Proiect economie socială persoane cu dizabilități

Proiect economie socială persoane cu dizabilități

Am primit o cerere de analiză al unui proiect de economie social pentru persoane cu dizabilități, cerere din parte ASOCIAŢIA WORKSIP PROTECTED Unitatea Protejată Acreditată „CREDINŢA” ( d-ul Radu Ignat ).

O astfel de cerere mi-a atras atenția nu doar din prisma faptului că este prima cerere de astfel gen, ci pentru că acest segment de piață poate genera fel de fel de proiecte cu finanțare europeană.

Dacă pentru cursarea unor șomeri, persoane din mediul rural, bodyguarzi, etc, s-au cheltuit MILIOANE de euro, pentru persoanele cu dizabilități s-ar putea aloca ( și cheltui ) sume imense de bani de către UE și Statul Român.

Dacă unii au cheltuit milioane de euro să învețe niște săteni cum să-și apere obiectivul ( firmele de pază și protecție ) sau niște șomeri cum să opereze pe calculator ( ceea ce este contradictoriu d-altfel cu orele de informatică din școală ) cred că pentru :

 • CdA ( consultanță de afaceri : idei, finanțări, metode și practice ),
 • Metode de absorbție fonduri europene și structurale ( cele de stat, care sunt mult mai ușor de accesat decât fondurile europene, gen SRL-D-urile ),
 • Metode de dezvoltare personală,
 • Metode de socializare și integrare socială,
 • Etc.,

dedicate persoanelor cu dizabilități s-ar cheltui sume mult mai mari!

Public speakeri, formatori, traineri, consultanți, psihologi, etc, toți ar ajuta la dezvoltarea acestui segment de piață dar ar și încasa sume mari de bani pentru serviciile prestate.

Din postura de BC ( business consultant ) pot recomanda celor care vor să dezvolte asemenea proiecte că se poate merge mult mai departe :

 • Realizarea facebook-ului dedicat acestui segment ( cum există facebook dedicat anumit segment de piață din categoria sex ),
 • Realizarea de Concursuri TV dedicate acestui segment, sau, de ce nu, chiar realizarea unui Post Tv dedicat ( sau chiar o televiziune ),
 • Realizarea de Partid nu doar ONG-uri sau Asociații pentru această categorie,
 • Săli de sport, petreceri și întruniri realizate ( conduse ) tot de astfel de persoane,
 • Etc.

Se pot realiza așa de multe și se pot absorbi sute de milioane de euro de la UE, așa că NU mai vreau să aud că în România nu merge nimic!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

2 Responses to “ “Proiect economie socială persoane cu dizabilități”

 1. In tara noastra, persoanele cu handicap NU au drept de munca (din cate stiu eu), altfel ar trebui sa renunte la sumele oferite de stat.
  Tinand cont ca in zilele noastre un loc de munca azi este, dar maine poti sa-l pierzi (valabil mai ales in cazul persoanelor cu handicap), iar numarul firmelor care angajeaza persoane cu handicap este infim, o astfel de persoana nu-si poate permite luxul sa renunte la aceste sume.
  In tara noastra marele fizician Stephen Hawking ar fi fost un „handicapat” (pana si modul cum se discuta la noi in tara despre astfel de persoane indica gradul nostru de civilizatie).
  Lasa-i pe acesti oameni cu handicap sa lucreze, chiar daca nu produc cine stie ce (desi foarte multi o fac), incurajeaza-i (inclusiv material, dar nu numai) sa fie utili si sa traiasca demni.
  Statul nostru se lacomeste la banii necesari pentru existenta unui numar redus de persoane cu adevarat bolnave, in schimb lasa localitati intregi sa incaseze pensii de handicap nemeritate, doar pentru ca au dat spaga si au manjit cativa angajati ai statului corupti.
  Adevaratul „handicapat” este statul roman, imi dau seama de asta cand ma duc sa-mi platesc taxele si impozitele pentru mica mea firmulita si vad birocratia si modul medieval in care se lucreaza in epoca internetului si a retelelor de calculatoare.
  Cand vad modul lipsit de politete in care angajatii platiti si din banii mei ne trateaza pe noi, „prostii” care venim sa platim.
  Macar daca-mi iei banii, fa sa-mi fie cat mai usor pentru mine sa-ti dau acesti bani, redu birocratia inutila. Vreau sa ti-i dau (tie, stat roman), altfel nu ti-i dadeam. Eu lucrez online si va rog sa fiti siguri ca puteam sa fac „la negru” aceasta activitate ani de zile, dar am ales sa lucrez corect, sa platesc taxe si impozite pentru a fi bani la sanatate, educatie, etc.
  E necesar sa platesti taxe si impozite, dar pentru buna functionare a societatii, nu pentru a se pierde inutil datorita unei birocratii inutile si furtului la nivel inalt.

  • Ești foarte supărat, dar totuși ai dreptate, însă știi ce e curios? Statul Român este format ( sistemul bugetar ) de Români, românii noștri, care-s rude sau foști colegi, vecini, etc., cu cei care îi critică.

   Mereu va exista dispută între mediul privat și aparatul de stat, mereu vor exista nemulțumiți, mereu va fi așa dacă nu înțelegem TOȚI că schimbarea stă în noi!

   Felicitări pentru proiectele online!

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *