Firmele de construcții sunt salvarea de la sărăcie

Firmele de construcții sunt salvarea de la sărăcie

În acest articol voi dezbate 2 subiecte importante : sărăcia ( ca și metodă de creștere nivel de trai ) și metoda prin care firmele de construcții pot avea profit în această perioadă de criză economică.

O mare problemă dezbătută intens în această perioadă este întreținerea și plată încălzirii pe perioada iernii, o problemă fără rezolvare de ani de zile în Romania, mai ales în zona Moldovei.

Soluția care rezolvă această problemă poate și să relanseze industria construcțiilor la un nivel satisfăcător pe plan economic cât și personal ( cu direcție patronat și angajați ), nivel care înseamnă noi locuri de muncă, salarii mai mari și dezvoltare regională.

Dacă un apartament ( 2 camere ) în centrul Botoșani-ului costă acum 28.000 de euro ( în 2007 aveau prețuri de peste 60.000 euro ) o casă bătrânească în mediul rural costa sub 10.000 euro cu tot cu teren, o mică livadă, alte dotări specifice gospodăriilor din mediul rural.

În multe comune din Botoșani s-au implementat proiecte europene prin care s-a ajuns la un nivel european, și anume există apa curentă, gaz, etc., deci conditiile sociale ar fi asemănătoare cu cele din mediul urban.

Există mii de angajați în București care în fiecare zi pierd cu transportul ( metrou, mașină, etc. ) chiar ore întregi pentru a ajunge la locul de muncă, deci problema cu timpul este doar o problemă de fond, care ține mai mult de pretențiile fiecăruia.

Astfel facem un mic calcul :

–          Imobil + teren + utilități + alte dotări    = 10.000 euro

–          Renovare + reabilitare                        = 5-8.000 euro ( se pot folosi produse SH import Germania, care au o garanție mult mai mare decât alte produse noi produse în China ).

Deci o firmă de construcții investește 15.000 ( ca și exemplu ) și poate pune la vânzare ( în rate sistem propriu-intern, evident ) undeva la 20.000 euro.

Pe lângă adaosul comercial care este permis într-un procent destul de mare ( în funcție de situația actuală a imobilului ) crește și volum de desfaceri ( rulajul ) care înseamnă creșterea activității firmei spre plus nu spre faliment, deci avantaje financiare sunt în număr destul de mare pentru dezvoltatorii imobiliari.

Pentru cetățeanul asuprit de taxe si costuri de întreținere poate însemna salvarea de la sărăcie și chiar salvarea de la sinucidere. Poate însemna un consum de hrana proaspătă, sănătoasa, și cel mai important IEFTINĂ!

10 găini ( doar 10 ) îți asigură micul dejun pentru 3 persoane.

1 vaca îți asigură lapte zilnic pentru 5 persoane.

O livadă poate pe lângă fructele proaspete sa scadă costurile cu hrana foarte mult, și mai mult de atât să îți ofere și venituri : 1 litru de rachie costă 25 de Lei!

1 copac poate produce 10 litri de rachie, sau chiar mai mult, în funcție de pomii fructiferi.

Lista poate continua cu aerul curat și proaspăt, cu legumele proaspete și gratis, cu încălzirea tradițională pe lemne care este mult mai avantajoasă decat cea standard pe gaz din mediul urban, etc.

Alte avantaje : viată sanătoasă, fără griji, fără stresul cotidian tipic urban, fără praf și poluare, fără vecini care să te deranjeze, etc., cum erau bunicii noștri.

Preferi să te chinui în oraș, sau vrei să duci o viață ușoară la țară?

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

No Responses to “ “Firmele de construcții sunt salvarea de la sărăcie”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Afaceri rurale 2013 | CiprianAndronache.ro - [...] Scris de Ciprian Andronache in Afaceri OFFline pe Ian 23rd, 2013 | Niciun comentariu [...]
  2. Cadou un apartament în București! Secretul imobiliarelor! | CiprianAndronache.ro - [...] Firmele de construcții sunt salvarea de la sărăcie ( click aici ) . [...]

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *