Cum să faci bani în următorii 20 de ani ( 3 domenii )

Cum să faci bani în următorii 20 de ani ( 3 domenii )

Estimez că în următorii 20 de ani vom avea creștere econimică doar pe câteva sectoare din economie.

Astfel recomand tinerilor doar câteva domenii de urmat ca studii superioare :

–          Agricultură. Aici România în următorii 20 de ani va avea o creștere solidă și considerabilă, astfel toate job-urile din acest domeniu vor fi bine plătite. În acest domeniu NU există doar munca fizică la câmp. Se va ajunge la un stadiu în care vor exista activități de marketing, ambalare, mesaje de marketing, strategie de export, strategie de notorietate în piețe noi, etc. Este un domeniu vast în materie de job-uri, deci tot ce are legătură cu agricultura este recomandat de urmat ( ca studii ). Aici categoric vorbesc de unele zone din Ardeal, Maramureș, etc.

–          Industria textilă. Chiar dacă au migrat foarte mulți investitori din acest domeniu totuși o regiune ca Moldova unde este Cea mai ieftină forță de muncă se va baza și în următorii 20 de ani pe această industrie. Vor apărea tineri cu imaginație, inovașție și se va dezvolta sănătos acest domeniu. Și în industria textilelor există marketing, CTC, imagine, standarde de calitate, export, etc. Deci și acest domeniu este recomandat de urmat ca studii.

–          Turism. Aici recomand toată țara chiar dacă sunt contradictoriu cu ai noștri specialiști din guvern. Turismul în 2013 în unele zone gen Bucovina este în faliment. Este adevărat, dar asta deoarece MULȚI antreprenori din acest domeniu NU au înțeles că turismul NU înseamnă doar Hotel/Pensiune/Vilă cu etaj. Turismul în următorii 5 ani va migra în online ( astfel ne vom alinia cu UE ) și în următorii 20 de ani va migra în conceptul de Park ( complexe hoteliere + SPA + Divertisment&Fun, etc. ). Și în acest domeniu tinerii cu inițiativă și imaginație vor realiza acel ȘOC de care este nevoie, acea schimbare de mentalitate și concept de business. Recomandam pe acest blog Dracula Park, era doar o idee, o idee care poate fi pusă în practică.

Dacă ar fi să analizez realist turismul din România sesizez 2 mari probleme :

–          Lipsa PROMOVĂRII PE PLAN INTERNAȚIONAL. Există mii de bloguri de travel dar degeaba există mii dacă scriu în limba română. Noi trebuie să atragem turiști străini, trebuie să ne creștem afacerile pe banii altora.

–          Lipsa diversității. Avem hoteluri care funcționează strict sub formă de cușcă. Adică parchezi mașina, intri într-o cameră de 16 mp, dormi, te trezești și pleci. NU, nu este bine așa. Trebuie dezvoltate COMPLEXE, nu doar din punct de vedere structură ci și din punct de vedere acțiuni ( servicii către clienți ).

Toate aceste 3 domenii vor avea nevoie de infrastructură hardware and software, de firme de construcții inovatoare ( designeri și arhitecți cu imaginație ) de ERP-uri personalizare ( softuri de gestiune și contabilitate mulate pe fiecare model de business în parte ) și lista poate continua. Deci vor exista MULTE joburi disponibile, joburi care acum NU par tentante de urmat ca și cursuri ( studii superioare ).

Aceste 3 domenii vor cunoaște o dezvoltare durabilă și sănătoasă datorită aportului MASIV al mediului de business NU al statului. Vor reveni în țară mulți tineri care au prins experiență în aceste 3 domenii prin multe țări din UE, care și-au schimbat mentalitatea și viziunea de a face bani, astfel vor dezvolta sisteme ( concepte + inovație + calitate  = afaceri ) care cumulate vor urca aceste 3 domenii ( agricultură, turism și textile ) la un nivel apreciat UE.

Aceasta este și o lecție ( recomandare personală ) de a trăi mai bine. Eu spun să lăsăm Statul să se ocupe de domenii în care puterea masei celor mici NU poate creea o schimbare.

În aceste 3 domenii dacă vom realiza conceptul de hypermarket vom realiza profit, adică FOARTE MULȚI MICI ( investitori autohtoni mici ) vom realiza ceva mare.

Idei de afaceri din aceste 3 domenii sunt prezentate deja pe acest blog de afaceri deoarece am scris și despre turism și despre 100 de idei de afaceri pentru agricultură ( mediul rural ) cât și despre o idee de afacere mare pentru domeniul textilelor.

Articole pe care ți le recomand să le citești :

Afaceri Ruruale : http://www.ciprianandronache.ro/afaceri-rurale-2013/

Idee de afacere turism Dracula Park : http://www.ciprianandronache.ro/dracula-si-frunza-lui-udrea/

Secrete din agricultură : http://www.ciprianandronache.ro/bisnitarii-agricoli-platforma-biodirect-si-colectorul/

Secrete din turism : http://www.ciprianandronache.ro/cea-mai-noua-afacere-in-romania/

Un nou model de afacere turism + agricultură : http://www.ciprianandronache.ro/revolutie-in-comertul-din-romania/

De ce recomand investitorii autohtoni : http://www.ciprianandronache.ro/investitori-straini-vs-investitori-romani/

Idee de afacere cu textile : http://www.ciprianandronache.ro/afacere-internationala-cu-textile-moldo-roeucom/

Succes!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

No Responses to “ “Cum să faci bani în următorii 20 de ani ( 3 domenii )”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum să faci bani din droguri și alcool | CiprianAndronache.ro - […] mai multe detalii cu privire la Cum să faci bani te rog […]

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *