E bine sa iau o franciza ? ( exemplu si studiu de caz privind o franciza )

In unele cazuri da, pentru ca ofera unele avantaje.

Sa luam un exmemplu testat de mine – franciza KA International – liderul mondial in industria tapetului. Pana sa discut cu KA International cu privirea la deschiderea unui showroom strict specializat pe tapet nu stiam de exemplu ce spatiu imi trebuie, ma gandeam la un spatiu de minim 60 mp pentru a avea loc sa expun tapeturile. Total eronat. Conform KA International este necesar un spatiu de 20 mp amenajat dupa proiectul realizat si recomandat de ei.

Alt avantaj al francizei ar fi faptul ca stii din start cu exactitate costurile si valoarea investitiei.

In cazul KA International investitia initiala era de 1500 Euro, valoare care reprezenta taxa de franciza, 10 cataloage tapet, proiect ( design ) amenajare showroom, plus curs de specializare tehnician montare tapet. Alt avantaj, beneficiu, era faptul ca in urma analizei cererii odata ce se oferea franciza exista garantia morala ca va functiona, altfel nu se acorda franciza.

Alt avantaj, in cazul KA International, este faptul ca taxa de franciza se plateste initial, la start-up, ulterior ne mai fiind perceputa.

Deci exista avantaje, depinde ce franciza selectezi din cele cateva mii ( zeci de mii ) de francize care nu sunt la noi in tara.

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *