Google și Update-ul Merele cu viermi

Google și Update-ul Merele cu viermi

Acum 14-15 ani în urmă când veneau amici de prin Germania cu mașini scumpe îmi spuneau despre viața din Germania astfel : Cipriane, acolo merele cu vermi costă 5 euro iar cele ca din catalog costă 1 euro.

Pe vremea respectivă, fiind încă un elev în economie, înțelegeam însă nu conștientizam astfel încât să pot genera analize și viziuni în ansamblu.

Astăzi, cu abecedarul carierei atins, pot privi în ansamblu și genera viziuni care pentru un elev în SEO ar fi comparația cu merele de mai sus, însă fiind și un formator mă voi exprima astfel încât să înțeleagă și cel mai nou și mai tânăr practicant de blog și SEO.

Se tot spune că cel care construiește un cadru legal și egal pentru toți cei care dețin un blog/site, adică Google, pune mare mare mare accent pe conținut.

Majoritatea celor din online înțeleg prin conținut MULTE ARTICOLE, MULT TEXT, MULTE FOTO, ETC.

Ok, însă toate acestea sunt PRIMUL PAS pentru a fi arhivat de Google, însă Google-ul NU dorește ( nu el persoanl ci internauții care folosesc acest motor de căutare ) DOAR conținut mult format din text + foto + video.

Ceea ce dorește Google este CE RELEVANȚĂ are conținutul ( mixul dintre text, foto și video) .

Mai concret : NU cantitatea contează, NU doar faptul ca este unic, ci CÂT de mult răspunde cerințelor internauților care folosesc Google.

Deci degeaba scrii 1000 de pagini despre un subiect pe care îl poți trata doar într-o pagină. NU, nu vei fi indexat și vei ajunge primul in căutările Google ( cel puțin în viitor sigur NU va mai fi așa ).

Această chestiune este Coada merelor frumoase, cele din catalog.

Este deajuns să optimizăm Coada însă mărul să rămână la fel?

NU! Google dorește MERE CU VIERMI! Google dorește MERE NATURALE. Merele cu viermi sunt naturale față de cele care arată perfect însă frumusețea de la suprafață este distrusă la final de calitatea gustului.

Cum un măr frumos nu are gustul unui măr plin de viermi, așa și Google analizează și dorește, prin toate update-urile care vor urma, cu blogurile care arată bine dar au conținut nerelevant dar optimizat SEO.

Noi oamenii spunem : un măr frumos NU este sănătos ( nu doar că nu este gustos ).

La fel spune și Google : un blog frumos NU este un BUN FURNIZOR către cei care folosesc Google.

Deci un blog PLIN de conținut unic, cu o rețea de blogeri în spate ( pentru creștere PR și pentru a genera trafic mare ) și cu un aport considerabil SEO propriu NU este decât UN MĂR FRUMOS și NU un măr cu viermi.

Mai mult decât atât : Google va penaliza blogurile care sunt FOARTE SUS doar datorită COMUNITĂȚII de cititori formată în jurul blogului. De ce? Deoarece Google crede că respectivul blog se adresează respectivei comunități și NU va mai ține cont de cuvintele cheie și SEO-ul strict pentru indexarea Google.

Adică cum facebook-ul îți arată POTENȚIALII prieteni DIN ZONA în care te afli astfel va oferi și Google afișările cu privire la un blog dezvoltat artificial în baza unei comunități strict pe mapa ( harta, zona ) formată de respectiva comunitate făcând INVIZIBIL conținutul tău ( înclusiv tot SEO-ul ) pentru toți ceilalți din întreaga lume.

Cum un server hardware poate genera prin nuclele de CPU și softurile de la Microsoft 16-32 de servere virtuale, astfel va afișa și Google : în zona în care activezi și te adresezi ( zona generată de mapa celor din comunitate ) vei fi vizibil și afișat în Top Google, însă strict pentru restul zonei ( restul lumii ) vei fi invizibil.

Cu cât este mai vechi blogul și cu cât este mai veche comunitatea din jurul blogului și cu cât este mai constantă acea comunitate ( fără in-uri și out-uri multe ) cu atât mai repede vei fi indexat strict pe zona mapei comunității.

Cei care au un blog haotic din punct de vedere SEO ( haos total în alegerea domeniul de scriere, haos total în cuvintele cheie și grupele de cuvinte, haos total în segmentele de activitate, etc. ) vor fi automat indexați pe categoria care are procentul cel mai mare de arhivare. De ex: dacă scrii și despre afaceri dar și despre mașini și despre alte nspe subiecte ( teme, domenii de activitate, segmente de piață, etc. ) Google te va indexa pe categoria pe care ai cea mai mare arhivare, gen ( de ex. ) afaceri, celelalte devenind invisible până când vor atinge un anumit procent de arhivare.

Cei care sunt constanți de la start-up și sunt organizati și funcționali în baza unei strategii și planificări vor avea cel mai mult de câștigat în indexarea Google.

Cei care NU au migrat de pe un domeniu pe altul ( ba despre mașini ba despre afaceri ), care au avut conținut UNIC ( nu doar mult și propriu ) și înainte și după afișarea conținutului online, care au toate scrierile mulate strict pe cuvintele cheie constant folosite, etc., vor fi indexați GLOBAL, implicit afișați global și vizibili pe orice zonă ( global ).

Dar cei mai câștigați ( cei care vor fi afișați în Top Global ) vor fi cei care sunt un brand și care oferă conținut ( scrieri, foto, video, SEO, cuvinte cheie, subiecte, etc. ) strict mulat pe brandul promovat și afișat, pe brandul public, care oferă CONȚINUT RELEVANT nu doar autentic sau unic.

Acum să facem un mic exercițiu : toate site-urile și blogurile în momentul de față alcătuiesc o mare mare mare GRĂMADĂ de mere. În această grămadă există și mere cu viermi și mere perect rotunde, dar pe lângă aceste calități, teoretic, se ține cont și de care sunt coapte sau crude.

Pentru a scoate din grămadă merele cu viermi Google NU va ține cont că este crud ci DOAR că are viermi.

Mai mult decât atât : merele cu viermi CRUDE ( cele fără vechime ) vor fi afișate ÎNAINTEA celor de catalog indiferent CÂT DE COAPTE ar fi ( indiferent de vechime ). Deci chiar dacă ai 7 ani vechime dacă NU ești cu viermi vei fi afișat imediat după unul crud dar cu viermi ( vezi exemplu lista de anunțuri de pe un site cu mașini, acele anunțuri sponsorizate cu preț mai mare sunt afișate înaintea anunțurilor cu preț mic ).

Ce trebuie să faci să devii un măr cu viermi?

Decizia îți aparține deoarece există 2 metode. La mine există o singură metodă de dezvoltare : pe termen lung.

Dacă ai deja un blog cu o anumită vechime ( deci cu destul conținut arhivat, cu comunitate, cu valori, cu metode de monetizare confirmate, etc. ) poți merge în continuare pe strategia asta sau poți schimba din mers.

A 2 a metodă ar fi să o iei de la zero ( deci să privești pe termen lung ) și să dezvolți după o strategie clar conturată și perfect definită :

–          Domeniul ( denumirea ) să fie în strânsă legătură cu conținutul. Dacă alegi un domeniu de tip brand personal ( exemplu meu ) atunci conținutul trebuie generat pe categoria din care faci parte. De ex : dacă ești Business Consultant atunci conținutul trebuie să fie din categoria afaceri,

–          Conținutul să fie RELEVANT nu doar unic și cantitativ. Relevanța conținutului tău ( indiferent că este mult sau puțin ) este dată de TIMPUL PE SITE. Google va considera că tu generezi conținut RELEVANT ( nu doar unic, propriu, etc. ) dacă ai timpi mari pe site,

–          Cuvintele cheie să fie în perfectă corelație cu domeniul ( denumire blog ) + conținut + brand,

–          Link-urile către blogul tău DAR ( deci atenție ) și dinspre blogul tău trebuie să fie STRICT către aceeași categorie și SUBCATEGORIE ( de ex. : către alte bloguri de afaceri și/sau afaceri online ),

–          Comentariile care conțin atât link cât și email sunt foarte periculoase deoarece vor trebui să ateste prin cele 2 ( email + link ) că fac parte din aceeași categorie/subcategorie,

–          Promovarea blogului tău NU trebuie să fie constantă. Dacă analizăm LOGIC vedem că PROMOVAREA are la bază ( cf. Google ) APRECIEREA! Dar DACĂ această apreciere NU este direct proporțională cu CĂUTĂRILE către tine atunci PIERZI din credibilitate și se invocă PREMEDITAREA. Pe scurt : NU poți spune că ai vândut la 100 de clienți când ție ți-au intrat în magazin doar 30,

–          Aprecierea din social media va trebui să fie direct proporțională cu numărul de accesări. Am realizat deja un studiu ( publicat pe acest blog ) prin care se demonstrează că se generează peste 60% din vot-uri false ( adică se oferă like FĂRĂ se se acceseze link-ul apreciat ).

Lista poate continua însă mă opresc aici deoarece, sper, s-a înțeles atât ideea cât și esența.

Tot ce mai comunic este faptul că s-a ajuns la nivelul în care optimizarea din mers poate să mai ofere o clipă de viață, însă migrarea spre conținut RELEVANT este obligatorie pentru a ieși din grămada imensă la suprafață ținând cont de numărul mare de site-uri care există și care este într-o continuă creștere.

Diferențierea se va face ATÂT prin RELEVANȚA conținutului ( în strânsă legătură cu brand, domeniu, etc. ) dar și prin ORGANIZAREA pe categorii și subcategorii realizată de către Google.

Cum pe un director de articole BIFEZI să ți se afișeze articolele DOAR din anumite categorii ( cele bifate ) astfel va arăta și rezultatele din căutările google, deoarece se vor elimina cei care PRACTICĂ un SEO calitativ dar nu și un conținut relevant ( și doar datorită SEO-ului sau vechimii apar înaintea unui conținut RELEVANT ) umbrind pe cei care oferă un conținut RELEVANT ȘI MULAT pe căutare.

Dacă te gândești să inițiezi un alt proiect te rog să ții cont de faptul că NU vor mai exista posibilitățile de a ajunge în prima pagină Google indiferent de cât de mult și de bun SEO vei face, deoarece va exista o ierarhie generată STRICT de către Google NU de către SEO pe care îl aplici sau practici, iar această ierarhie se va baza atât pe RELEVANȚA conținutului tău dar și PE VALORILE din Google Adwords ( domeniu tău de activite, cuvintele cheie folosite, etc. ) cât și pe NUMĂRUL furnizorilor de conținut relevant dintr-o anumită categorie.

Un alt sfat pe care ți-l dau este să ANALIZEZI și să ESTIMEZI realist tot ce dorești să întreprinzi în online pentru a evita EȘECUL de la bază și a elimina riscul de a cheltui inutil atât bani cât și timp.

Orice afacere de succes A AVUT LA BAZĂ o strategie de dezvoltare durabilă realizată la un mod realist și plin de viziune nu doar de estimări și planificări.

După acest lung articol mai pesimist îți urez totuși mult succes și mari realizări.

Notă : acest articol NU este un comunicat Google.

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *