Rusa noastră-i o comoară!

Rusa noastră-i o comoară!

Am făcut 4 ani de limba rusă cu vreo 3 profesori dar nu știu decât să spun cum mă numesc în limba rusă. Aici sunt mai cinstit decât Ponta, aici recunosc că am trecut 4 ani de liceu la rusă doar datorită faptului că eram simpatic. La franceză, în 8 ani de zile, am avut peste 8 profesori și deși se aștepta un final tragic totuși am luat un 9,5 cu felicitări la Bac, deci da îmi este dor de franceză.

Mi-am cumpărat un roman în limba franceză deoarece mi-am propus să fiu din nou ca în liceu, să vorbesc franceza cursiv, chiar dacă sunt foarte mulți vorbitori de franceză în Europa.

De exemplu în Italia principala limbă studiată este franceza nu engleza ca la noi, dar totuși eu mi-am propus să vorbesc din nou ca în anii de liceu deoarece îmi place mult această limbă.

Să revin la limba rusă, no? De la ce m-am luat că este o comoară?

Sunt un consultant în afaceri, deci clar afirmația are legătură cu afacerile, no?!

Da, corect, perfect adevărat.

Prin acest articol în care dezbat ca subiect limba rusă prezint de fapt 2 mari avantaje ale deciziei lui Ceaușescu, decizia de a introduce ca obiect de studiu limba rusă.

Cred că este prima oară când o spun public și îmi asum orice responsabilitate așa de felul meu : îl apreciez pe Ceaușescu și-l văd ca un MARE STRATEG, ca un MARE VIZIONIST.

Acum să revin la limba rusă, care datorită lui Ceaușescu ne oferă un MARE AVANTAJ dpdv economic, financiar, dezvoltare personală, etc.

Ca să nu folosesc termeni tehnici ca să fiu sigur că înțelege toată lumea o să încerc să nu fac comparația cu rețelele de freelanceri ci o să întreb altfel : este plină Europa de tot felul de specialiști ( webdesigneri, consultanți, manageri, ingineri ) care sunt vorbitori de engleză, franceză, etc?

Răspunsul este da. Acelaș răspuns este și la întrebarea : este o concurență puternică?

Marile dispute ( chiar războaie ) s-au dat pentru NOI PIEȚE! Pentru a se penetra o nouă piață de desfacere marile puteri economice inventează metode și practici mai mult sau mai puțin ortodoxe.

Dacă EUROPA este curva marilor puteri economice, este cea mai dorită piață de desfacere, este cea mai penetrată piață de către chinezi, este cea mai saturată piață din lume după SUA ( mă refer la nivelul de îndatorare al cetățeanului ) atunci de ce să ne mai chinuim în Europa?

Bine, bine, și ce legătură are limba rusă cu orgia din Europa?

Este foarte simplu : Rusia este salvarea specialiștilor români, după piața din Europa.

Dacă România este țara cu cea mai mare producție de specialiști din domeniul IT ( de la webdesigneri la softiști, admini de rețea, consultanți, etc. ) atunci de ce să nu penetrăm piața din Rusia?

De ce să ne chinuim cu o concurență PERVERSĂ pe piața din Europa când putem realiza MONOPOL pe piața din Rusia?

Este cam ambițioasă afirmația? NU! Nu! Suntem printre puținele popoare care au un istoric cu Rusia, printre puținele popoare care vorbesc limba rusă, printre puținele popoare specializate în domeniul viitorului ( România este pe primul loc la infrastructura de net ).

Aceste avantaje ne permit să penetrăm piața din Rusia, să realizăm notorietate și ulterior monopol.

Dacă eu am 33 de ani și nu știu mai nimic în limba rusă totuși cred că alții de vârsta mea sau de vârstă apropiată au fost mai puțin PONT-iști și au învățat limba rusă cel puțin la fel de bine ca mine limba franceză.

Deci dacă ești specialist într-un domeniu și ești vorbitor de limba rusă îți propun să migrezi pe piața din Rusia.

Dar dacă nu-ți mai aduci aminte de limba rusă deoarece au trecut 10-15 ani ?

Aici propun ca rezolvare o idee de afacere online celor care doresc o afacere online. Deci pe lângă soluție ofer și o idee de afacere : GhidLimbaRusa.ro.

Acest proiect online este asemănător cu cel prezentat deja aici pe blog și anume : GhiduriLimbiStrăine.ro.

Este vorba de ghiduri Audio, ghiduri care NU doar te învață o limbă ci te ajută să ți-o amintești, să o exersezi și să o vorbești.

Presupun că mai sunt în viață profesori de limba rusă deoarece doar ei ne pot oferi suport la această afacere online.

Deci?! Rusa noastră-i o comoară?!

Dacă ai făcut rusa la școală distribuie acest articol. Dacă nu ai făcut rusa la școală dar ești d-acord cu recomandarea mea distribuie acest articol.

Notă : Pentru ghidul complet aferent acestei idei de afaceri online rog contact.

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *