Metodă de vânzări : hoțul

Metodă de vânzări : hoțul

În cariera mea de om de vânzări când mergeam împreună cu un coleg la vreo ofertare foloseam metoda americană : polițistul bun și polițistul rău, evident transpusă în agentul bun și agentul puțin mai dur, cel care nu prea acceptă condițiile clientului.

O altă metodă pe care o recomand cu încredere firmelor din domeniul securității este metoda denumita simplu hoțul.

Într-un magazin aglomerat, unde toata lumea știe ce are de cumpărat, intră la un moment dat un tip normal imbrăcat, tip care nu făcea altceva decât să privească rafturile, să analizeze magazinul, să analizeze gestionara, etc.

Când tot îi venea rândul tot plasa alt client în fața sa, el continuând să analizeze magazinul, fiecare detaliu în parte.

La un moment dat gestionara, care era și patroana magazinului, îl intreabă :

–          Nu vă supărați, doriți ceva și nu găsiți?

Tipul foarte sec si foarte calm îi raspunde :

–          La noapte o să vă fur din magazin. O să intru exact pe acel gemuleț la care nu aveți gratii și o să vă fur exact produsele de pe raftul doi deoarece sunt de valoare foarte mare și încap pe gemuleț.

Alertată și panicată tot, gestionara încearcă să sune la poliție fară sa își dea seama de fapt că nu poate face sesizare doar printr-o simplă presupunere, când este întreruptă de tipul catalogat drept hoț :

–          Stați liniștită, nu sunt hoț, sunt Ciprian Andronache de la Silpop Pază și Protecție, și am vrut să vă demonstrez ce ușor puteți fi furată de o valoare foarte mare fară sa aveți șansa să vă recuperați paguba când nu aveți nici o măsură de securitate. Nu aveți senzor de mișcare sau geam spart, senzor care este foarte ieftin, cațiva dolari acolo, nu aveți camere de supraveghere și nu aveți contract cu nici o firmă de securitate.

–          Sunteți prada perfectă pentru orice hoț, mai ales că aveți și marfă de valoare expusă pe raft fară nici o protecție și sunteți și într-o zonă mai puțin traficată noaptea.

Răspunsul pe care l-a primit instant de la d-na manager a fost :

–          Nu mă interesează cât costă, acum vreau să semnăm contractul și mâine cel târziu vreau să am montate și senzorii de mișcare și geam spart, dar și camere de supraveghere profesionale ca să pot verifica de acasa integritatea magazinului.

Aceasta a fost o prezentare la o simplă metodă de vânzări dar și un exemplu prin care am vrut să scot în evidență faptul că cea mai buna metodă de vânzări este aceea prin care reușiți să faceți clientul să înțeleagă atat avantajul produsului/serviciului cumpărat dar și riscurile la care se expune ca și simplu operator economic fără contracte cu firmele specializate în orice domeniu.

Succese și clienți mulți firmelor de securitate si hoți zero tuturor!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

No Responses to “ “Metodă de vânzări : hoțul”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Secrete din vânzâri : cum să crești vânzările cu 20-30% | CiprianAndronache.ro - [...] realizezi o strategie de dezvoltare și o schemă de vânzări liber la negociere în care să conteze DOAR rezultatul…

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *