Inchiriere apartament sau afacere noua?

Inchiriere apartament sau afacere noua?

Sunt foarte multi romani din strainatate care nu stiu ce sa aleaga intre : achizitia unui apartament pentru a incasa chirie lunara sau deschiderea unei afaceri in Romania.

Intr-adevar, majoritatea sunt tentati de “siguranta” si aleg achizitia unui apartament pe care sa-l ofere spre inchiriere.

Este o investitie sigura, este o investitie de viitor, insa NU este o afacere profitabila, ci doar o afacere mica dar constanta.

Eu ca si Business Consultant recomand afacerile, recomand investitii in afaceri noi, recomand investitii in afaceri de viitor, recomand investitii in afaceri mulate pe pregatirea profesionala a fiecarui roman care doreste sa-si deschida o afacere in Romania.

Chiria incasata de pe un apartament nu este o afacere, este doar o suma fixa, constanta. O suma de bani care poate insemna “al 2 lea venit”, insa nu iti ofera cresterea continua a veniturilor.

Investitia intr-o afacere ( sigura cum doresc multi ) iti ofera posibilitatea unor venituri din ce in ce mai mari.

Multe persoanelor care dispun de o suma de bani aleg sa NU investeasca intr-o afacere din cauza riscurilor.

Insa cand afacerea este analizata si recomanda de specialist ( Business Consultant ) si cand afacerea se dezvolta dupa un plan de afaceri realizat de catre Business Consultant, atunci riscurile sunt mai mici.

In viata exista o balanta, iar legat de bani balanta este formata astfel : cu cat riscurile sunt mai mari cu atat veniturile sunt mai mari, cu cat riscurile sunt mai mici cu atat veniturile sunt mai mici.

Depinde de fiecare persoana in parte ce alege, insa cine doreste o crestere continua a veniturilor trebuie sa investeasca intr-o afacere, nu intr-un imobil.

Raspunsul la intrebarea : “ce afaceri merg in Romania?” il gasiti pe acest blog de afaceri ( afacere mulata pe pregatirea profesionala, afacere recomandata de specialist, etc. )

Degeaba avem raspunsul la “ce afaceri merg in 2013” daca respectiva afacere nu se muleaza pe pregatirea profesioanala a investitorului.

Aceasta este si explicatia de ce foarte multe afaceri “mor in primul an de activitate” :

–       Afacerea nu se muleaza pe pregatirea profesioanala a investitorului,

–       Afacerea nu este implementata conform unui plan de afaceri realizat de specialist,

–       Afacerea nu se dezvolta pe baza unui strategii de dezvoltare,

–       Etc.

In final decizia va apartine, indiferent ca eu ca si Business Consultant recomand investitia intr-o afacere si nu investitia intr-un apartament.

Pentru cereri folositi rubrica contact.

 

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *