Gratis Plan afaceri Sport Pub BT! Afacere de 8.800-16.000 Euro

Gratis Plan afaceri Sport Pub BT! Afacere de 8.800-16.000 Euro

Industria fotbalului genereaza venituri din ce in ce mai mari si indica o cota de crestere destul de ridicata atata timp cat s-a ajuns la valori de transfer de 125 milioane de Euro si sume pariate la un singur meci de fotbal de peste 200 milioane de Euro.

Ce inseamna acest aspect si aceste informatii? Inseamna ca orice afacere deschisa pe acest segment va functiona pana aceasta industrie va ajunge la un colaps, estimat de speciliasti undeva dupa 2020.

Ce inseamna afaceri pe acest segment ( industrie ) ?

 • Cluburi de fotbal,
 • Site-uri de pariuri,
 • Competitii,
 • Furnizori ( echipament, hrana, cazare, etc )

Lista poate continua, deoarece contine multe puncte altfel nu s-ar denumi “industrie”.

Cum poate un intreprinzator/investitor sa speculeze si sa se foloseasca de aceasta industrie pentru a-si creste veniturile?

Prin 2 metode :

 • Viziune in dezvoltarea businessului existent,
 • Idee de afacere in domeniu.

Pentru a fi vizionar trebuie sa fi implinit abecedarul carierii sau sa fi ajuns la un nivel de business destul de ridicat, altfel recomandarea este sa se apeleze la un Business Consultant.

Pentru a implementa o idee de afacere cu rata de profitabilitate si dezvoltare destul de ridicata este necesar un plan de afaceri foarte bine structurat, plan de afaceri realizat de un Business Consultant.

Ce inseamna recomandarea unui Business Consultant si de ce nu s-ar descurca singur un intreprinzator?

Un Business Consultant detine fata de intreprinzator mult mai multe informatii si notiuni, cat si posibilitatea de a genera idei, planuri si strategii de dezvoltare, dar si aspectul de a fi capabil sa reactioneze in momente de maxima necesitate cu privire la dificultatile din dezvoltarea businessului.

Astfel va prezint Planul de afaceri aferent Pub Sport BT ( Botosani ) :

Definitie Pub Sport BT = Local special amenajat pentru vizionari de competii sportive si pariuri sportive.

Pas 1 : infiintare societate comerciala cu raspundere limitata ( SRL ) si achizitia de accesorii aferente unui start-up ( casa de marca, registru unic de control, stampila, etc. )

Pas 2 : Contract inchiriere spatiu comercial destinat unei astfel de activitati ( potrivit Cod CAEN ) de minim 100 mp, de preferinta in incinta orasului Botosani.

Exemplu : Parter Centru Comercial Carisma

Pas 3 : Amenajarea spatiului.

La sectiune amenajare spatiu trebuie sa precizez ca profilul consumatorului roman difera foarte mult fata de profilul consumatorului european dedicat pe acest segment, astfel trebuie tinut cont de mici secrete zonale cum ar fi : siguranta oferita de zona unde este amplasat Pub-ul.

In functie de suprafata, amenajarea se poate face standard sau atipic.

Cum Botosani-ul este un oras plin de tineri, recomandarea mea este o amenajare atipica.

In ce consta aceasta amenajare atipica? Pe scurt : sa fie pe placul tinerilor, sa nu fie standard ( dupa manual ).

Astfel :

 • Bar-ul se va amplasa in mijlocul Pub-ului sub forma de ciuperca. Va fi construit la rotund cu schelet deasupra, schelet pe care se vor monta 4 bucati Plasme de minim 152cm.
 • Mesele se vor amplasa sub forma sala nunti, astfel incat sa se foloseasca spatiul cat mai practic pentru a se oferi un numar mai mare de locuri de consum.
 • Peretii vor fi tapetati cu : desene spray-uri, afise fotbalisti de marca, flipchart marime mare pentru semnaturi si autografe sportivi care vin la Botosani.
 • Sonorizarea se va realiza sub forma de sala conferinta si va fi compus din incinte acustice ( 20 bucati ) care pot fi achizitionate si instalate de catre Ice Computers SRL,
 • Firma luminoasa se poate realiza sub forma standard ( caseta ) sau sub forma de minge fotbal cu inscriptia “Pub Sport BT”.

In incinta Pub-ului trebuie delimitat un loc special amenajat pentru ‘Casa de pariuri”, unde va functiona un LiveBet ( ca si exemplu ).

Pas 4 : Contract furnizori si colaboratori.

Acest pas 4 este foarte important, deoarece ofera posibilitatea de a se economisi o mare parte din suma alocata ca si investitie daca contractele sunt realizate conform recomandarii ( ceea ce diferentiaza un Business Consultant fata de un investitor ).

Bauturi alcoolice ( Bere ) : se poate stabili un contract de exclusivitate cu un brand national de bere, contract prin care se poate castiga amenajarea Bar-ului ( mese, scaune, scrumiere, pahare, etc ).

Recomand un astfel de contract deoarece potentialul de rulaj al acestui Pub este destul de mare pentru a acoperi conditiile contractuale impuse de furnizor, astfel incat se poate pune conditia de amenajare Bar ( aici recomand contract cu Stella Artois, deoarece am discutat aceste conditii personal, in urma cu cativa ani ).

Recomand sa se ofere spre vanzare bauturi alcoolice :

 • Bere ( la halba, la metru )
 • Vin de casa natural ( se poate oferi vin fiert sau standard la preturi foarte mici, astfel incat poate constitui un punct de atractie aceste preturi )
 • Rachiu de casa natural ( recomand Tuica de Radeni, deoarece este un brand in domeniu si are un pret si o calitate destul de buna. Aici pot recomanda persoana care se ocupa de distributie )
 • Ceai cald ( ceai cald oferit dimineata alaturi de un covrig sau o gogoasa, ceai la pahar facut din ceai-uri cumparate sub forma de granule. Covrigii sau gogosile se pot achizitiona sub forma de contract de la un furnizor local si se vor oferi spre vanzare la pachet, doar impreuna cu ceai-ul. Produsele nevandute pana la orele 12 recomand a se oferi gratis celor prezenti in Pub pentru a se castiga un punct in promovare).
 • Alte bauturi standard : whisky, vodca, etc.

Bauturi non-alcoolice : cele standard. Si aici trebuie tinut cont de contractul realizat cu furnizorul, astfel incat sa se urmareasca achizitia unor frigidere specifice sub forma de custodie.

Pe partea de food recomand sa se semneze un contract de colaborare cu o firma de catering locala ( gen Kraft Pizza ) deoarece investitia intr-o bucatarie este destul de mare ( ca si dotari ) si implica si costuri de functionare foarte mari ( bucatari, spalatori, ospatari, etc ).

Colaborarea cu o firma de catering ofera cateva beneficii care vor ajuta in promovarea Pub-ului :

 • Livrare prompta nu standard ( se va tine cont de volumul realizat, astfel incat furnizorul se va obliga la o livrare rapida si eficienta in functie de rulajul realizat de catre Pub )
 • Posibilitatea de a se oferi mancare specifica : pizza, cartofi prajiti, etc.
 • Posibilitatea de a se inchiria Pub-ul pentru petreceri private ( onomastici, banchete, 8 Martie,etc ) atata timp cat Pub-ul ofera si serviciul de food.
 • Tarifele pe partea de food fiind mult mai mici decat cele standard ( de restaurant )

Dotari tehnice tipice

Am recomandat montarea de Plasme deasupra Bar-ului si instalarea unui sistem audio de tip conferinta compus din incinte acustice.

Sistemul audio poate fi achizitionat de la Ice Computers SRL ( sau orice alt furnizor de echipamente audio ) deoarece are contract de distributie si o larga experienta in domeniul audio.

Plasmele vor fi in numar de minim 4 ( in functie de design-ul spatiului inchiriat). 4 bucati se vor amplasa deasupra Bar-ului astfel incat sa se sa acopere o suprafata de vizionare destul de mare.

Recomand achizitia de Plasme nu de TV LCD deoarece trebuie sa respectam bugetul alocat si trebuie tinut cont de faptul ca foarte multe spatii comerciale din Botosani nu sunt dotate cu instalatii de aerisire profesionale, ceea ce denota faptul ca echipamentele IT de tip TV vor fi mereu deteriorate din cauza fumului de tigara, caldura, etc.

TV Plasmele au un pret de achizitie mult mai mic decat un TV LCD LED de exemplu.

Aceste plasme le-am recomandat de minim 152cm ( pot fi de dimensiuni mai mari ) si recomand sa le achizitionati de la Ice Computers SRL deoarece au o gama destul de mare si preturi destul de acceptabile ( sau de la orice alt furnizor de echipamente  ).

Solutia audio trebuie sa contina echipamente care sa faca conexiunea celor 2-3 receivere disponibile pe piata TV din Romania ( Dolce, Digi, etc ) si chiar al unui receiver Sky HD ( sub forma de abonament se poate achizitiona un astfel de receiver ) astfel incat sa se ofere un sunet ambiental tip cinema pentru o buna auditie.

Recomand si achizitia unei plasme mult mai mare de 152cm, plasma care sa se foloseasca in sezonul de vara in spatiu de tip aer liber ( parcarea sau teresa Pub-ului ) pentru a oferi o senzatie si o suprafata de vizionare cat mai mare.

Astfel de evenimente sunt foarte apreciate de consumator, ceea ce denota un punct forte pentru cresterea veniturilor Pub-ului.

Nu recomand folosirea de videoproiectoare.

La capitolul dotari tehnice sunt incluse toate dotarile standard de tip Bar cat si reteau free spot ( retea de internet wireless gratuita ) cat si dotarile IT aferente “Casa de pariuri”. Recomand o conexiune foarte buna la internet pentru a se putea oferi serviciul de “pariuri live” ( aici puteti semna un contract cu DIGINET S.A. deoarece este lider pe Botosani ).

Recomandari specifice :

 • Spatiul trebuie sa fie de minim 100mp ( cu cat mai mare cu atat mai bine ) si sa fie aerist ( in sensul sa nu fie compus din mai multe incaperi ci dintr-o sala mai mare ) si sa nu depaseasca o valoare de 500 Euro pe luna,
 • Promovarea ( reclama ) incepe chiar din ziua in care v-ati hotarat sa implementati acest proiect ( sa porniti afacerea ) si consta in discutii cu toti cunoscutii, prieteni, amici, colegi, etc. ( de la Camera de Comert pana la firma de tamplarie de exemplu ),
 • Tarifele trebuie sa fie cele mai mici de pe piata. Preturile sa fie de tip Bar NU restaurant,
 • Cafeaua pana in orele 12 sa se ofere gratuit doamnelor si domnisoarelor ( este un mic secret in acest domeniu, un secret care atrage clienti si de sex feminin si de sex masculin ),
 • Barmanii trebuie sa fie cel putin unul dintre actionari pentru a putea verifica in totalitate activitatea angajatilor si buna functionare a afacerii,
 • Cereti termen de plata cat mai mare de la fiecare furnizor in parte ( bere, suc, etc ) si NU incalcati termenii,
 • Nu luati bani din casa ( din firma ) decat sub forma de dividente ( asta daca doriti sa cresteti afacerea ),
 • Programul de functionare sa fie de la 6 dimineata pentru a putea acoperi o buna parte din oamenii care pleaca la serviciu si care trec pe la Pub sa citeasca stirile (  2-3 laptopuri SH conectate la internet la paginele tip sport.ro, stiri.botosani.ro, etc ) sau sa serveasca cafeaua, sau sa faca un pariu,
 • Servirea trebuie sa fie IMACULATA ( de la barman, la ospatar, la bodyguard ),
 • Cei care vor lucra pe postul de Barman trebuie sa aibe cunostinte in limba engleza si largi cunostinte in lumea fotbalului pentru a emite discutii cu orice client ( este un mic secret al Pub-urilor : barmanul face clientul sa vina a 2 a oara daca stie ce sa discute ),
 • Achizitionati un set de lumini tip disco ( Ice Computers SRL ) pentru a oferi o atmosfera frumoasa celor care inchiriaza Pub-ul pentru petreceri private,
 • Puteti realiza un echipament de lucru ( barman, ospatari ) cu specific fotbalistic pentru o oferi o nota mai credibila si mai profesionista,
 • Puteti angaja someri sau tineri absolventi si timp de 1 an de zile le plateste Statul Roman salariile ( voi platiti doar darile la stat standard ),
 • Recomand contract cu o firma de contabilitate sau sa angajati o contabila cu experienta ( va pot recomanda cea mai buna firma de expert-contabil  cu tarife foarte mici ),
 • Colaborare cu un DJ pe care sa-l folositi cand inchiriati Pub-ul,
 • Nu lasati golanii in Pub ( “firma isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii ) altfel riscati o reclama negativa si implicit FALIMENTUL! ( atmosfera trebuie sa fie una europeana, cu standard de calitate ridicat care sa ofere o siguranta si o garantie pentru orice fel de client, indiferent ca este de sex feminin sau masculin )
 • Paza si protectie recomand Victory Security ( Ovidiu Popa ),
 • Recomand si instalarea unui sistem de aerisire/ventilatie,
 • Recomand inchirierea unui spatiu care sa nu fie la parter de bloc deoarece multe partide de fotbal se termina dupa orele 23, ceea ce se contrazice cu legea,
 • Recomand folosirea unei atitudini de profesionisti in tot ceea ce faceti,
 • Recomand putina viziune si multa implicare daca va hotarati sa va deschideti aceasta afacere.

 

Alte recomandari sau explicati va voi oferi pe parcurs daca va hotarati sa va deschideti aceasta afacere.

 

Calcul investitie :

Infiintare firma

= 500 Euro

Amenajare spatiu comercial

= 1000- 5000 Euro ( in functie de contractul de exclusivitate semnat cu furnizorul de Bere)

Dotari IT

= 5000 – 8000 Euro ( in functie de numarul de plasme pe care il achizitionati. Pentru a reduce valoarea aferenta plasmelor puteti cere o oferta de preturi la Plasme SH ). Aici vorbim de plasme, sistem audio, laptop Casa Pariuri, lumini, etc.

Dotari Bar

= 1000 Euro ( in functie de contractele de furnizare bauturi alcoolice si non-alcoolice. Atata timp cat oferi un rulaj destul de mare, teoretic, orice furnizor va sustine cu fel de fel de dotari gen : panouri luminoasa de tip reclama, afise, accesorii, frigidere, etc. ),

Alte cheltuieli

= 1000 Euro ( cheltuieli cu privire la spatiu, dotari IT, dotari Bar, etc )

Firma luminoasa

= 300 – 500 Euro ( in functie de modelul ales )

Total investitie Sport Pub BT : 8.800 – 16.000 Euro ( in functie de deciziile d-voastra ).

Nota : Valorile sunt informative ( cf. Shopurilor din .ro alese aleatoriu ) si pot fi diferite in functie de cursul valutar si furnizorii alesi de catre investitor.

 

Cheltuieli lunare Pub :

–       Apa = 50 Euro

–       Curent = 100 Euro

–       Internet = 50 Euro

–       TV = 150 Euro

–       Chirie = 500 Euro

–       Paza si protectie = 50 Euro

–       Alte cheltuieli  = 100 Euro

Total cheltuieli lunare : 1000 Euro

Nota : Valorile sunt informative si pot fi diferite in functie de cursul valutar si furnizorii alesi de catre investitor.

Fondul de salarii lunar il stabiliti d-voastra in functie de grila de salarizare gandita si decisa de d-voastra.

Serviciile oferite de catre Business Consultant ( Ciprian Andronache ) :

 • Ideea si planul de afaceri prezentate mai sus ( plan de afaceri personalizat pe orasul Botosani ),
 • Modalitate de a ECONOMISI BANI din bugetul de investitii prin recomandarile de a se cere furnizorului de bere sa amenajeze Bar-ul,  de a angaja someri/absolventi, etc., altfel investitia intr-un astfel de Pub Sport ar fi depasit 35.000 Euro,
 • Recomandari, explicatii, sfaturi, idei, timp de 1 luna de zile dupa ce incepeti sa implementati proiectul,

In speranta ca v-am acoperit toate neclaritatile si v-am oferit raspunsuri la toate intrebarile prin acest plan de afaceri va urez succes si astept o invitatie la lansarea primui Pub Sport din Botosani.

 

 

Cu stima,

Ciprian Andronache

Business Consultant

Tel. : 0039 320 882 19 29

www.CiprianAndronache.ro

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

3 Responses to “ “Gratis Plan afaceri Sport Pub BT! Afacere de 8.800-16.000 Euro”

 1. Enache Radu spune:

  WOW !!!!!!!!!!!!!!!

 2. remus spune:

  Sunt interesat de o astfel de investitie cum te pot contacta nr meu este 3277852250 momentan ma aflu in Italia

Trackbacks/Pingbacks

 1. Afacere online 2013 : I Love România | CiprianAndronache.ro - [...] Cine nu doreşte afacere online găseşte plan de afaceri gratis la o afacere offline ( Pub Sport ) aici.…

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *