O afacere profitabilă în 2013 : reparațiile

O afacere profitabilă în 2013 : reparațiile

Într-o perioadă de criză economică și într-o economie mondială bazată pe consum, o firmă de service ( servicii de reparații ) specializată poate fi o afacere profitabilă.

În Botoșani în ultimii 3 ani am dezvoltat ( conform recomandărilor din secțiunea Despre mine ) 2 afaceri pe acest segment denumit servicii de reparații în domeniul IT.

Am prestat în sectorul IT ( calculatoare ) 10 ani de zile, timp în care am vândut sute de laptopuri, laptopuri care au garanții de 2 ani de zile.

Dacă dupa 2 ani de zile laptopul tău se defectează nu mai poti beneficia de garanție, deci implicit trebuie să plătești reparația sau să achiziționezi altul nou.

Analizând aceste 2 aspecte ( numărul mare de laptopuri tranzacționate și perioada mică de garanție ) am concluzionat că o afacere strict specializată ( reparații laptopuri ) va fi o afacere profitabilă.

Succesul celor 2 firme deschise după planurile de afaceri realizate de către mine confirmă teoria mea, deci și în 2013 o afacere în acest domeniu va fi o afacere profitabilă, o afacere de viitor de altfel ținând cont de numărul mare de laptopuri, tablete, etc., tranzacționate la nivel național.

Alte direcții profitabile pe segmentul service ( reparații ) :

–          Tablete

–          Smartphone-uri ( totuși un smarphone costă de multe ori mai mult ca și un laptop, deci nu cred că cineva aruncă un 600 de euro dupa 2 ani de utilizare )

–          TV LCD

–          Smart TV-urile

–          Etc.

Firmele de IT care au viziune și investesc de pe acum în specializarea pe aceste direcții vor avea succes pe termen lung, vor fi firme cu rulaj și firme care cresc de la an la an ținând cont de sortimentul bogat în gadget-uri si electrocasnice.

Pe lângă aceste gadget-uri si electrocasnice, firmele de IT se pot orienta și pe partea de copy/print, ținând cont de numarul mare de unități livrate în piață atât în sistemul de stat cât și în mediul de business.

Deci o firmă de service este o afacere profitabilă, o afacere de viitor.

Diferențierea ( atât ca și volum de desfaceri dar cât și ca tarifare ) se va face în funcție de specializări și certificări.

Vă urez succes!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *