Idei si studiu de caz privind reclama blogului : www.motoare2012.ro

Te-ai hotarat sa iti faci un blog, pe o nisa, gama,  stil, etc. Sa zicem ( ca nu exista ) ca faci un blog despre motoare ( motociclete ), despre consumul de carburanti a motoarelor, despre impozite si asigurari la motoare, etc. pentru ca-s cele mai importante detalii despre un motor ( motocicleta )  in aceasta perioada de criza.

Alegem un domeniu care sa exemplifice din start tema/gama blogului : www.motoare2012.ro.

Motoare este un cuvant foarte cautat ( ex. : motoare second, motoare noi, motoare femei ) iar 2012 este anul in curs si este foarte solicitat google ( ex : muzica 2012, haine 2012, freza 2012, sport 2012, etc. )

Noi am avut muzica2010 si doar datorita denumirii domeniului (muzica2010) am avut extrem de multi vizitatori.

Asta este SEO-ul pe care trebuie sa-l faci, de exemplu.

Dupa ce ti-ai propus un stil de scriere, un tipar/profil, te apuci sa strangi informatiile.

Cum este un blog de profil, care prin definitie trebuie sa ofere informatii tehnice si precise pentru a nu fi dusi in eroare cititorii trebuie sa iti selectezi cu mare atentie sursa/sursele informatiilor tehnice pe care le vei folosi in scrierele tale.

Atentie, fiind un blog de profil, prin definitie trebuie sa fii concret si explicit, astfel incat pe langa informatiile tehnice acumulate ( sa spunem direct de la producatori ) articolul complet ( compunerea facuta de tine care cuprinde si informatiile tehnice de la producatori ) trebuie sa fie in ton cu profilul site-ului ( poti invata de la ProMotor, TopGear, etc ) .

Te intrebi de ce? Pentru ca cititorul intra pe blogul tau sa afle exact cat consuma un KW Z750 nu sa afle parerea ta despre faptul ca KW Z750 este un motor de fite ( de exemplu ).

Daca vrei astfel de scrieri, vrei un blog unde sa iti scrii doar parerile vei alege alt domeniu de exemplu : www.motoaredefitze.ro , unde vei fi liber sa scrii parerile tale pro si contra si nu vei risca sa duci in eroare cititorul pentru ca el stie din start ca a intrat pe un site unde poate citi pareri si comentarii despre unele motoare de fite.

Sa punem in practica ce am invatat pana acum.

Am ales domeniul www.motoare2012.ro. Ne-am hotarat ca scriem lunar 1,2 articole in functie de cate motoare sunt lansate in 2012 ( sa zicem ). Ne-am hotarat ca este un blog de profil, deci cu date tehnice, exacte, deci stim cum trebuie sa scriem. Pana sa ne hotaram sa dam drumu la blog trebuia sa stim deja sursa/sursele de informatii despre ceea ce vom scrie ( producatorii de motoare ). Urmeaza reclama.

Adica sa facem cunoscut blogul nostru.  Pe langa toate elementele de SEO, titluri, cuvinte cheie, hi5, messenger, etc pe care daca doresti le faci daca nu nu, trebuie sa parcurgem recomandarea de pe acest blog de afaceri.

Si anume sa facem o reclama concreta, deloc insistenta si pertinenta care sa ne ofere cititori nu doar vizitatori astfel incat pe termen lung sa putem sa monetizam blogul.

Incepem prin comunicarea catre familie, prieteni, rude, colegi de serviciu, cunostinte, a faptului ca a aparut un blog de profil in care putem gasi informatii exacte despre consumul motoarelor, tarifele la asigurari/motorizare, impozite/motorizare, etc. In functie de tipul si felul celor carora le comunici poti specifica ca este blogul tau sau doar ca l-ai descoperit pe internet si este foarte serios, clar, simplu si explicit.

Poti merge in locatii unde se tin targuri de motoare sa imparti flayere sau sa lipsesti afise.

Poti face un barter cu www.autovit.ro –ul sau cu alte shop-uri de motoare noi si second-hand.

Poti personaliza brichete/pixuri/etc care sa le imparta angajatii statiilor Peco.

Sunt foarte multe modalitati, difera doar in functie de tipul blogului.

Dupa ce ai investit in reclama si ajungi la un numar de cititori pe care ti l-ai impus ca si target te poti gandi si la monetizarea blogului.

Ca sa poti vinde reclama trebuie sa ai cu ce sa mergi la trade. Mai concret, nu poti cere bani unui producator de motoare pentru ca ii faci reclama pe blogul tau ( prin articolele deja postate sau care vor urma, nu prin atasarea de reclame tip banner, etc) daca nu ii demonstrezi si garantezi ca reclama/produsul sau nu ajunge la un numar de x potentiali cumparatori ( adica numarul de cititori de pe blogul tau ).

Reclama de tip banner, fotografie, video, text, poti posta si de la dealer-ii auto locali sau de la alte societati/showroom-uri auto din oras, judet, zona, national.

Totul este un sistem, un lant trofic. Daca domeniul nu este ales corespunzator poti scrie destul de profi caci nu vei avea succes.

Daca domeniul este pe profil dar articolele deviaza din stilul,gama,categoria blogului prin definirea domeniului atunci nu vei avea succes.

Ca sa ajungi sa monetizezi blogul, sa faci bani efectiv dintr-un blog, totul trebuie facut corespunzator si la un nivel cat mai ridicat de profesionalism, altfel, lipsand chiar si o veriga ( de exemplu domeniul sa nu fie corespunzator ) tot nu poti avea succes.

Toate acestea pot fi facute doar daca simti si crezi in tine ca esti capabil, dedici foarte mult timp, te implici, investesti spiritual si financiar, aloci totul pentru proiectul tau atunci vei avea sanse sa ajungi un blog din lista pe care ne-o dorim noi, un blog de succes, un blog bun, un blog de elita.

Vrei sa te ocupi de blogul motoare2012.ro? Sau de blogul masini2012.ro?

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *