Secretul concursului online

Secretul concursului online

Te rog să te așezi confortabil deoarece acest articol va fi foarte lung și interesant pentru tine indiferent dacă ești începător sau performer în online pentru că îți voi prezenta o realitate ( testată ) a online-ului românesc.

Nu sunt printre cei dezamăgiți de rezultat doarece am învățat de mult să estimez prin planificare orice rezultat, astfel încât să elimin surprizele indiferent că sunt plăcute sau nu.

Când am inițiat acest concurs în parteneriat cu echipa de la MeritaCitit.ro am știut exact rezultatul acestui concurs deoarece în ultimii 13 ani am avut ca hobby studiul comportamentului uman.

Chiar dacă am primit recomandări insistente să nu demarez acest concurs deoarece în România se practică doar LIKE and SHARE la concursuri totuși am dorit să am o confirmare EXACTĂ, un rezultat, o realitate bazată pe un test online care nu poate fi contestat.

Când eram foarte mic unul dintre bunicii mei îmi spunea ( a fost unul dintre cei mai buni tâmplari din zona Moldovei ) : Cipriane, un lucru românesc îl recunoști dacă este cusut cu ață sau legat cu sârmă!

Când l-am întrebat despre oameni am primit acelaș răspuns, deoarece orice acțiune asupra unui lucru ( obiect ) este efectuată de către oameni.

Asta ne caracterizează ( deși nu este vorba doar despre nația noastră ) : lasă că merge așa.

Și în carieră am întâmpinat fel de fel de bariere de tip pre-concepții când încercam să mă impun prin stilul de tip nemțesc : nu, nu merge și așa ci trebuie făcut exact cum trebuie făcut !

Plecăm în viață fără o planificare, d-aia nu suntem nemți și nu vom fi vreodată, deși suntem ( ca nație, ca popor ) al naibii de talentați, inventivi, însă ne lipsește cu desăvârșire ORGANIZAREA ca să devenim și profesioniști nu doar talentați, inventivi, etc.!

Dacă ne-am organiza cred că am fi cei mai productivi, am fi performeri în multe segmente, atât în viața personală cât și în carieră. Însă preferăm să facem totul cum se poate NU cum trebuie și în final să trăim dezamăgiri pe care le depășim invocând fel de fel de scuze și motive deloc relevante.

Ca să elimin oboseala celor din categoria Gigi Contra am să fac o comparație cu dictatorul Ceaușescu : d-aia în comunism am făcut performante, datorită faptului că funcționam după o planificare foarte bine conturată, eram organizați.

Am avut o creștere economică alarmantă pentru restul lumii dar am avut și o perioadă când divorțurile erau amânate deoarece pentru o relație se muncea al naibii de mult, la fel de mult ca și pentru job.

Ce se întâmplă însă în online în 2013? Mai ales câ vorbesc despre un concurs cu premii de tip Ghid Afaceri?!

Nu am să vorbesc despre faptul că a fost prima oară sau nu când în .ro se oferă astfel de premii, nu acest aspect este important ci reacția și acțiunea cititorului.

Însă, dacă tot vorbim despre organizare, să încep cu începutul cum ar spune un clasic în viață.

Concursul a fost în parteneriat cu MeritaCitit.ro, mai exact cu serviciile MeritaCitit.ro.

Aici vorbim de redactare text, realizare bannere, realizare mesaje de marketing, realizare newslettere către mii de adrese de email, etc.

Apoi a urmat un newsletter trimis de către mine la 1000 de adrese de email din baza de date proprie ( adrese de email valide care corespund celor 1000 de download-uri de pe blog la ghidurile de afaceri oferite gratuit ).

Postarea de text + foto în aproximativ 40 de grupuri facebook ( peste 50.000 de membri ).

Postarea de anunț concurs pe site-urile dedicate ( de concursuri online ) cât și pe un site de știri.

Share pe conturile de pe toate platformele de socializare ( 600 persoane pe twitter, 900 persoane facebook, 1500 persoane mess, etc. ).

Articolul aferent concursului a stat primul în prima pagină pe toată perioada concursului.

Rezultatul? Este acel rezultat anticipat : 0 participanți.

Chiar dacă matematica spune că 0 este 0 mereu totuși în online acest 0 este mult mai mare decât 0 de la matematică :

Ø  300 de vizualizări articol ( concurs ),

Ø  0 cereri pe email/mess/skype/telefon,

Ø  0 comentarii.

Cum este posibil așa ceva? Este foarte simplu : este al naibii de greu să devenim profesioniști, performeri, elită, elita de care vorbeam în primele articole de pe acest blog de afaceri.

Ne pricepem la toate deși în puține domenii facem performanțe.

Nu acceptăm sfaturi, idei, indiferent de natura sau calitatea lor.

Chiar dacă pe lângă premiile anunțate un câștigător primea mult mai mult decât era scris în regulament totuși NU am dorit să fac publice aceste facilități exact din acelaș motiv din care Nu am dorit să ofer ca premiu un premiu normal : nu am dorit Vizitatori, am dorit Cititori.

Era foarte simplu să realizez un concurs simplu ( standard ) cu Like and Share și obțineam zeci de mii de vizite pe blog NU doar 300, însă astfel nu mai puteam avea acea analiză ( acea realitate ) a online-ului românesc după care să mă ghidez în următoarele proiecte ( atât eu cât și tu cititorul meu care citești acest articol în care îți prezint această Realitate ).

Discutasem cu echipa de la la MeritaCitit.ro să ACHIT INTEGRAL valoarea domeniilor aferente 1-2-3 idei de afaceri online puse ca premiu ( pentru Toma Necredinciosu pot posta cu acordul MeritaCitit.ro conversația privată în care precizam acest aspect financiar ).

Ghidurile de afaceri oferite ca premii conțineau :

Ø  Afacerea pe nivel INTERNAȚIONAL nu național ( exemplificarea din .ro este pur informativă ), adică denumiri de domenii în .com cât și modalități de implementare aferente pieței din .com,

Ø  Practici și metode noi și unice pentru cei din .ro. ( metode de implementare/prezentare site, metode de promovare, metode de monetizare ).

Toate aceste aspecte Nu au fost făcute publice deoarece NU am dorit să influențez piața, cum NU o influențez mereu prin faptul că NU ader la vreun grup de blogeri sau la vreo rețea de blogeri.

Am dorit să văd nivelul de performanță din online-ul românesc dar și să am dovada. Astfel, prin acest concurs, am dovada nivelului de pregătire/viziune/performanță din online-ul românesc.

Este mai ușor să aplici la un domeniu free și să fii online decât să aplici la un domeniu propriu ( gratis în unele cazuri printr-un astfel de concurs ) pe care să dezvolți o afacere online după o strategie de dezvoltare realizată de către un Business Consultant ?

Conform rezultatului acestui concurs se pare că încă menținem direcția greșită în online-ul românesc și încă dezvoltăm site-uri/bloguri NU afaceri online.

Fugim după câștiguri mici și ușoare deoarece este mai simplu așa decât SĂ DEZVOLTĂM.

Ca să dezvolți trebuie să te implici mai mult din toate punctele de vedere și după să te menții la acest statut de profesionist.

Însă ca liber scriitor pe un domeniu free NU ai astfel de bariere deoarece poți dispărea din online oricând dorești.

Când vom înțelege că veniturile constante vin din afaceri online nu din adsense, că realizarea unui brand îți oferă continuitate și constanță, că ridicarea la un anumit nivel îți oferă avantaje și satisfacții?!

Nu totul este să fii online ci CUM ești online. Ca să faci bani online trebuie să faci afaceri online nu doar să fii online!

Mulțumesc tututor celor care au distribuit concursul și celor care chiar au citit acest concurs ( cf. Av. Time on page de peste 2 minute ).

Mulțumesc :

–          MeritaCitit.ro,

–          BotoșaniNecenzurat.ro,

–          eConcursuri.com

Mulțumesc ție Cititorul meu!

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

One Response to “ “Secretul concursului online”

  1. Alex Baran spune:

    Ai facut un follow-up foarte bun. Iti multumim si noi pentru colaborare. Revin cu un email luni.

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *