O afacere este ca și un copil

O afacere este ca și un copil

Este foarte greu să crești un copil, să-l educi, să-l vezi ajuns mare și realizat, deși chiar și atunci tot îl ajuți și faci totul pentru el. La fel este și în afaceri, însă în afaceri este puțin mai complicat, deoarece afacerile sunt mai pretențioase decât un copil.

Exact ca și cursul vieții unui copil este și cursul unei afaceri, și etapele prin care treci tu ca și patron, te simți exact ca și un tată care se zbate și încearcă să facă totul pentru copilul său.

Începi de jos, pierzi zile, pierzi nopți, te consumi, aloci resurse financiare, ceri ajutorul prietenilor, crezi că este mult prea mult pentru tine, însă încet încet vezi cum propria ta creație crește, se dezvoltă și astfel încep sa apară și satisfacțiile, bucuriile și parca atunci începi să fii mai bucuros și să te simți împlinit și mândru de realizările tale.

Un copil îl speli și îl educi, o afacere îti consumă însă mai mult timp decat, poate, propriul tău copil ( ceea ce este trist, e drept ).

Plătești școli și fel de fel de instituții pentru ca al tău copil sa fie educat. În afacerea ta poate investești mai mulți bani decât in propriu copil ( trist, știu ) ca să te dezvolți, să crești afacerea cum se spune pentru a ajunge la un nivel mai mare.

Pe propriul copil nu poți să-l abandonezi, cum nici propria afacere nu poți să o abandonezi, deoarece este tot ce îți place ție mai mult, tot ce îți consumă timp și bani, dar și care îți oferă satisfacții și bucurii.

Investești în cursuri de perfecționare, în dotări tehnice și de logistică, în infrastructura hardware și software, în resursa umană ( care, de altfel, este cea mai importantă resursă într-o companie ) la fel cum investești în jucării și alte produse care țin de educația copilului.

Cauți mereu soluții de dezvoltare business și încerci să aplici cea mai bună strategie de dezvoltare business la fel cum faci totul posibilul să-i oferi copilului tău tot ce-și dorește.

Insă, un copil poți să-l lași cu bunicii, dar afacerea ta nu o poți lăsa pe mâna bunicilor!

Aceasta este o lege nescrisă din afaceri : 25 din 24 de ore trebuie să te dedici afacerii tale!

Și la fel cum crește un copil și tu ca și tată trebuie sa ți-i pasul cu generațiile mai tinere, așa este și în afaceri : mereu trebuie să înveți și să fii la curent cu tot ce este nou și să te informezi !

Un pas foarte bun este acesta din acest moment : citești acest articol de pe acest blog de afaceri!

Îți mulțumesc și îți doresc realizări mari!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *