Te-ai săruta cu o boschetăriţă?

Te-ai săruta cu o boschetăriţă?

Ce vor clientii from news.bbc.co.uk

Tot spun că suntem în 2014, deci cumva e obligatoriu să fim mai buni, mai performanți, mai civilizați.

Acu mulți ani în urmă când eram doar un simplu operator sală net unde spălam wc-ul de îl foloseau sute de oameni pe zi am trăit o experiență care m-a marcat și m-a făcut un om mai bun. Au venit niște copii de la mine din cartier și mi-au spus să vin repede acasă că îmi arde blocul. Am fugit repede până acasă unde am găsit pompieri, vecini panicați,etc.

Era un haos total, nu știai ce e acolo, tipic românesc, totală lipsă de organizare, oamenii încurcau pompierii să își facă treaba, toți țipau panicați în loc să ajute sau să ofere liniște.

Nu am putut urca la ai mei părinți deoarece nu m-au lăsat pomperii să intru în bloc și pentru că m-am oprit ( pentru o clipă după cum am simțit atunci, însă de fapt a trecut mult mai mult decât o clipă ) să privesc acel tablou care m-a făcut să mă gândesc mult la mine, la oamenii din comunitate, la diferența dintre bine și rău.

Reguli vanzari from CiprianAndronache.ro

Știi….acea imagine, acel tablou când mirele iese cu mireasa în brațe, ce vezi? Vezi iubire, vezi dărurire, vezi bucurie și fericire, vezi dovada respectului și iubirii al unui bărbat față de femeia pe care o iubește și o dorește alături de el toată viața.

Dacă ar fi acum să îmi îmi spui INSTANT alt tablou, alt moment când un bărbat poate ieși cu o femeie în brațe nu ai reuși să-mi spui.

Privind spre ușa blocului am revăzut acel tablou : un bărbat cu o femeie în brațe.

Și NU, nu era tabloul de la starea civilă, nu era un pompier cu vreo vecină de a mea sexy și frumoasă!

Nu….

Era acel tablou care îți poate schimba viața, era acel tablou care dacă-l privești în ansamblu poți înțelege CE VOR OAMENII, adică ce vor clienții, deci face profit!

Test afacerist from CiprianAndronache.ro

Un pompier de vreo maxim 40 de ani, un bărbat înalt, brunet, bine făcut și frumos, chiar frumos, cu trăsături ca ale actorilor din filme, plin de energie și putere cu niște brațe mari căra în brațe o boschetăriță ( cum se spune în popor ), o femeie de vreo 60 de ani beată, neîngrijită, plină de toate cum a băut și dormit în subsolul blocului, mirosind a wc public.

A pus-o jos cu atâta grijă de parcă era fiica lui. A așezat-o gingaș apoi fără să îi ștearga gura sau să o dezinfecteze efectiv s-a apucat să îi facă respirație gura la gură cu atâta dorință în el de parcă erau cel mai îndrăgostit cuplu de prin filmele americane cu adolscenți.

În acel moment s-a făcut liniște în tot cartierul, doar câțiva au murmurit cumva a scârbă, însă eu priveam atent fața pompierului. Nu a schițat nimic a greață, a scârbă, el doar își făcea datoria fără nici o condiție și limită! Tot ce știa și ce își dorea el era să salveze o viață, un suflet, indiferent de ceea ce era acea persoană.

M-am uitat așa de mirat și atent la el încât m-am întrebat : eu aș fi făcut așa ceva?

Mi-au trebuit 10 ani să găsesc răspunsul la această întrebare și odată ce am găsit răspunsul am devenit mai calm, mai atent la oameni, mai atent la acțiunele și cuvintele mele, mai pur în apreciere și mulțumire.

De fapt asta înseamnă să fii mai bun, asta înseamnă să diferențiezi binele de rău, de fapt asta înseamnă să fii OM!

Tu ai fi făcut așa ceva?

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

2 Responses to “ “Te-ai săruta cu o boschetăriţă?”

  1. Iulian spune:

    Interesanta povestea, dar nu prea am prins legatura frazei „Era acel tablou care îți poate schimba viața, era acel tablou care dacă-l privești în ansamblu poți înțelege CE VOR OAMENII, adică ce vor clienții, deci face profit!” cu restul povestirii …

  2. e o intrebare care si mie imi da de gandit…

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *