Cum să scăpăm de sărăcie şi de criză

Cum să scăpăm de sărăcie şi de criză

Şi eu, dar şi alţii recomandă mai multă muncă ca să ieşim din criză şi să scăpăm de sărăcie. Bine bine, muncă muncă, dar ce concret când în România sunt 1.000.000 şomeri?! Dacă tot recomand mai multă muncă atunci să precizez şi ce anume să munciţi să scăpaţi puţin de sărăcie.

Am să vă ofer o mică povestioară ca să înţelegeţi mai bine.

De Crăciun, de ziua mea, m-a sunat un prieten din România să îmi zică La Mulţi ani, sănătate,etc.

Evident că s-a ajuns şi la discuţia despre bani, despre posibilităţi şi oportunităţi, despre cât de dificil este, despre nivelul salarial scăzut, etc.

Înainte să fie evaluator a lucrat în IT.

Un prieten comun are firmă de IT.

Efectiv am făcut o mică corelaţie şi recomandarea a fost PART-TIME! După programul normal de la primul job, ca între prieteni sau efectiv ca şi contract part-time mergi şi prestezi pe un domeniu în care ai experienţă.

O sută de lei, dar sunt ÎN PLUS! 10 Lei, dar sunt în plus!

Aceasta este o soluţie : contracte part-time!

Altă soluţie este să apelăm fără ruşine la bătrânii de la ţară!

Îmi aduc aminte de când eram mic cum ai mei bunici trimiteau mereu pachet cu lapte, ouă, carne, rachie, etc., deşi taică-miu pe timpul lui Ceauşeşcu câştiga banii necesari să ne întreţină ( de altfel cam ca şi toţi românii, căci salariile erau aliniate corespunzător ).

Noi de ce să nu apelăm la oamenii de la ţară?

Ok, nu mai avem rude la ţară, atunci avem altă soluţie.

În fiecare weekend frumos, că tot nu ne mai permitem grătare, ne urcăm toţi membrii familiei ( şi copii ) în maşină şi mergem frumos la ţară la o familie de străini, chiar dacă teoretic la ţară nu există termenul de străin dacă ai avut rude în respectivul sat.

Şi dăm frumos cu un var, batem un cui, curăţăm copacii, culegem o fructă, punem rasaduri, dăm cu coasa puţin, cucoana spală un ţol, copchii respiră un aer curat, şi la final acei bătrâni SIGUR vor umple plasele cu de toate, care aceste toate sunt produse naturale, produse sănătoase!

Facem un gest frumos, o faptă bună că ajutăm nişte bătrâni, respirăm aer curat şi scăpăm de haosul si poluarea din oraş, şi ne şi întoarcem cu plasele pline!

NU este o ruşine să muncim, nu, chiar nu este!

Am spălat wc-uri unde intrau zilnic sute de persoane şi nu îmi este ruşine!

Tot vorbeam de bătrâni, o vorbă din bătrâni : foamea nu are ruşine!

Concluzionez ( şi da sunt pertinent ) :

–          Contracte part-time, de colaboare cu oricine,

–          Renunţăm la achiziţia de TV 3D ( deoarece oricum nu există furnizor de cablu 3D )

–          Mergem weekendurile la ţară,

–          Ne lăsăm de fumat şi alte vicii şi hobby-uri costisitoare,

–          Etc.

Nu avem unde să facem un extra job, un part-time?

Vă ofer o listă cu posibilităţi :

–          Scrierea de licenţe ( 100 – 150 Euro )

–          Scrierea de atestate profesionale ( 50 Euro )

–          Contabilitate primară la PF-uri şi mici SRL-uri ( 25-50 Euro pe lună )

–          Cursuri de dans, muzică, pian, chitară, matematică, etc. ( 20 – 100 Euro )

–          Cureţenie interioară şi exterioară vile şi proprietăţi oameni bogaţi ( 200-300 Euro pe lună )

–          Reparaţii, montaje, mutat mobilă şi alte obiecte ( 20 – 100 Euro )

–          Manichiură, pedichiură la domiciliu ( 5 – 20 Euro )

–          Etc.

Am scris un articol pe blogul de divertisment hartancui.ro despre taică-miu care după 35 de ani de zile în fabrică cu şublerul ( cu fierul ) a devenit cel mai bun pizzar din Botoşani deşi este bolnav cu inima, hernia, diabet, etc.

Munceşte de la 10 dimineaţa până la 2 de noapte deşi este şi foarte bătrân!

Articolul aici.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că trecem o perioada foarte grea, perioadă care ne obligă să nu mai fim comozi şi pretenţioşi dacă vrem să scăpăm de sărăcie şi să o ducem puţin mai bine.

Anul 2013 a început cu un val de sute de freelanceri care îşi caută job. Sute de antreprenori care şi-au închis sau vândut afacerile şi s-au angajat. Asta ce înseamnă? Înseamnă că într-adevăr este o perioadă foarte grea, perioadă în care NU ne permitem nici un fel de pretenţie!

Agricultura este totuşi cea mai bună soluţie! Indiferent că nu suntem proprietari de teren agricol, totuşi există foarte mulţi proprietari de terenuri agricole care NU au cu cine să strângă recoltele, deci locuri de muncă, deci modalitate să scăpăm de sărăcie!

Dacă după ce aţi citit acest articol consideraţi că am fost prea pertinent, atunci să ştiţi că degeaba v-aţi supărat, deoarece urmează o perioadă şi mai grea. Ţările unde românii munciesc ca să trimită bani acasă sunt în situaţii foarte dificile, situaţii care obligă pe ai noştri romăni să se întoarcă acasă!

Deci este momentul să nu mai folosim sintagma Mă duc eu pe 8 milioane?!

Trebuie să profităm de orice posibilitate şi oportunitate de realizare venit!

Vă doresc multă sănătate şi spor la muncă!

P.S. : Gândiţi-vă totuşi că în Africa mor de foame în jur de 20.000 de copii pe an! Ei ar munci şi la câmp şi pe 8 milioane!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

2 Responses to “ “Cum să scăpăm de sărăcie şi de criză”

  1. agro24 spune:

    Ce folos ca alti o ducem bine, si alti nu? Un adevarat lider se gandeste la intreaba populatie, pacat ca avem pamanturi bune si agricultura e la pamant, un sistem agricol fiscal mai bun era de preferat, nu reducerea tva in agricultura iar acum baga impozite din nou.

    • Asta înseamnă capitalism : 3 clase sociale. Orice economie rezistă și se dezvoltă dacă există 3 clase sociale, adică unii să o ducă mai bine și alții mai puțin bine. Legat de agricultura vorba d-ului Porumboiu : tot ce trebuie să facă statul este un cadru legal corespunzător, de investiții și dezvoltare se ocupă agricultorii. Competiția în agricultura este ca și în alte domenii, o slabă organizare și optimizare de sistem, însă aceste schimbări fiscale nu sunt productive. Germanul spune : nu schimba un sistem care funcționează, doar optimizează-l.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Afaceri rurale 2013 | CiprianAndronache.ro - [...] Cum să scăpăm de sărăcie şi de criză [...]

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *