Cum sa incep un blog?

Ca si in viata, inainte sa iei o decizie intai analizeaza, pune in balanta, discuta cu familia, rudele, prietenii, asa si cu start-up-ul unui blog.

Daca intr-un final te-ai hotarat, nu te apuca de nimic pana nu ti-ai pus tot pe foaie. De la denumirea domeniului, la perioada de scriere, la marimea articolelor, la suma alocata pentru start-up, la suma alocata pe termen, la felul si modul si canalul in care vei face reclama, la felul si modalitatea in care vei monetiza blogul, et, etc, etc.

Nu trebuie facut nimic pana nu se verifica cel putin o data.

Nu trebuie sa deviezi de la program, stil, tipar, conceptie, profil, etc, altfel nu te mai apuca.

Nu schimba din mers daca nu esti sigur ca ai nevoie de schimbare si ca iti va oferi beneficii.

Nu abandona prima data cand iti este greu. Este la fel ca si casatoria, adica la fel pana la capat.

Indiferent de gama, categoria, stilul, conceptul blogului pe care il doresti ofera ceva palpabil, ceva tentant, ceva consistent vizitatorilor astfel incat sa devina cititori altfel nu vei putea monetiza blogul in final.

Imi aduc aminte celebra replica din filmul Filantropica : “fiecare mana intinsa trebuie sa spuna o poveste”.

Asa si tu cu blogul tau. Trebuie sa fie ceva ce un om, ca si mine, ca si tine, ca toti oamenii, are nevoie.

Blogul tau fiind un blog din categoria celor cu informatii tehnice nu poate fi o poveste, dar scrierele tale despre fiecare motor in parte pot fi povesti, povestea unui motor ( ca si exemplu blogul exemplificat www.motoare2012.ro )

Teoretic tu de fapt ar trebui sa te comporti ca un om de vanzari la fiecare articol scris, pentru ca prin acel articol scris tu poti vinde o motocicleta, poti ridica standarde, poti creea iluzii, dezamagiri, realitati, etc.

Este foarte important cum scrii, pentru ca desi e un blog de tehnic, de nisa, care teoretic prin denumirea si conceptul sau ar trebui sa existe mereu, atata timp cat vor exista motoare, sa stii ca la un moment dat se poate pierde identitatea sa din mai multe motive.

Asa ti-ai inceput blogul? Cum vrei sa incepi tu blogul?

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *