Recomandări românilor din Italia, Spania, Portugalia

Recomandări românilor din Italia, Spania, Portugalia

Primesc foarte multe cereri de la români aflați în Italia cu privire la ce afacere să deschidă în România deoarece în Italia nu se mai câștigă ca acum ceva ani în urmă.

Este foarte adevărat că Italia trece printr-o perioadă foarte dificilă, însă cât de curând ( din 2014 ) va ajunge ca Spania, Spania care are cel mai mare nr de șomeri din Europa.

Înțeleg perfect dorința românilor, mai ales că este și normal să investești în țara ta, însă înainte de a pleca din Italia le recomand tutoror să încaseze toate drepturile legale : lichidarea ( al 13 lea salariu x nr de ani lucrați ), șomaj, etc. Astfel de drepturi sunt stipulate în lege, iar dacă se întâmpină dificultăți ( refuzul angajatorului ) recomand să se apeleze la un avocat ( gratis dacă venitul anual este sub 8.000 euro ).

Cu ajutorul acestor bani se creează o constanță și o siguranță financiară pe perioada migrării în România, bani care vă vor ajuta foarte mult în demararea afacerilor sau susținerea nivelului de trai.

Sunt mii și mii de idei de afaceri prezentate pe net, care este totuși cea mai bună idee de afacere în 2013?

Mereu am recomand : cea mai bună afacere este acea afacere care se mulează pe profilul investitorului, adică pe pregătirea profesională, pe experiența profesională.

Dacă există un element care nu poate fi îndeplinit atunci această recomandare nu mai este valabilă.

Din acest motiv trebuie să răspund la întrebarea : dacă eu am lcurat în agricultură sau ca menajeră și nu am studii ce afacere pot să îmi deschid?

Răspunsul la această întrebare cât și la întrebarea care este cea mai bună afacere în 2013 este următorul : agricultură.

De ce recomand agricultura? Din mai multe motive, însă cel mai relevant este : subvențiile de la stat.

Pe lângă acest ajutor financiar ( indiferent că vorbim de pești, cereale, viță de vie, etc. ) denumit subvenție mai există și ajutorul bătrânilor care au făcut agricultură zeci de ani.

Pe lângă toate acestea mai există și experiența multora dobândintă în străinătate, experiența celor care au lucrat în agricultără mulți ani prin Italia, Spania, Portugalia.

Cei care au lucrat în construcții în străinătate au posibilitatea de a practica ceea ce au învățat în România prin 2 metode :

Ø  Se angajează la o firmă de construcții ( amenajări interioare/exterioare ) deoarece mereu se vor căuta oameni cu experiență,

Ø  Deschid propria firmă pe acest segment și profită de experiența dobândită în străinătate cât și de sculele și utilajele pe care le-au achiziționat în timp.

Indiferent că vorbim de construcții, agricultură, etc., recomand tuturor românilor care încă lucrează în străinătate și doresc să se întoarcă în țară să noteze în timp toate informațiile care mai tarziu îi vor ajuta în România : când și cum se fac plantațiile, ce substanțe se folosesc, ce materiale sunt mai ieftine, ultimele tehnologii și metode de lucru, etc.

Cei care dețin un buget consistent și doresc o afacere mai mare pot alege o idee de afacere din lista celor 101 idei de afaceri rurale. Introduceți adresa de email și descărcați gratis ghidul de afaceri denumit 101 idei de afaceri rurale.

Alte idei de afaceri din mediul rural sunt prezentate pe blog la secțiunea Afacerii Ofline.

Vă urez succes.

Despre idei de afaceri și afaceri rurale aici ( click sau apasă ).

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

2 Responses to “ “Recomandări românilor din Italia, Spania, Portugalia”

  1. Daniel Mois spune:

    In mediul IMPREVIZIBIL din Romania, unde legile se schimba de la o zi la alta, si nimeni nu le poate intelege, fiecare fiind neclara si interpretabila, a deschide o afacere e o adevarata provocare.
    Idei sunt, investitii bune sunt, insa sistemul AUTODISTRUCTIV din Romania le va falimenta pe toate. Inca de la inceput. Pentru a face fata unui sistem birocratic de genul asta e nevoie de un contabil bun si de avocati plus consultanti pe masura. Pe care romanul venit de dincolo nu stie sa ii aprecieze, el stie doar sa munceasca si sa stranga cureaua, pana se sufoca.

    • Afacerile sunt ca și căsătoria, nu avem cum să știm CE VA FI! Cum într-o căsnicie întâmpinăm dificultăți mai mici sau mai mari, așa și în afaceri. Ca să depășim astfel de momente ( ce-i drept că persistă de vreo 23 de ani ) ar trebui să NU ne mai plângem și să NU mai sperăm în ceva mai bun ci SĂ MULȚUMIM lui D-zeu că NU ne-am născut prin Africa unde în fiecare an mor de FOAME 20.000 de copii. Este dificil la noi în România dar este și MAI DIFICIL în alte părți. Pe timpul lui Ceaușescu NU era bine că nu era democrație deși aveam toți job-uri, acum avem democrație dar nu avem de muncă sau cum să facem afaceri. Niciodată nu va fi bine PENTRU TOȚI! Viața e o junglă, lumea o junglă, depinde de fiecare cum învață și cum reușește să supravețuiască. Succese!

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *