Cum să ai success ( carieră, afaceri, prosperitate ) în 3 pași și 7 ani

Cum să ai success ( carieră, afaceri, prosperitate ) în 3 pași și 7 ani

Sunt multe secrete și multe cărți care conțin 7, 10, x pași spre succes, succes în carieră, success în afaceri, prosperitate, etc.

Dacă ai avea puterea mentală să compari tot ce ai citit ai observa că foarte multe secrete/pași sunt contradictorii, ceea ce generează neclaritate în a înțelege CUM?!

Toți căutăm răspunsul la întrebarea CUM? Cum să fac bani, cum să am succes, etc.

Înainte să pun întrebarea CUM ar trebui să pun ( mereu ) întrebarea DE CE?!

Dacă nu punem această întrebare NU vom înțelege niciodată CUM funcționează aspectele vieții, sistemul care ne ghidează spre succes sau eșec.

Urmăream recent un clip pe youtube al unui mare speaker din România în care am aflat că a scris cartea Decizii Radicale în doar 5 zile.

Dacă te-aș întreba CUM sigur mi-ai răspunde : prin ambiție.

Este corect, sau adevărat, însă doar PARȚIAL.

Eu aș merge mai departe și aș întreba DE CE?!

Îți trebuie ambiție să te poți ORGANIZA și FOCUSA 5 zile pentru a realiza o carte, corect.

Însă dacă punem întrebarea DE CE aflăm că, de fapt, îți trebuie ambiție ani buni să acumulezi informații și abilități pentru a putea avea ambiția și calitatea de a scrie o carte în doar 5 zile, corect?!

Acum să revenim la CUM să ai succes.

Este corect să pui LA ÎNCEPUT întrebarea CUM SĂ AM SUCCES?

Însă, indiferent de ce vrei să faci în viață ( să faci bani, să ai succes, să te căsătorești, să faci copii, etc. ) trebuie să TE ORGANIZEZI.

Organizarea este UNUL DINTRE SECRETELE REUȘITEI MELE ÎN VIAȚĂ.

Astfel continuăm : este corect să pui întrebarea CUM însă înainte de asta trebuie să te organizezi, să planifici.

Adică să îți propui să pui întrebarea CUM o anumită perioadă de timp, de exemplu 3 ani.

Indiferent de domeniu nu se poate mai devreme de 3 ani să ajungi performer, indiferent de domeniu.

Dacă vrei să devii om bun de vânzări, vrei să devii un bun inginer, etc, ai nevoie de MINIM 3 ANI, deoarece după îți mai râmân 4 ani în care să excelezi și să realizezi plus valoare ( denumit în continuare PROFIT ) din ceea ce ai deprins în primii 3 ani.

De ce doar 4 ani? Deoarece 7 ani e perioada maximă în care poți urca trepte într-un domeniu. După 7 ani ai neaparat nevoie de o schimbare ( nu e obligatoriu de domeniu ) deoarece intervine uzura morală, deci scade randamentul ( implicit cel denumit în continuare PROFIT ). Schimbare ce înseamnă pe scurt să treci la următorul nivel.

Deci în primii 3 ani trebuie să pui întrebarea CUM și să acumuelezi răspunsurile.

Cum să devin un speaker bun. Îți propui să pui această întrebare 6 luni din cei 3 ani. Cu răspunsurile ( informațiile ) strânse în 6 luni mai ai 30 de luni la dispoziție să pui în practică sistemul ( metode, practici ) pe care l-ai generat analizând acele răspunsuri ( acele informații , teorii, noțiuni, etc. ).

Dacă continui la nesfârșit să pui întrebarea CUM să știi că nu vei ajunge niciodată un performer.

Îmi aduc aminte cum acum 3-4 ani în urmă am trimis un email la o firmă care formează formatori în care am pus o întrebare cu privire la CUM sau CÂND sau DE UNDE știu dacă pot să devin trainer.

Răspunsul a fost foarte sec, simplu și, poate, puțin neclar la început : nu știi, ci SIMȚI!

Deci după ce pui întrebarea CUM să devin un speaker bun, după cele 6 luni alocate acestei întrebări CUM, tu trebuie să NU mai pui întrebarea ci să simți ( să crezi în tine, să deții toate cunoștințele necesare ) că POȚI și ești ÎN DEVENIRE un bun speaker.

Cum să am success în afaceri? Răspuns : primul pas este să îți deschizi o afacere ( să îți faci firmă ).

Dacă vei căuta mai mult de 6 luni răspunsul la întrebarea CUM SĂ AM SUCCES ÎN AFACERI fără să FACI ceva concret să știi că NU vei avea success în afaceri.

Deci indiferent că vorbim de carieră, afaceri ( amândouă sunt generatoare de bani, deci de prosperitate ) trebuie să FACEM CEVA CONCRET, nu doar să căutăm răspunsuri, să căutăm secrete, să căutăm pași.

Degeaba citim zeci de cărți, degeaba mergem la cursuri, degeaba urmărim clipuri, dacă NU trecem la acțiune.

În orice pas am fi trebuie mereu să punem întrebarea DE CE! De ce să punem întrebarea DE CE?!

Deoarece doar întrebându-ne DE CE putem ÎNȚELEGE cum funcționează lucrurile, cum funcționează un sistem, cum funcționează creierul uman, etc.

De fapt acesta este marele secret al succesului ( al banilor, al prosperității ) : să înțelegem cum funcționează anumite aspecte ale vieții.

Reluăm :

Pasul 1 : punem întrebarea CUM ( mereu urmată de întrebarea DE CE ) timp de 6 luni.

Pasul 2 : acumulăm și punem în practică ( mereu cu întrebarea DE CE ) tot ce am aflat timp de 6 luni în următoarele 30 de luni.

Aici înseamnă să facem practică, să facem teste, să facem analize, să devorăm cât mai multă informație de calitate ( deoarece într-un timp așa de scurt avem nevoie de calitate nu de cantitate ).

Pasul 3 : începem să realizăm PLUS VALOARE prin ceea ce am devenit ( indiferent că ești speaker, vânzător, antreprenor, inginer, etc. ).

Ce înseamnă să realizăm PLUS VALOARE? Înseamnă, la prima vedere, că OFERIM ceea ce am învățat pentru a realiza ( realist exprimat ) PROFIT.

Ce facem cu profitul dobândit? ÎL INVESTIM în dezvoltarea personală ( în noi ) deoarece după acest ciclu de 7 ani va urma alt ciclu de 7 ani ( alți 3 pași ).

Astfel putem realiza secretul mai sus menționat, astfel putem să ne diferențiem de alții, astfel putem deveni mai buni în activitatea noastră.

Este o prezentare la modul general deoarece un astfel de subiect necesită un timp foarte mare de exprimare pentru a se acoperi în detaliu fiecare modul.

Pe mine mă înteresează să prinzi ideea, să înțelegi esența, să observi diferența, deoarece de restul te vei ocupa tu.

În fond, cum se zice și în viața personală : nu să iubești este frumos ci să descoperi pe cel ce-l iubești este frumos. Așa și cu acest secret : dacă aș fi scris 2 zile și tu ai fi citit 2 zile nu ar mai fi fost destul de frumos și tentant să pui în practică, deoarece plăcerea ( satisfacția, satisfacție care este un ingredient al fericirii ) de a pune în practică este mai mare decât rezultatul final.

Îți urez concentrare și organizare maximă pentru o realizare mare.

 

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *