-ul în funcție de anumite reguli. Perioada de alocare efectivă a bugetului ( momentul în care intră banii în cont ) este foarte foarte foarte mare și nu se alocă în fiecare an bani pe aceeași axă.

Recomandarea mea este să dezvolți un cumul de afaceri :

–          Pensiune,

–          Meniul zilei ( impinge tava cum se zice în popor ),

–          Spălătorie ecologică Tir-uri ( vezi detalii aici pe blog despre franciza spălătorie ecologică ).

Altă variantă ar fi să dezvolți o zonă turistică pentru companii ( persoane juridice ). Vezi detalii aici pe blog aici sau aici

Pentru o analiză mai complexă și pentru o strategie de dezvoltare mulată pe profilul și cerințele tale te rog email.

 1. 2.    Costel Iancu Malaga – Spania

 

doresc ocolaborare in domeniul constructilor si imobiliare va pot da mai multe relati i in momentul in care ma contactati numele meu este costel malaga spania.

Datorită lipsei informațiilor nu pot realiza nicio analiză implicit nu pot genera nicio recomandare ( consultanță ) pentru d-voastră. Am nevoie de mai multe detalii :

–          Vă ocupați de construcții?

–          Vă ocupați de restaurări?

–          Unde este locația în care aveți punct de lucru?

–          Etc.

Strict legat de domeniul construcțiilor pe acest blog de afaceri găsiți mai multe recomandări. Vă rog să citiți aici.

 

 1. 3.    Petronela Stâncescu România – Israel

 

Buna Ziua

Felicitari pentru articolele de pe blog! Te rog foarte mult sa-mi dai o idee: ce as putea exporta din Romania in Israel? Multumesc anticipat si iti doresc mult succes. Cu consideratie, P. Stancescu

Datorită lipsei informațiilor nu pot realiza nicio analiză implicit nu pot genera nicio recomandare ( consultanță ) pentru d-voastră. Am nevoie de mai multe detalii :

–          Aveți firmă de import-export?

–          Aveți punct de lucru în Israel?

–          În ce domeniu prestați?

–          Etc.

Teoretic se poate exporta orice, practic depinde de d-voastră în ce domeniu activați, ce network aveți în Israel, ce colaborări aveți în România astfel încât să aveți avantajul unui preț furnizor foarte bun, etc.

Pentru o analiză complexă și o recomandare mulată pe profilul și cerințele d-voastră vă rog email.

 1. 4.    Albu Florin Tecuci – România

ma numesc florin si am 41 ani ,sunt din tecuci si as dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine. am lucrat la o fabrica de shaorm si kebab,dar a dat faliment si sunt in somaj.as dori daca puteti sa-mi oferiti un loc de munca. pot merge in orice oras si pot da ori ce proba,ma pricep la transat,preparat si pus pe tapusa nu consum alcool,nu am cazier.

Florine îmi pare rău că ai rămas fără loc de muncă, însă nu trebuie să facem din asta o tragedie, există aproape un milion de șomeri în România și vor exista mereu astfel de cazuri ( falimente ). Dacă ai experiență și ești o persoană serioasă cred că orice patron din domeniul tău și-ar dori un angajat ca tine.

Pentru a beneficia de un loc de muncă trebuie să consulți toate ofertele ( anunțurile ) și să îți depui CV-ul, să mergi la interviuri. Dacă ai copii care se pricep la internet poți încercă să găsești un loc de muncă în străinătate.

Eu ofer consultanță de afaceri, nu mă ocup de angajări. Succes.

 1. 5.    Paul Burcă

salut Ciprian. Am incercat de mai multe ori sa descarc ghidul de pe siteul tau, dar nu primesc nici un e-mail. Crezi ca ai putea sa-l atasezi aici? Multumesc anticipat.

Salut Paul. Toate cele 5 ghiduri se descarcă gratuit de la secțiunea Ghid Afaceri ( dreapta site ). Trebuie să introduci adresa ta de email ( ex: AdresaTa@yahoo.com ) în căsuța din dreapta unde scrie Email: ! Vei primi un email care conține 5 link-uri ( 5 adrese de internet). Trebuie să dai click pe fiecare link pentru a se deschide fiecare ghid sub formă de PDF.

Succes.

 

 1. 6.    Brumă Ana Cristina Neamț – România

buna..ma gandeam la o idee ce asi putea sa fac in romania sa fac bani???citind blog__ul tau m_ai facut curioasa sa vad ce idee ai avea pt mine??am un capital de 5000€sunt din roman neamt si am si rude in mediul rural..ce asi putea face sa pot merge mai departe sa ma intorc acasa…sa am afacerea mea??te rog daca ai vreo idee pt mine si poti sa ma ajuti.multumesc.

Datorită lipsei informațiilor nu pot realiza nicio analiză implicit nu pot genera nicio recomandare ( consultanță ) pentru d-voastră. Am nevoie de mai multe detalii :

–          În ce domeniu dorești să deschizi o afacere,

–          Ce pregătire profesională ai,

–          Ce experiență ai,

–          Etc.

Există la secțiunea Ghid Afaceri un ghid de afaceri care conține peste 200 de idei de afaceri. Poți vizualiza această listă după care să selectezi o idée care îți place, care crezi tu că s-ar mula pe cerințele tale.

Pentru mai multe detalii te rog email.

 1. 7.    Andrei Doboș Roman – România

Te salut Stefan! Nu ma mai complic cu email-ul,iti dau msg pe facebook. Mai un cont de facebook dar ala are o problema si nu pot da cereri de prietenie si nici nu pot trimite mesaje celor care nu ii am in lista de prieteni. Contul asta il am pt poker.Eu dupa cum ti-am zis,lucrez la un bar,detin un laptop,pot sa fac rost de o imprimanta si mai vreau sa imi promovez blogg-ul. Chiar nu stiu cum sa promovez un blog,am niste idei despre ceea ce o sa public,pot sa le mai diversific. As vrea sa stiu cum as putea sa fac cu biroul ala,pentru bilete de avion,de autocar,vanzari/cumparari/inchirieri masini,vanzari/cumparari/inchirieri imobile,terenuri,achizitionare de excursii de la diferite firme de turism pt mediu rural s.a.m.d. . Nu stiu cum sa procedez,sa contactez firmele mari care se ocupa cu serviciile mai sus mentionate,si sa incerc o colaborare si pt fiecare client trimis de mine la ei sa le cer un mic comision,as putea sa fac asta cu A.F. sau P.F.A sau S.R.L. sau S.R.L.-D? Sau pentru tranzactionare de terenuri,imobile sau masini sau ce doreste fiecare om sa cer eu un comision,sau am proceduri standard,cum sa abordez firmele astea,ce sa le propun. Am eu niste idei dar experienta ta mi-ar fi de un real folos. Am fost si eu in strainatate,nu am avut mare noroc,inainte de asta am avut un loc de munca la bucuresti,aproape 3 ani,eu sunt de pe langa roman si ma gandesc sa fac ceva,as vrea sa ajut si populatia de pe aici,sa fac si un ban. Daca informatiile tale mi-ar fi de un real folos te voi cauta la tine in judetul Botosani si iti voi multumi personal iar daca chiar o sa fie ceva bun,cum ai zis tu,poate imi voi permite si chiar o ”donatie”. Multumesc anticipat!

Salut Andrei. Ceea ce dorești tu să faci este foarte complex, iar lucrurile complexe necesită timp și investiție mare. Dacă nu ai experiență în domeniul serviciilor ( brokeraj, intermediere imobiliară, etc. ) va trebui să apelezi la o persoană cu experiență cu care să te asociezi, ori să pornești încet dar foarte bine organizat pe mai puține direcții. NU poți să le faci pe toate deodată deoarece sunt foarte multe direcții, foarte multe operații, foarte multe contracte de colaborări și fără experiență nu poți face față, te vei aglomera și la un moment dat te vei bloca. Într-un astfel de business cash-flow-ul este cheia.

Succesul ține de o bună organizare. Trebuie să te decizi clar ce vrei să faci în următorii 3 ani, să pui pe foaie ( cum se zice ) planul tău și să începi să te dezvolți.

Dacă dorești o firmă de servicii trebuie să îți deschizi un SRL și să începi să stabilești parteneriate cu firmele mari din oraș care să îți ofere ajutor ( consultanță ) și suport.

Înainte de toate te rog să fii PRODUCTIV! Adică să citești foarte mult. Și îți dau un singur exemplu : SRL-D-ul nu poate exista în domeniul în care vrei tu să faci business. Dacă ai fi citit minimul despre SRL-D ai fi văzut singur că nu poți deschide o astfel de societate, deoarece cerințele impuse precizează clar linia direcțiile pentru care se alocă finanțare!

Înainte de a deschide orice fel de afacere INFORMEAZĂ-TE! Marii specialiști spun că INFORMAȚIA este cheia succesului. Informează-te cu privire la tot ceea ce vrei să faci. Aloca 3-6 luni de studiu ( informare ) apoi planifică întâlniri cu persoane care te pot ajuta și ulterior dezvoltă afacerea.

 1. 8.    Camelia România

detin o suprafata de teren de aproximativ 2000mp, si as dori sa inceep o afacere cu flori( la ghiveci ), sau sa plantez goji.Care este cea mai buna varianta si ce sanse am din punct de vedere al desfacerii .

multumesc mult

Datorită lipsei informațiilor nu pot realiza nicio analiză implicit nu pot genera nicio recomandare ( consultanță ) pentru d-voastră. Nu știu unde este locația terenului, care este potențialul locației, dacă terenul d-voastră este facil pentru astfel de producții agricole, etc.

Teoretic afacerile cu Goji au fost locul 1 în 2013 în materie de tentație, de start-up. Practic înainte de orice ( că vorbim de plecat în excursie, de făcut un împrumut, etc. ) trebuie să analizăm, să facem un mic calcul, să facem unele estimări, etc.

Chiar dacă pe toate site-urile găsești informații WOW despre afacerile cu Goji asta NU înseamnă că oricine poate realiza profit dintr-o astfel de afacere datorită factorilor care influențează în mod direct o astfel de afacere : mediu, locație, buget, experiența investitorului în agricultură, piața de desfacere, etc.

Înainte de orice este obligatoriu FOARTE MULT STUDIU! O simplă căutare pe google ar putea elucida unele mistere, unele întrebări fără răspuns : afaceri goji locația mea, piață desfacere goji orașul meu, etc.

Recomandări pentru orice cititor :

–          NU ideea de afacere este secretul succesului, ci buna organizare, studiul, planificarea,

–          Orice afacere pe care vrei să o deschizi trebuie să fie în domeniul în care ai studii și experiență,

–          Orice afacere înseamnă și RISCUL DE A PIERDE BANI. Ești pregătit să pierzi?

–          NU ceea ce NU există în orașul tău înseamnă afacere de success, ci orice afacere care este dezvoltată în baza unui plan de afaceri și implementată cu multă voință, ambiție, investiții, etc.

–          Alte recomandări, idei de afaceri, secrete de afaceri sunt prezentate aici pe acest blog de afaceri, te rog să citești atent!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

2 Responses to “ “Consultanță tuturor celor care m-au apelat pe facebook”

 1. Ovidiu spune:

  Salut…interesant site-ul tau…momentan sunt in Germania lucrez in agricultura am 26 de ani sunt o persoana dinamica,sociabila deschisa la tot ceea ce este nou!Datorita faptului ca nu imi place ceea ce fac si nu cred ca as putea sa fac asta toata viata ci doar profit de faptul ca sunt tanar si pot face niste bani si de ce nu sa imi fac o afacere a mea!Mi-ar place enorm de mult dar uitandu-ma la posibilitatile ce le am apelez la dvs pentru a-mi da o idee!nu detin teren desi locuiesc la tara!ideea mea ar fi indreptata catre online…ce crezi ca s-ar putea vinde sau ce ar avea succes pe online si daca crede-ti ca m-as descurca cu un maxim de 5000de euro sa imi incep o activitate dupa care profitul sa il reinvestesc…pana as ajunge la un nivel satisfacator cerintelor mele de profit!multumesc mult si astept un raspuns pe email

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *