Eu NU sunt cimitir!

Eu NU sunt cimitir!

Cimitirul Andronache from click.ro

Manualul de vânzări spune clar că atunci când te prezinți întâi spui Numele și după denumirea companiei la care activezi. Nu e vorba că au greșit manualele sau că eu sunt foarte ghinionist, ci este vorba strict despre professionalism, sau, mai bine spus despre LIPSA profesionalismului la unele companii ( nu afaceri mici de apartament ) și despre interesul acestor companii pentru prezența lor online.

Deci eu sunt Ciprian Andronache, nu sunt cimitir și nici NU sun de la cimitir!

2 povestioare scurte despre mediul de business, despre profesionalismul unor companii mari nu afaceri mici!

Sun la un importator ( brand mondial ) :

–          Alo, bună ziua! Ciprian Andronache sunt, de la Botoșani, în legătură cu franciza de pe site….

–          Da, dar nu la numărul acesta trebuia să sunați, aveți acolo, tot pe site, un alt număr, cel de fix, pe numărul ăla!

–          Da, dar d-voastră nu lucrați la ****!?

–          Ăăăăă, ba da, dar sunați la numărul de pe fix!

Nici măcar nu s-a simțit când i-am adresat întrebarea cu privire la locul de muncă! Ce este trist este faptul că nu își actualizează site-ul, astfel  ca donșoara să nu mai fie deranjată inutil deoarece mi s-a arătat prin ton foarte deranjată!

Am închis telefonul, eram la cafea cu un agent de vânzări, m-am schimbat la față și fără să apuce să întrebe ce am pățit încep să-i povestesc de pe vremea când activam în IT ca manager relații furnizori :

–          Sună telefonul fix de la magazin, răspunde gestionara și direcționează apelul către mine! Îmi spune că este cineva care dorește cu o persoană cu funcție de conducere! Evident că a plasat apelul către mine, eu fiind cu funcție de mai mare decât ea, luam decizii privind dezvoltarea afacerii, conduceam afacerea dar NU aveam funcție de conducere conform încadrării.

Răspund și când mi se prezintă și-mi spune că dorește pe cineva cu funcție de conducere, înțeleg gravitatea și evident că instant direcționez către unul dintre acționari ( 2 fiiind de toți și singurii cu funcție de conducere, de fapt )!

Îmi reiau activitatea la birou foarte normal însă cu gândul la persoana care a sunat. După voce și funcție…era ceva grav însă mai grav mi s-a părut de faptul stilul său!

După câteva minute sună acționarul căruia i-am plasat apelul :

–          Bă, m-a făcut cu ou și cu oțet!

–          De ce? Ce s-a întâmplat? Ce vrea?!

–          Hmm! A zis așa : bă! Păi mă mai plasați mult de la unul la altul?! Ce înseamnă să tot fiu pus pe hold, la voi nu se știe care e cu funcție de conducere?

Ce a urmat Nu pot reproduce!

Termin povestea, agentul de vânzări ( prieten cu mine ) mă privea tăcut și continui :

–          Cam așa trebuia să fac și eu! Păi ce înseamnă asta să mă plaseze de la unul la altul?! Adică sunt un client, un viitor partener pe Moldova, ar fi trebuit INSTANT să-mi spună că sună EA pe colegul care se ocupă de franciză, să-mi dea măcar un număr de telefon, să-mi spună că revine, etc.! Așa e profi! Nu să mă plaseze! Nu înțeleg….pe bune! Adică vorbim de o companie mare, de București băi tati!

La care prietenul meu sec : bă, nu le pasă, nu-și dau interesul!

Eh, eu NU sunt d-acord cu așa ceva! Atâta timp cât activezi la o COMPANIE deja trebuie să ai o anumită atitudine, o anumită conduită, nu trebuie să mai existe această nepăsare, această lipsă de profesionalism!

Inițial am dat vina pe Andronache, am zis că poate donșoara a crezut că-s cimitirul Andronache sau că sun de la cimitirul Andronache…deși i-am precizat destul de clar că-s din Botoșani, că doresc franciza, să devin partener, etc….

Astăzi sunt la alt furnizor ( alt domeniu ) tot la București! Mă prezint, spun că îl cunosc pe un coleg de la ei d-acolo, că doresc o ofertă pe o soluție completă, etc.

Răspunsul a fost tare :

–          Păi de ce nu l-ai sunat pe Xculescu dacă tot îl cunoști?!

–          Mna, nu mai aveam numărul său, ani în urmă am colaborat cu d-voastră prin el, acu am luat acest număr pe care v-am sunat de pe site-ul d-voastră!

–          Mama măsii, păi eu sunt la grădiniță cu fata, ce caută numărul meu pe site?!

A rămas cumva că l-am deranjat, să dau email deși i-am comunicat prin telefon destul de clar ce vreau ( în esență să le dau bani ). Am trimis email dimineață și încă NU am primit răspuns deși este ora 22:20!

Concluzia?

Pe lângă faptul că 2 mari companii NU își actualizează site-urile, deci NU le pasă de prezența lor online mai au și angajați cu o totală lipsă de profesionalism.

După această a 2 a întâmplare doar așa în câteva zile cu persoane din București zic : mă, ori sunt cimitir ori sunt maxim de ghinionist!

Ghici?!

Idee Afacere online someri from CiprianAndronache.ro

D-zeu există exact atunci când ai nevoie de răspunsuri!

Emit ieri o cerere de ofertă pe niște echipamente prin firma unei prietene care are contract cu respectivul furnizor. De ce? Zic dacă ea ( prietena mea ) tot are contract cu furnizorul zic să beneficiez de discount, no?!

Primește instant răspuns de la regional ( punctul de lucru Iași ) că astăzi mi se comunică oferta!

Sunt sunat de dimineață EU direct de furnizor ( regionalul ) și începe chestionarea ( tipică de altfel )! După ce a înțeles cam ce doresc ( în concluzie să le dau bani ) începe profesionalismul ( vorbesc de Iași nu de București, da?! ) :

–          Știți, eu mâine oricum vin la Botoșani, este mult mai bine să ne întâlnim să discutăm pe larg și pe ofertă și catalog, da?!

–          Da, sigur, însă sunt foarte ocupat cu actele, amenajarea, analiza ofertelor,etc.

–          Sigur, sigur, vă înțeleg perfect d-le Andronache, eu însă vă sun chiar când plec din Iași!

–          Da, mulțumesc, însă nu știu cât de disponibil voi fi mâine!

–          Ah, păi stați liniștit și rezolvați-vă problemele, chiar dacă nu sunteți disponibil când ajung, eu mai stau prin Botoșani și când aveți o portiță ne vedem!

Sesizezi diferența?

Acu, nu știu cum să zic, ori donșoara fiind de la Iași NU știe că există Cimitirul Andronache din București deci a înțeles că vreau să le dau bani ( să stabilim un contract de furnizare, să folosesc termenii corecți ) ori vorbim de profesionalism!

Acum zi-mi tu, ce este de fapt? E vorba de cimitir, de ghinion sau de lipsa profesionalismului?!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

One Response to “ “Eu NU sunt cimitir!”

  1. Sorin spune:

    In cele mai multe cazuri este vina managerului. El angajeaza astfel de oameni, el nu-i instruieste, el nu-i verifica.
    Managementul e mai slab decat resursa umana pe care o conduce. Si cel mai trist e faptul ca managerii nici nu-si bat capul cu astfel de chestiuni. Ce-i intereseaza pe manageri este doar sa mai traga un tun.
    Dupa care sa-si cumpere cea mai cea masina, eventual sa-i gaseasca o amanta, chestii din acestea, „care conteaza”.

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *