De unde stiu ca afacerea mea va functiona si nu voi da faliment?

Falimentul in primul an de functionare a unei afaceri noi ( a unui start-up ) inseamna “lipsa finantarii” si este o problema cu care se confruta orice om de afaceri care porneste o afacere. Falimentul de fapt apare dupa ani buni de functionare, insa pentru tine care esti nou in domeniul afacerilor si vrei sa pornesti o afacere nu ar trebui sa te intereseze deocamdata.

De unde vei sti totusi ca afacerea ta va functiona si nu vei da faliment? Cum spuneam, nu vei da faliment ci te vei confrunta cu problema pe care o semnaleaza toti economistii, toti oamenii de afaceri : lipsa finantarii.

Ce inseamna asta? Voi explica in 2 feluri :

–       Daca ai stiut cum sa faci bani sa iti pornesti afacerea sunt ferm convins ca vei sti si pe parcursul primului an de functionare cum sa-ti finantezi afacerea.

–       Daca nu stii inca cum iti vei finanta afacerea in primul an atunci te sfatuiesc sa citesti acest blog de afaceri CipriaAndronache.ro zilnic si vei invata, pentru ca acest blog de afaceri CiprianAndronache.ro este scris sub forma de “tutorial”, de “ghid in n pasi “. Mai concret, blogul de afaceri CiprianAndronache.ro te invata pas cu pas cum sa iti pornesti afacerea si cum sa ti-o mentii. Deci citeste-ma !

Afacerea va functiona daca o pornesti in urma unui plan de afaceri, plan de investitii, alegerea segmentului de piata, realizarea profilului consumatorului, etc. Ti se pare complicat?

Sincer si mie acum 12 ani mi se parea complicat tot ce tinea de afaceri, insa “ambitia, dorinta de a deveni mai bun, saracia” m-au facut sa invat. Da, acesta este secretul : invatatul. Si esti pe drumul cel bun, felicitari, atata timp cat esti acum aici si citesti singurul blog de afaceri din Romania care iti spune GRATIS toate secretele afacerilor, sub forma de ghi in n pasi, de tutorial.

Cand am preluat prima firma, ca si manager, in 2004 eram ca Ceausescu la executie. Pare o gluma, insa pentru mine nu a fost o gluma. Trebuia sa invat totul REPEDE. Tu nu esti obligat sa inveti totul repede, tu ai timp, tu stai comod la tine acasa si citesti blogul de afaceri CiprianAndronache.ro si inveti pas cu pas cum sa faci afaceri, insa eu eram sub contract si trebuia intr-un timp foarte scurt sa fac profit.

Si? Si sigur esti curios ce am facut.

Simplu : de la 1 miliard lei vechi am dus firma respectiva in 4 ani la 36 miliarde lei vechi. Poti calcula singur rata de crestere ca sa iti dai seama cat de mult am invatat si pus in practica.

Nu te speria, si tu poti. Si tu poti daca inveti. Deci lectura placuta, citeste-ma si vei fi ca mine.

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *