Economia mondială și China

Economia mondială și China

Vizualizam recent câteva interviuri cu d-ul Marius Ghenea, unul dintre cei mai performeri oameni de afaceri din România, și am sesizat și la dumnealui aceeași mare problemă pe care o ridică foarte mulți din mediul de business : producția masivă din zona China.

Într-adevăr, se pare că acest aspect și moment al economiei mondiale este catalogat drept războiul economic al mileniului 3, deoarce cum spun toți : chinezii produc orice.

O soluție pe care o aplică de exemplu d-ul Marius Ghenea este : research. Alocă resurse materiale cat și sub formă de timp pentru a căuta nișe, pentru a găsi linii din unele industrii care nu pot fi acoperite și reproduse de către China din diferite motive.

Este o soluție, însă este o soluție pe termen scurt ( chiar daca acest termen scurt poate fi măsurat în 5 ani, de exemplu ) însă nu este o soluție vizionistă, nu este o soluție pe termen lung și nu este rezvolvarea problemei, pot spune doar că este doar o soluție.

Există rezolvare la această problemă care creează instabilitate în orice economie si produce efecte colaterale de nivel tehnic, administrativ și economic?

Dacă analizam situația care se regăsește astăzi 11 ianuarie 2013 se pare că nu există rezolvare.

Eu, ca și Business Consultant, vin cu o propunere, propunere pe care am învatat-o de la colegii americani ( Dell ) și am văzut-o pusă în practică la colegii români de pe acelaș brand ( Genesys ).

Spuneau mereu : nu mai vindeți CUTII! Tot ce faceți este să plimbați cutii, voi nu faceți nici măcar comerț!

Normal, în primă fază te poți simți jignit, însă dacă analizezi ajungi la aceeși concluzie.

Și? Soluția care este?

Soluția pe care o aplica Dell-ul ( cât și Genesys-ul ) și pe care o înaintez ca și propunere la rezolvarea problemei China este : Valoare Adăugată!

Servicii, servicii, servicii! Adaugă valoare prin SERVICII! Servicii de calitate ( avizate ISO9001 de exemplu ), servicii de diferențiere valoare în piață, servicii post-vânzare și post-garanție, etc.

Cumulul de produse și servicii calitative pot face diferența și suplini prețul scăzut!

O regulă ( scrisă d-altfel ) spune : NU întotdeauna prețul cel mai mic face diferența!

Insă, spun eu ( cât și cei enumerați mai sus ) serviciile calitative fac diferența mereu!

Succes!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

No Responses to “ “Economia mondială și China”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Secretul afacerilor pe timp de criză | CiprianAndronache.ro - [...] recomandam ca și soluție de criză în articolul Economia mondială și China astfel și astăzi recomand ca și secret…
  2. Ceaușescu NU ar semna acordul cu China | CiprianAndronache.ro - [...] Deci NU, nu ar semna acordul cu China! [...]

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *