Portmonelul și pantalonii – metafora vieții

Portmonelul și pantalonii – metafora vieții

Scarface-Regele-gangsterilor-Trail-Armitage-_Fotor

De Crăciun 2017 am fost la familia mea în vizită, la masă, la povești. Unul dintre cele mai emoționante și amuzante momente a fost acela în care am jucat jocul spune-mi cine sunt!

L-ai jucat vreodată? Ți-l recomand atât cu familia cât și cu prietenii, dar mai ales cu angajații.

Noi ne-am concentrat pe tema : spune-mi cine sunt în materie de bani.

Înainte să îți prezint deznodământul dă-mi voie să îți spun o zicală de a mea : stai o viață lângă un om și descoperi la final că e extraterestru.

Eh, așa și când e vorba de bani despre persoana mea.

Adică?

Am fost întrebat recent CE carte mi-a schimbat viața, că na, eu am confirmat, eu am succes.

Prin această postare răspund tuturor celor care m-au întrebat despre ce cărți citesc, despre ce fac ca să mențin succesul, despre cum fac să fiu bine.

În adolescență, acum vreo 20 de ani în urmă, poate mai bine, am citit de vreo 3 ori aceeași carte : Scarface  – regele gangsterilor (scrisă de Armitage Trail)

De mic dorindu-mi să devin spion, având un tată care a visat să devină spion, ascultând povești despre spioni am ajuns să citesc o carte despre gangsteri? Parcă nu se leagă!

Ce făcea marele Al Capone ( în carte ) mie mi-a fost lecție de viață, lecție pe  care am transformat-o într-un obicei, ulterior într-un stil de viață, ceea ce s-a confirmat și în jocul de Crăciun cu familia mea când am fost pus în situația de a asculta descrierea făcută de către frații mei cu privire la cum sunt eu cu banii.

Al Capone era cel despre care nimeni nu știa câți bani are, cum face banii, de unde face banii, cum de e respectat, de ce e respectat, etc.

Era respectat deși majoritatea nu știau de ce îl respectă ( dar îl respectau ). Fascinant.

Unul dintre elementele succesului său a fost : portmonelul și pantalonii sunt doar ai lui, nimeni altcineva nu știe absolut nimic !

Mai târziu, în epoca modernă, au apărut în cărțile de business și de dezvoltare personală : nimeni să nu știe în totalitate planurile tale de viitor.

Aceasta este una dintre cărțile care mi-au schimbat viața, care m-au ajutat în a mă forma.  O să îți mai povestesc în perioada următoare și despre alte cărți, oameni, evenimente care au conturat persoana Ciprian Andronache.

Țin să precizez că nu orice carte este bună pentru oricine, că fiecare om extrage diferit informația și că o carte care mie mi-a plăcut poate fi catalogată de către alții ca fiind o carte modestă, d-aia exprim următorul aspect : citește doar ce te atrage lăsându-ți spiritul liber.

Succes!

Sursă foto : booknation.ro

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *