Zilele Nordului ( Botoșani ) august 2014

Zilele Nordului ( Botoșani ) august 2014

Zilele Nordului Darabani Botosani from ziarebotosani.ro

Dacă ești pasionat de muzică, arte sau călătorii, festivalul Zilele Nordului îți propune aventura verii 2014:

O vizită în cel mai nordic oraș din România, pentru concerte cu unii dintre cei mai tari artiști români ai momentului, pentru drumeții și călătorii de poveste într-un spațiu de legendă și pentru petreceri (mai mult sau mai puțin culturale) cum nu s-au mai pomenit.

Ca să-ți fie mai simplu cu toate, cel mai bine e să te înregistrezi pe site-ul nostru ca turist, iar noi te vom ajuta apoi cu informații și rezervări pentru cazare și masă, pentru petreceri și pentru tururile ghidate din timpul și de la finalul festivalului.

 

Când: 8-10 august 2014

Unde: Darabani, cel mai nordic oraș din România (9000 de locuitori; situat la sute de kilometri depărtare de București, Cluj, Timișoara sau Constanța)

 

Rock: Vița de Vie, Pinholes, The Brad Pits și alte 15 trupe aici: zilelenordului.ro/muzica

Arte: expoziții de fotografie, pictură, lansări de carte, spectacole de teatru, proiecții de film (urmărește aici lista evenimentelor anunțate)

Petreceri: petreceri în club Subway și serbări câmpenești cu mari artiști de muzică populară ai Nordului

Obiective turistice: muzee și case memoriale (Eminescu, Enescu, Pillat, Iorga, Luchian, Porumbescu, Leon Dănăilă etc.), frumuseți naturale (lunca Prutului, păduri seculare, rezervații), locuri de spiritualitate românească (mănăstiri seculare și alte locuri încărcate de istorie)

 

Transport: N-avem tren la Darabani, dar poți ajunge aici cu mașina personală, cu autostopul sau cu autocarele directe din București, Iași, Suceava, Botoșani, Bistrița); dacă vii din Ucraina sau Republica Moldova, ai autocare directe până în vămile de la Siret sau Lipcani de unde, dacă te înregistrezi pe site-ul nostru, te ajutăm noi cu transportul până la Darabani.

Masă: Cu 50 de lei românești pe zi mănânci fără probleme trei mese în restaurantele din oraș. De asemenea, găsești de mâncare la gheretele festivalului sau poți să-ți aduci de-acasă și să mănânci în Camping.

Cazare: Zilele Nordului au umplut deja cele câteva pensiuni din Darabani așa că, dacă vrei să ne faci o vizită pe timpul festivalului, te rugăm să te înregistrezi pe site-ul nostru, iar noi te vom direcționa către pensiunile disponibile, către Campingul Zilele Nordului 2014 sau către casele unor gazde locale prietenoase, după preferințe.

Înscrie-te aici și te ajutăm cu toate pregătirile pentru vizita în nord.

 

Trupe

 

Vița de Vie – Vineri, 8 August

Paralela 47 – Vineri, 8 August

Pinholes – Vineri, 8 August

Pretty Visitors – Vineri, 8 August

The Brad Pits – Vineri, 8 August

MEVV – Sâmbătă, 9 August

OUTSTORM – Sâmbătă, 9 August

Toy Machines – Sâmbătă, 9 August

VERIGA – Sâmbătă, 9 August

Xenon – Sâmbătă, 9 August

Basska – Duminică, 10 August

N.O.R. – Duminică, 10 August

The Kryptonite Sparks – Duminică, 10 August

Idee Afacere online ghiduri limbi straine from CiprianAndronache.ro

Vor mai fi expoziții foto, teatru, lansare de carte și ateliere.

Zilele Nordului oferă pasionaților de muzică, istorie și călătorii ocazia unei vacanțe de poveste în colțul celor trei frontiere, pe Prut, la granița dintre România, Moldova și Ucraina. Festivalul adună artiști și iubitori de frumos din cele trei țări, pentru o adevărată sărbătoare a nordului.

Scena centrală a Zilelor Nordului este orașul Darabani, cel mai nordic din România. Agenda primei ediții a festivalului propune concerte, inaugurări de obiective turistice și culturale, expoziții de artă, serbări populare, tururi ghidate ale împrejurimilor, lansări de carte, proiecții de film, conferințe și workshop-uri pentru tineri.

Această primă ediție a Zilelor Nordului, care se va desfășura în perioada 8-10 august la Darabani, și-a propus să adune 10.000 de participanți la activitățile de pe agenda festivalului și cel puțin 250 de turiști înregistrați oficial pe site-ul nostru.

Festivalul Zilele Nordului este organizat de asociația Nord.

Idee Afacere online ghid turistic video from CiprianAndronache.ro

Misiunea Zilelor Nordului

Scopul nostru este să contribuim la trezirea la viață a locurilor și oamenilor din Nord prin proiecte de revitalizare a turismului și a vieții culturale în regiune.

 

Prioritățile noastre sunt:

  • Promovarea regiunii de nord-est ca nod cultural și turistic între cele trei frontiere (România, Republica Moldova, Ucraina)
  • Întărirea, în rândul locuitorilor din Nord, a sentimentului de apartenență la o comunitate vie și valoroasă
  • Stimularea spiritului antreprenorial și comunitar în rândul tinerilor din nord

Manifestul organizatorilor

Vrem să trezim la viață locurile și poveștile uitate ale nordului, vrem să aducem aici lumea să se mire de ce avem și de ce putem face împreună. Vrem să-i adunăm în jurul nostru pe tinerii nordului, să-i sprijinim în inițiativele lor culturale și sociale, să le dăm motive să rămână acasă și să-și continue de aici munca.

Vrem să pornim în fiecare an, la festival, mici proiecte care să îmbogățească viața comunității, proiecte care să rămână vii și după finalul festivalului. Anul acesta, Muzeul Orașului, redeschis după mulți ani, dar și Poiana celor Patru Stejari, readusă în circuitul turistic și de agrement.

Vrem să facem împreună în Nord un festival cum nimeni nu crede că s-ar putea face.

Ștefan Teișanu, co-fondator al festivalului

Daca ti-a placut si ti-a fost de ajutor acest articol, te rog distribuie mai departe...

Twitter Facebook

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *