Studiu de caz privind monetizarea unui site/blog

Sa facem un studiu de caz. Te-ai hotarat ca vrei sa iti faci un blog pentru a face bani ( caci din hobby sunt foarte putini, clar ), ai ales tema si gama blogului, te-ai hotarat la un tipar/profil al articolelor, la perioada de scriere ( zilnic/saptamanal ) si la perioada pentru care ai deja in cap material pentru articole si nu stii cum sa monetizezi blogul.

Ce inseamna monetizarea blogului? Exista mai multe modalitati de a monetiza blogul, de a face bani cu si prin blogul tau.

  1. Poti prin anunturi google, desi daca nu ai un minim de 1000 vizitatori pe zi nu vei putea strange decat bani pentru hosting. Deci trebuie sa ai cati mai multi vizitatori si chiar si asa, anunturile google sunt doar un ajutor sa zicem la monetizarea site-ului. Eu nu sunt adeptul deoarece  multi cititori de ai mei mi-au spus ca-i enerveaza astfel de reclame.
  2. Poti monetiza, scoate bani din si prin blogul tau, prin scrierea de articole dedicate, asta evident daca iti permite stilul/categoria/gama blogului tau. Mai concret, poti creea articole despre faptul ca au aparut pe internetul romanesc ghiduri/cursuri despre cum sa iti faci un blog, articole in care tu iti spui parerea ( deobicei pozitiva ) despre acest produs (ghid ) astfel incat faci reclama companiei care vinde respectivele ghiduri. Atentie, chiar si asa, trebuie sa ai un numar bun de vizitatori pe site si trebuie sa fii un post`men cu credibilitate, altfel nu va avea succes aceasta campanie.

Deobicei, tarifele pentru scrierea de articole difera de la post`men la post`men si este in functie de numarul de cititori/articol si de credibilitatea post`menului implicit al blogului.

Poti monetiza blogul prin alocarea de spatiu de reclama pe blogul tau reclamelor sub forma de banner ( fereastra ) in care sa postezi text/foto/video informatiile comunicate de client.

Poti monetiza blogul in mai multe metode, ideea nu este cum il monetizezi ca si modalitati ci cum il monetizezi ca si produs.

Tu ce medota de monetizare folosesti? Si ce avantaje iti ofera?

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *