Idei si studiu de caz privind inspiratia

De exemplu : de unde imi vine inspiratia? Cum fac sa pot sa scriu mereu?

Daca iti faci un blog de profil, tehnic, ca cel exemplificat ( motoare2012.ro ) multa inspiratie nu iti trebuie, doar consecventa. Adica vizualizeaza tot ce inseamna site-uri de motoare, vanzari motoare, ca sa inveti termenii tehnici ( carburant, emisii CO2, etc ). Apoi vizualizeaza emisiunele TV de specialitate ( ti-am mai recomandat ProMotor, TopGear, etc ).

Dupa ce ai deja cunostintele tehnice acumulate, trebuie sa-ti creezi un stil de scris, si nu ma refer la stilurile standard ( pamflet, umor, stiri, etc ) ci la un stil personalizat.

Mai concret, ca sa reusesti sa iti creezi un stil incearca sa-ti faci mai multe derivari de stil.

Luam exemplu din studiu de caz, adica www.motoare2012.ro . Este vorba de motoare, consum carburant, etc. Deci scriem detalii tehnice si recomandari. Nu, nu e deajuns.

Pe fiecare gama de motoare ( naked, ktm, etc ) trebuie sa-ti creezi acea derivare de stil.

Adica despre motoarele ktm vei scrie mulat pe profilul clientului ( cititorul tau este potential client al motocicletei respective, deci adreseaza-te mulat pe stilul/profilul sau ca om ).

La motoarele pentru femei poti sa creezi acea derivare de stil mulata stric pe nevoiile unei femei in legatura cu o motocicleta pentru femei. Adica sa scoti in evidenta in articolul tau mai mult acele respective detalii care o intereseaza pe o femeie intr-un stil de scriere care prinde la femei.

Daca iti faci un blog de divertisment gen www.hartancui.ro este putin mai complicat.

www.hartancui.ro este un site de divertisment, parodii si pamflete. Deci prin descrierea sa este total diferit decat cel din exemplu de mai sus ( www.motoare2012.ro )

Pe www.hartancui.ro scriem intr-un mod amuzant, umoristic, sub forma de parodie si pamflet parerile noastre despre orice.

Nu este vorba despre nimic tehnic, despre nimic concret, despre ceva ce ii promiti prin domeniu/reclama/definitie vizitatorului ca ii oferi pe blog astfel incat el, vizitatorul sa devina cititorul tau.

Pe www.motoare2012.ro intra cei care ii intereseaza doar informatiile despre motoare.

Pe www.hartancui.ro intra cei care vor sa se amuze, sau cei care se plictisesc, sau cei care efectiv le place un stil de scris al unuia dintre post`men-ii nostri, sau efectiv cauta altceva fata de media traditionala.

Deci vorbim de alt public, alt target, alt concept, altceva mai concret.

Noi pe www.hartancui.ro ne inspiram din viata de zi cu zi, din viata oamenilor, din povestile lor, din societate, din media, din orice.

Astfel ti-am oferit si raspunsul la intrebarea : de unde vine inspiratia, de unde stiu ce trebuie sa scriu si despre ce, etc.

Noi , www.hartancui.ro, suntem undeva intre Deko Caffe si Parazitii, pentru ca prin pamflet incercam sa schimbam opinii, pareri, mentalitati, conceptii, principii, mai concret desi scriem parodie si pamflet producem ceva pozitiv si constructiv.

Efectiv trairile noastre zilnice, intamplarile din viata noastra, din societate, din media, pot deveni idei de articole pentru blogul nostru. Total diferit de blogul exemplificat ( www.motoare2012.ro )

Tu ce faci ca sa ai inspiratie mereu? Ce te inspira?

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *